Responsive Reklam Alanı

Dreamweaver Durum Çubuğunda Sabit Yazı emresupcin - Dreamweaver - Durum Çubuğunda Sabit Yazı Ekleme İşlemi?Merhaba arkadaşlar,

Yine kısa bir dreamweaver dersi ile karşınızdayım ama öncelikle sizlere ufak bir ipucundan bahsedeceğim. Bilindiği üzere Dreamweaver programında yazılarımız arasına bir boşluktan sonrası için her space tuşu pasif bir işlem görmektedir. Bu sorunu dizayn ile uğraşan çoğu kişi görmüştür.  Kelimelerin arasına CTRL+SHIFT+SPACE kombinasyonunu kullanarak istediğiniz kadar boşluk verebilirsiniz.

 

 

 

Dreamweaver’da alt satıra geçmek için genellikle Enter tuşunu kullanırız fakat aradaki boşluk tasarım açısından bozukluklara yol açmaktadır. Bunu önlemek mesafeyi indirmek için tablo çizip yazıları ona koymak kadar vasat birşey yerine şu kısa yolu deniyebilirsiniz: SHIFT+ENTER

 

Kullanıcının bir sayfada gezinirken durum çubuğunda imlece göre değişen yazılar değil de o sayfa ile ilgili vurgulamak istediğimiz bir mesajı görebilir. Bunun için Dreamweaver’da bunu çok kolay ve kısa bir şekilde yapmamız mümkün. Sayfanın tamamında olacağı için body etiketine uygulamamız gerekiyor. İş böyle olunca da ilk önce body etiketini seçili durumu getiriyoruz.

 

Durum Çubuğunda Sabit Yazı 1 emresupcin - Dreamweaver - Durum Çubuğunda Sabit Yazı Ekleme İşlemi?

 

Bundan sonra karşımıza gelen iletişim kutusuna durum çubuğunda görülecek olan sabit yazımızı yazıyoruz ve OK diyoruzdersimizi bitiriyoruz.

 

Durum Çubuğunda Sabit Yazı 2 emresupcin - Dreamweaver - Durum Çubuğunda Sabit Yazı Ekleme İşlemi?

 

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Dreamweaver'da 'Comment' Nasıl Eklenir? Dizi Halindeki Veriyi Cookie'ye Aktarma İşlemi?
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes