Responsive Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar,

Bugün en büyük bayram. emresupcin.com okuyucularının bayramı kutlu olsun… Şanlı Türkiye, bugün Cumhuriyetin 90. yıl dönümünü kutluyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. İşte 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla siyasi liderlerinin kutlama mesajları…

Cumhurbaşkanı Gül, “Bugün gelinen noktada Türkiye, Cumhuriyetimizi çağdaş bir demokrasiyle taçlandırma yolunda önemli mesafe katetmiştir” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhuriyetin kuruluşunun 90’ıncı yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesaja, Cumhuriyetin yıl dönümünü coşku ve kıvançla kutladığını belirterek, “En büyük bayramımızda, bu gurur gününde sizleri sevgiyle ve muhabbetle selamlıyor, hepinize en iyi dileklerimi sunuyorum” sözleriyle başladı.
Gül, mesajında şunları kaydetti:

“Sizin de çok iyi bildiğiniz gibi, Cumhuriyet’in demokrasi ayağı hep sorunlu olmuştur. Demokrasi eksiğinin yakın tarihimizde neden olduğu meseleleri hepimiz yaşadık. Bugün gelinen noktada Türkiye, Cumhuriyetimizi çağdaş bir demokrasiyle taçlandırma yolunda önemli mesafe katetmiştir.”

“Türkiye’nin bugünkü konumu, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk başta olmak üzere tüm liderlerimizden siyasi partilerimize, her türlü meslek erbabından sivil toplum kuruluşlarına milletimizin on yıllar süren ortak çabasının ve modernleşme iradesinin bir ürünüdür” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, şöyle devam etti:

“Bugüne kadar sorunlarını kendi iradesiyle çözmesi, ülkemizi ve milletimizi farklı kılan bir özelliktir. Bundan sonra da sorunlarımızı adım adım giderek, demokratik bir olgunlukla, cesaretle, konuşarak, barış içerisinde çözeceğimizden, sıkıntılarımızı hızla aşacağımızdan şüphe duymuyorum. Bugün Cumhuriyet ve onun kazanımları, halkımız arasında fark edilenin çok üzerinde bir mutabakata dönüşmüştür. Bu hususta vatandaşlarımızın hiçbir tereddüdü de yoktur.”

BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN

Başbakan Erdoğan, Cumhuriyet Bayramı mesajında, “Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesinde bu topraklarda yaşayan hiç kimseyi ötekileştirmek yoktur. Bu Cumhuriyet hepimizindir” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet idaresinde herhangi bir zümreye, otokratik zihniyete imtiyaz bulunmadığını belirterek, Cumhuriyetin birlikte kurulduğu gibi hep birlikte idare edileceğini ve yüceltileceğini ifade etti.

Cumhuriyetin kuruluşunun 90. yıl dönümünün büyük bir neşe ve coşkuyla kutlandığını belirten Başbakan Erdoğan, “İnanıyorum ki içinde bulunduğumuz bu gururu Cumhuriyetimizin 90. yılında olduğu gibi çok daha güçlü bir şekilde 2023, 2053 ve 2071 yıllarında da yaşayacağız. Cumhuriyetimiz bugün her zamankinden daha kuvvetli, her zamankinden daha emin adımlarla ilerliyor, demokrasimiz Cumhuriyetimizin kuruluş ruhuna, kuruluş felsefesine bağlı olarak gelişiyor, güçleniyor” değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, milletin Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarıyla birlikte tarihte eşine ender rastlanacak bir mücadele vererek, yurdu işgalcilerden kurtardığını ve bu toprakları tekrar vatan haline getirdiğine dikkati çekerek, mesajında şunlara yer verdi:

“Unutmayalım ki Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesinde, kuruluş amacında bu topraklarda yaşayan hiç kimseyi ötekileştirmek, dışlamak, küçük görmek, aşağılamak yoktur. Bu Cumhuriyet, bu vatan herkesindir, hepimizindir. Cumhuriyet idaresinde, demokratik yönetim biçimlerinde otokratik zihniyete, baskıya, herhangi bir zümreye imtiyaza yer yoktur; bu ülke, bu Cumhuriyet nasıl hep birlikte kurulmuş ise yine hep birlikte idare edilecek, hep birlikte yüceltilecektir.”

“Demokrasi olmadan Cumhuriyet olmaz; demokrasi gelişmeden Cumhuriyet gelişmez” ifadelerini kullanan Erdoğan, şunları kaydetti:

“Bugün gelişen demokrasiye bağlı olarak ekonomimiz, uluslararası itibarımız, millet olarak birbirimize olan bağlılığımız da güçleniyor. Hedefimiz bugün 90. yıl dönümünü kutladığımız Cumhuriyetimizi dünyanın önde gelen ülkeleri arasına yükseltmek, çok daha müreffeh bir hale getirmektir. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları başta olmak üzere, canlarını feda ederek bu vatanı bizlere miras bırakan tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle minnetle anıyorum.

Güçlenen, büyüyen Cumhuriyetimizin 90. yıl dönümünü idrak etmekten dolayı büyük memnuniyet duyuyor, nice 90 yılları çok daha mutlu, çok daha coşkulu kutlayabilmeyi diliyor, vatandaşlarımın Cumhuriyet Bayramlarını tebrik ediyorum.”

TBMM BAŞKANI CEMİL ÇİÇEK

TBMM Başkanı Cemil Çiçek de Cumhuriyetin ilanının 90. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Cumhuriyetin, Türk milletinin aydınlanma ve yenilenme projesi olduğunu ifade etti.

Çiçek, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyetimiz bugün 90 yaşındadır. Bu süreçte çağdaşlaşma yolunda ortak ülkülere odaklanan milletimiz, farklılıklarını zenginliği kabul ederek, birlik içinde başarıyla geleceği inşa edecektir. TBMM, dün olduğu gibi, bugün de milli bekamızı ilelebet yaşatacak kararların altına imza atacak ve milli dayanışmamızın vazgeçilmez bir güç odağı olarak kalacaktır”

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise mesajında, Cumhuriyetin ilanının 90 yılını salt bir bayram kutlaması olarak görmediklerini belirterek, cumhuriyet değerlerinin 21. yüzyılla buluşturulması sorumluluğunu da taşıdıklarını, bunu gerçekleştirmek için çaba harcadıklarını, bunun ‘dördüncü devrim’ olduğunu bildirdi.

MHP GENEL BAŞKANI DEVLET BAHÇELİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de yayımladığı mesajında, Türkiye Cumhuriyeti’nin, ülke, millet ve egemenlik unsurları ve bunun yanında yasama, yürütme ve yargı organları bakımından teklik özelliği olan bir üniter devlet olarak ilelebet payidar kalacağını belirtti.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Ücretsiz Resim Düzenleme Programı? MAC OS X 'i Yakından Tanımaya Ne Dersiniz?
Benzer Yazılar
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes