Responsive Reklam Alanı

Macintosh ve Windows Renk Ayarları emresupcin - Macintosh İle Windows Arasındaki Renk Ayarları?Merhaba arkadaşlar,

Sıradaki dersimiz yine fireworks ve konumuz ise Macintosh İle Windows arasındaki Renk Ayarlarının nasıl olduğu. Bu derste size Fireworks’te çok beğendiğim özelliklerden biri olan gamma olayını anlatacağım. Gamma olayı resmin rengi ile ilgili bir alandır ve bu gamma olayı Macintosh ve Windows işletim sistemlerinde resimler üzerinde renkleri farklı göstermektedir. Eğer Windows kullanıyorsak Mac işletim sisteminin resim rengini göremeyiz diye düşünmeyin.

 

 

Bunun bir kolaylığı var:

 

Fireworks’ta ilk açtığınız resim Windows içindir, eğer Windows kullanıyorsanız. Resminizi Mac işletim sisteminde görmek için View menüsünden Macintosh gamma €™yı seçeceksiniz. Yani bir web sitesi yaparken veya bir logo vb. bir grafik ile ilgili işlem yaparken, Mac işletim sisteminde resimler biraz daha açık renkte gösterilirken Windows işletim sisteminde biraz daha koyu renklidir. Bu dersimizde işte bu 2 resmin de renklerinin aynı olmasını sağlayacağız.

 

İlk önce bir resim seçiyoruz;

 

Fireworks Gamma1 emresupcin - Macintosh İle Windows Arasındaki Renk Ayarları?

 

Resmimize dikkat ederseniz biraz koyu bu Windows işletim sistemimizdeki görünüm halidir. Şimdi bir de Mac işletim sistemindeki haline bakalım. Bunun için Fireworks üst panelinde bulunan View menüsünden Macintosh gamma ayarına tıklıyoruz ve gördüğünüz gibi resmimizin rengi biraz açık renk oldu. Alttaki resim ise Mac işletim sistemindeki görüntüsüdür.

 

Fireworks Gamma2 emresupcin - Macintosh İle Windows Arasındaki Renk Ayarları?

 

Şimdi ise her iki resmin de aynı olmasını sağlayacağız. İlk önce üst panelden Filters menüsünden Adjust Color sekmesi altında bulunan Level seçeneğini seçiyoruz ve karşımıza gelen ekranda ise resimlerin renkleriyle oynayabiliyoruz.

 

Fireworks Gamma3 emresupcin - Macintosh İle Windows Arasındaki Renk Ayarları?

 

– Pembe ile seçili olan alanımız siyah renk sürgüsüdür.
– Sarı ile seçili olan alanımız Araton (midtone) sürgüsüdür.
– Lacivert ile seçili olan alan ise beyaz renk sürgüsüdür.

 

Buradaki değerlerle oynayıp resmin rengini değiştirebilir ve üstte anlattığım yolla Macintosh işletim sistemi için resmin rengine ve Windows işletim sistemindeki rengini görebilirsiniz.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Fireworks Genel Özellikleri Nelerdir? Bitmap ve Vektörel Grafikler?
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes