Responsive Reklam Alanı

Değerli okurlarım merhaba,

Öncelikle bugün 24 Kasım günün anlam ve önemi ise saygıya değer öğretmenlerimizin günü. Sizlerde biliyorsunuz ki Türk öğretmeninin toplumdaki önemini ve değerini belirtmek, öğretmenler ve öğrenciler arasında sevgi saygı ve dayanışma bağlarını güçlendirmek, emekli öğretmenleri saygıyla anmak, öğretmenlik mesleğine yeni atılan öğretmenlerde mesleklerinin yüceliğinin bilincini uyandırmak amacıyla Büyük Önder Atatürk’ün millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettikleri 24 Kasım, 1981’den bu yana okullarımızda Öğretmenler Günü olarak kutlanır.

Bizi büyüten, eğiten annemiz babamızdır. Bunun yanında bilgi ve beceri kazandıran, bizi hayata hazırlayan da öğretmenlerimizdir. Onların sabırla çalışmaları sonucu bizler Kalem tutmayı okumayı yazmayı yeni bilgiler ve beceriler kazanmayı başardık. Bize emek veren öğretmenlerimizin değerini hepimiz biliyoruz. Sadece 24 Kasım’da değil her zaman öğretmenlerimize gereken saygıda kusur etmememiz gerekiyor.

Öğretmenler Günü

Sevgili okurlar sakın beni yanlış anlamayın bu memleketin öğretmene olduğu gibi mühendise, bilim adamına, fırıncıya, boyacıya, doktora, avukata, savcıya, hakime, polise, çiftçiye, terziye, vb… mesleklere de ihtiyacı var fakat bu mesleklerin sahibi olmadan eğitim aldığımız yeri ve kişileri de unutmamamız lazım. Yani demem o ki her meslek kutsaldır ancak öğretmenlerimizin katkısını da unutmayalım.

Ben şunu da iyi bilirim ki, buralarda bu şekilde makale yazmayı’da internette bazı mecralarda kendimi ifade etmeyi’de öğretmenlerimin eğitimi, sevgisi ve içtenliği sayesinde başarmışımdır. Hiç kimse de çıkıp ben doğuştan yetenekliyim eğitime ihtiyacım yok diyemez. Çünkü eğitim sadece okumakla olmaz, Okuyarak öğrenirsin ama Severek anlarsın bazı şeyleri.

Arkadaşlarım öğretmenlik kutsal bir meslektir, Sadece ders ile sınırlı kalmayıp derdimizi ve sevincimizi de bahsedeceğimiz kişidir öğretmenimiz. Öğretmenlerimizin bizim için istediği asıl olan şey ise Hepimizin iyi bir birey olarak yetiştirilip topluma kazanılmamızdır.  Gelecek nesillere ise güzel davranışları sergileyerek örnek olabilmemizdir.

Satırlarımın son cümlesinde ise şunu belirtmek istiyorum; Gözümde iki tane kutsal meslek var. Biri insanların hayatını kurtaran doktorluk, diğeri de hayatı çocukken şekillendiren öğretmenlik. Kendi adıma da şunu söylemeliyim ki bu iki mesleğinde sorumluluğunu taşıyamam işte bunu taşıyan insanlara bu memleketin ihtiyacı var. Öğretmenliği haftasonu 2 gün tatil, yarıyılda 15 gün tatil, yazın 3 ay tatil, bayramlarda ve özel günlerde tatil olarak nitelendirmekte çok yanlış bir düşüncedir. Hayatımda çok öğretmen tanıdım ama 2 tane öğretmen hafızamda öyle bir yere sahip oldu ki Allah onların emeklerini hiçbir zaman boşa çıkarması diyorum. Emeklerini hakkı ile yapanlardan da Allah razı olsun…

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Bunu Blogumda Paylaşabilirim. Hürriyet Benim. Yılbaşı Hediyen Ayağına Gelsin
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes