Responsive Reklam Alanı

Site Ziyaretçilerini Nasıl Yakalarsınız emresupcin - Sitenize Gelen Ziyaretçiyi Uzun Süre Nasıl Kazanırsınız?Merhaba arkadaşlar,

 

Web Sitelerinize giren ziyaretçileri kazanmak ve sitede tutmak belli başlı görevlerimizdendir. Fakat ziyaretçiyi sitede nasıl tutarsınız onu ele alalım. Öncelikle belli bir süreniz vardır o süre zarfında ziyaretçi siteye alışırsa gerisi de elbet gelecektir. Pek çok SEO uzmanı sitenizdeki bir ziyaretçiyi sitenizde tutmak için 8 saniyeniz olduğunu söylüyor. Yani kısaca ilk izlenim hayatın her alanında olduğu gibi web sitelerinde de çok önemli.

 

 

Günümüzde Türkiye’de internet kullanıcı sayısı büyük hızla artıyor ve Türkiye internet kullanımı açısından Avrupa’nın ilk 10 ülkesi arasında yer alıyor. Önümüzdeki yıllarda bu oranda ciddi bir büyüme yaşanacağı öngörülüyor. Her türlü işletme, alan adı kaydettirip bir web sitesi yaptırarak internetin bir parçası olabilir. İnternetin sunabileceği fırsatlardan faydalanma yolunda ilk adım olsa da, web sitenizi başarılı kılmak son derece dikkatli bir planlama gerektirir. Başarılı bir web sitesinin ölçütlerinden biri, web sitesinin düzenli ziyaretçi kazanma yeteneğidir.

 

Öncelikle klişe gelebilecek bir şey fakat siteniz çalışıyor olmalı. Pek çok site gün içinde 3-4 saat kapalı kalıyor. Bu konuyla ilgilenen kişi ise işini çok çabuk halletmediğinde siteyi kapalı gören kullanıcıların %90 ı bu siteye bir daha dönüş yapmıyor.Bunun yanında sitenizin bütün web tarayıcılarıyla (IE, Chrome , Firefox , Safari) çalışıyor olmasıda çok önemli.Bir diğer dikkat edilmesi gereken noktada sitenizin ziyaretçilerince sorunsuz çalışması için onlardan hiç bişe istememelisiniz.Örneğin ” Bu sitenin çalışması için Flash Player Gerekir” gibi bir ibare pek çok kullanıcının sitenizden anında çıkmasına neden olabilir.

 

Kullanıcılar genelde siteye girdikten çok kısa bir süre sonra sitenizin başlığına ve anasayfanızdaki yazılara dikkat ediyor.Kullanıcılarınıza nerde olduklarını ve bu sitenin ne amaçla yayında olduğunu göstermeniz çok önemli. Eğer websiteniz bilgilendirici başlıklarla ziyaretçilerinizi karşılıyorsa, 2-3 saniyeden fazla web sitenizde kalacaklarına emin olabilirsiniz.

 

Gazete sayfalarında en önemli manşetlerin en üstte olduğunu görebilirsiniz. Aynı durum web siteleri içinde geçerlidir. Web sitenizin ilk görünecek kısmı olan üst kısımlarında kişisel bilgilerden , kendi resimlerinizden veya kuruluşunuzun tarihçesinden ziyade kullanıcıların ilgisini çekecek veya en önemli yenilikleri sunabileceğiniz bir web sitesi oluşturmanız bu saniyeleri de ziyaretçilerin gözünde daha etkili atlatabileceğiniz anlamına gelir.

 

Siteniz sorunsuz çalışıyor, kullanıcı sitenize girdiği an ilgi çekici ve doyurucu bilgilerle karşılaşıyor.Şimdi ise ziyaretçinize onun aradığı şeyi rahatça bulmasını sağlamalısınız. Kafası karışmamalı, “Nereye tıklayayımda ben bu bilgiye ulaşayım!” düşüncesine kapılmamalı.

 

Sonuç olarak pek çok web tasarım ve geliştiricinin yaptığı araştırmalar gösteriyor ki web sitenizdeki ilk izlenim çok önemli.Eğer web siteniz fazla ziyaretçi çekemiyorsa sıkıntıyı tasarımda ve web sitenizin çalışma düzeninde aramalısınız. Web sitenize düzenli ziyaretçi kazandırmanın önemli ipuçlarından biri de, onlara başka yerde bulamayacakları ‘Değerler’ sunmaktır. Bu konuya odaklanarak, bir web sitesi sahibi olmak için yapmış olduğunuz yatırımın sonuçlarını azamiye çıkarabilirsiniz.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Sitenizi Yeniden Tasarlamayı Hiç Düşündünüz mü? Android Tabletlere 3G VINN Kurulumu Nasıl Yapılır?
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes