Responsive Reklam Alanı

Web Tasarım Yenileme emresupcin - Sitenizi Yeniden Tasarlamayı Hiç Düşündünüz mü?Merhaba arkadaşlar,

Bu yazımda var olan sitenizi yeni bir tasarım ile gözden geçirmeyi veya komple tasarımını değiştirmeyi yaptığınızda size nasıl avantajlar sağlar ve neden böyle yaptığınızın nedenini de açıklamak istiyorum. Sitenizi yeniden tasarlamanız için çeşitli nedenler olabilir, başlıca nedenler arasında ziyaretçilere güzel bir web ortamı sunmak ya da istenilen sonuç alınmadığında tasarım veya sitenin içeriği değiştirilebilir.

 

 

Bugünlerde müşterilerinizin yaptığınız iş hakkında izlenim edindiği en önemli yer web siteleriniz.. Bu yüzden web sitenizin görünümü ve rahat kullanılırlığı çok önemlidir. “Müşterilerinize ne göstermek istiyorsunuz?” ve “Ne konuda değişiklikler sizin işinize yarayabilir?” sorularını ekibinizle değerlendirerek ve sabırla her şeyi gözden geçirerek yenilemeye girmeniz en sağlıklı karar olacaktır. Gelin hep birlikte sitenizi yeniden tasarlamanız neleri değiştirir ele alalım;

 

İstediğiniz Sonuçları Alamıyorsanız

Sitenizin tasarımı harika, fontlar çok güzel gözüküyor ve pek çok farklı özelliği bulunuyor. Bu özelliklerine rağmen müşteri portfoyunuz gelişmiyor mu? İstediğiniz verimi alamıyor musunuz ? O zaman bir sıkıntı olduğunu anlamanız gerekiyor. Bir site çok güzel olabilir ama aynı zamanda sizin amacınıza hizmet etmiyor da olabilir.

Eğer verimsizlikten şikayet etmeye başladıysanız hiç düşünmeyin ve sitenizi yenileme yoluna gidin. Göze hoş gelen eski sitenizin belki de çok daha güzelini tasarlayabilir/tasarlatabilirsiniz. Bu konuda biraz daha acıkça sıralayacak olursak eğer, sitenizin gerekli verimi sağlamamasının nedeni şunlar olabilir;

 

* Sitenizin giriş sayfası insanları etkileyecek tasarım düzeyinde olmayabilir.

* Görünüm olarak harika, işlev adına berbat özellikler eklenmiş olabilir.

* Güzel tasarım müşterilerinizin gözüne çok kalabalık gelebilir.

 

Yaptığınız İşin Yönü Değiştiyse

Bu maddeyi okurken öncelikle düşünmeniz gereken şey şirketinizin iş alanının ne kadar sık değiştiği ve reklam yöntemlerinizin aynı kalıp kalmadığı.. Eğer çok farklı yönlere giriyor, bir gün elma sayıp yarın armut satıyorsanız, sitenizide bu yönde güncel tutmanız gerekir. Diğer bir yönden, görsel reklamlarla kendi işinizi tanıtıyorken şimdi başka bir yolu tercih ediyorsanız aynı şekilde sitenizin tekrar düzenlenmesi gerekebilir.

Ekibinizle sahip olduğunuz işin yönlerini, kendi pazarlama tekniklerinizi çok iyi analiz ettikten sonra sitenizi de yenilemeniz en önemli yapacağınız revizyonlardan bir tanesidir. Bu, hem işlerinizi arttıracak hem de müşterilerinize yenilikçi olduğunuzu gösterecektir.

 

Web Siteniz Düzgün Çalışmıyor

Başlıktan da açıkca anlaşılıyor ki, web sitenizin sağlıklı çalışmaması müşterileriniz için bir eksi puan demektir. Peki düzgün çalışmamaktan kasıt nedir? Örnek verecek olursak sitenizin kullanımı çok zor olabilir, karmaşık menü düzenleri ve gereğinden fazla ek özellikler insanları sitelerinize girdikten 8 saniye sonra çıkmaları için zorlayabilir.

Bir web sitesindeki fonksiyonellik, kullanıcılar veya diğer adıyla müşterileriniz için en önemli özelliktir. Bu yüzden yukarıda da anlattığım gibi eğer sitenizde fonksiyonel anlamda bozukluklar varsa, sitenizi değiştirme, yenileme vakti gelmiştir.

 

Yeni Bir Tasarım Düzeni Tasarlayabildiyseniz

Eğer fazla yaratıcısınız veya yaptığınız işle alakalı farklı fikirler buldunuz. Zaten kafanızda değişiklik yapmak var fakat uğraşmak istemiyorsunuz yada yeni bir düzenle kötü sonuçlar almaktan korkuyor olabilirsiniz. Unutmayın ki aklınızdaki farklı revizyonları uygulamak, iyi yada kötü size çok güzel iş tecrübesi getirecektir. Bunun yanında, her zaman değişiklikler insanlar tarafından farkedilir. İşinizin ölü sermaye olmadığını, hala burada olduğunuzu yepyeni ve capcanlı yeni bir tasarımla müşterilerinize gösterebilirsiniz. Haydi durmayın, fikirlerinizi hemen harekete geçirin.

 

Siteniz Uyumlu (Responsive) Değilse

Günümüzde akıllı telefon ve tabletlerin yoğun olarak kullanıldığını gözlemliyoruz. 10 yaşında çocuktan 60 yaşındaki amcamıza kadar herkesin elindeki bu cihazların en önemli özelliği ise internete rahatça bağlanabiliyor olmanız. Eğer siteniz uyumlu olmaz ise, telefonlarda sitenizin görünümü bozuk olacaktır. Peki siz bukadar yoğun kullanılan mobil cihazlardan elde edeceğiniz getiriyi hiçe saymak istermisiniz ? Hayır tabii ki. Ayrıca farklı çözünürlükteki ekranlarda çalışan web sitelerine sahip olmanın sizin için büyük avantaj getirdiğini çok kısa sürede göreceğinize eminim.

 

Rakipleriniz Sitelerinde Yenilikler Yaptıysa

Evet, bir iş yapıyorsanız tabii ki rakiplerinizde olacak demektir. Aynı dalda rakip olduğunuz firmalar boş durmayacak ve sizin önünüze geçmek isteyeceklerdir. Rakip şirketleri takip etmek, ne gibi değişiklikler yaptıklarını görmek ve ne gibi kampanyalar-imkanlar sunduklarını öğrenmek bir sektörde tutunmanın en önemli yolu. Artık teknolojinin çok üst noktalarda olduğunu ve herkesin interneti kullandığını da varsayarsak, en büyük değişiklerin de web sitelerinde olacağını tahmin etmek çok zor değil. Siz rakiplerinizden önce davranıp, sitelerinizi yenilemelisiniz.

 

 3. Parti Yazılımlarınızın İşlevi Bittiyse

Pek çoğumuz sitelere farklı özellikler katabilmek için eklentiler, araçlar koyuyor. Bir bölümü ömür boyu sizin işine yarayabilcek olsa da, bazılarının işlevi zamanla kayboluyor. Güne ayak uydurmak ve her zaman dimdik durabilen bir işiniz olduğunu insanlara göstermek için bunları yenilemeniz gerekecek. 3 yıl önce sitenize koyduğunuz bir özelliğin bugün hiç bir işe yaramadığını gören insanların eleştirilerine maruz kalmak yerine, vakit kaybetmeden sitenizde değişikliklere gidin.

 

Site İçeriğini Daha İyi Bir Şekilde Planlamak İstiyorsanız

Web site sahibi olan bir şirket yada ufak bir işletme olabilirsiniz. Bırakın site içeriğinizin kötü olmasını, belki de sitenizde sizi anlatan tüm kelimeler harika olabilir. Müşterileriniz için bunun yeterli olduğunu mu düşünüyorsunuz ? Hayır! Müşteriler yeniliği sever, müşteriler güncelliği sever. Sitenizin içerik bölümünü tamamen olmasa da kısmen değiştirmek ise müşterileriniz yönünde pozitif etki bırakır. Eğer sitenizi uzun süreliğine yanlız bıraktıysanız, durmayın yenileyin.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Explorer.exe Hatası ve Çözümü? Sitenize Gelen Ziyaretçiyi Uzun Süre Nasıl Kazanırsınız?
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes