Responsive Reklam Alanı

Selfie Çılgınlığı Nedir emresupcin - Selfie Çılgınlığı Nedir?Merhaba arkadaşar,

Özellikle zon zamanlarda çok popüler olan bir Selfie Çılgınlığı aldı başını gidiyor. İnternette her geçen gün daha fazla yer alan akımlardan biri de Selfie oldu! Peki nedir bu selfie çılgınlığı? Selfie ne demek bu yazımda bahsedeceğim. Bu arada bende yeni öğrendiğimden bu çılgınlığı deneme fırsatım henüz olmadı 🙂

 

Detaylı anlatmaya başlamadan öncede belirtmek istiyorum ki Selfie Çılgınlığı telefonun ön kamerasını kullanıp poz vermek oluyormuş 🙂

 

Onur Cantimur, özellikle Oscar’daki fotoğrafın ardından tüm dünyada moda olan selfie’nin Türkçe karşılığını Türk Dil Kurumu’na (TDK) sordu. TDK, yanıtında “Batı kökenli selfie sözcüğü için kurumumuz herhangi bir karşılık öneremedi. Bu söz için uygun bir karşılık konusunu değerlendireceğiz” dedi. Bunun üzerine facebook’ta arkadaşlarına önerlerini sordu. Öneriler şöyle: kendimçektim, e- hatırat, özçekim, otofoto, kendintoplu, otoportre, kendimo…Bazıları ise “selfie” olarak kalmasının uygun olduğunu söyledi. İngilizce self yani kendi kelimesinden türeyen “selfie” sözcüğü dünyanın en geniş sözlüğü kabul edilen Oxford İngilizce sözlüğünün online versiyonuna da geçen yıl girmişti. Sözlükteki tanım şöyle: Kişinin kendi fotoğrafını bilhassa akıllı cep telefonu ya da webcam ile çekip soysal medyaya yüklemesi.
 
3 milyon 400 bin retweet
 
Oscar ödül töreninde tanınmış sunucu Ellen DeGeneres’in telefonu ile çektiği selfie’nin ardından tümdünyada adeta bir selfie çılgınlığı yaşanıyor. DeGeneres’in ünlü oyuncularla çektiği bu selfie 3 milyon 400 bin kez retweetlendi.
 
Çok konuşulan selfie’lerden biri de Amerika Başkanı Barack Obama’ya ait. Afrika lideri Nelson Mandela’yı anma töreni esnasında, Barack Obama’nın Danimarka ve İngiltere başbakanları ile olan selfie’si de sosyal meydada çok paylaşılmıştı.
 
Türkiye’de en çok konuşulan selfie ise Eskişehir’de Başbakan Tayyip Erdoğan ’ın gelmesini protesto ederken gözaltına alınan ve polis otosundayken bir araya gelen 13 kişinin çektiği selfieydi. Söz konusu fotoğraf, İngiliz Independent Gazetesi’nde de yer almıştı.

 

Uzun lafın daha da kısası; Selfie, Oxford Üniversitesi tarafından 2013 yılının kelimesi seçilen ve İngilizce sözlüğe eklenen bir kelimedir. Selfie İngilizcede, herhangi bir kimsenin bir cep telefonuyla veya fotoğraf makinesiyle kendi fotoğrafını çekmesini ve sosyal medyaya yüklemesini ifade etmektedir.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Tabletinizin Pil Ömrünü Artıracak İpuçları? KİŞİSEL BİLGİLERİNİZİ KORUMA ALTINA ALIN
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes