Responsive Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar,

İnterneti farklı yönler doğrultusunda en çok kullanan ülkeler arasındayız. Pekii Türkiye, Diğer Ülkelere Göre E-Ticaret ve Sosyal Medya Kullanımında Hangi Noktada? Online alışveriş ile sosyal medya kullanım oranları karşılaştırılarak oluşturulan grafiğe baktığımızda, gelişmiş ülkelerde online alışveriş oranının, gelişmekte olan ülkelere göre daha yüksek olduğunu görüyoruz. Ancak gelişmiş ülkelerin, gelişmekte olan ülkelere göre daha az sosyal medya kullanım oranına sahip olması da dikkatimizi çekiyor. Türkiye‘nin de dahil olduğu gelişmekte olan ülkelerde online alışveriş oranı ile sosyal medya kullanım oranının doğru orantılı olması da gözümüze çarpıyor.

 

Sosyal Medya Kullanımı emresupcin - Türkiye’de E-Ticaret ve Sosyal Medya Kullanımı?

Online satın alma ve sosyal medya kullanımında Japonya’da internet kullanıcılarının online satın alma davranışları yüksek oranda gerçekleşirken, sosyal medya kullanım oranları ise bir hayli düşüktür. Türkiye’de ise internet kullanıcılarının online satın alma oranı Dünya ortalamasında seyrederken, sosyal medya kullanımı ise ortalamanın üzerindedir.

 

Gelişen Pazarlarda Sosyal Ağ, Blog ve Mikro-Blog Kullanımı

 

Sosyal Medya Kullanımı2 emresupcin - Türkiye’de E-Ticaret ve Sosyal Medya Kullanımı?

Global Web Index araştırmasına göre, gelişmekte olan ülkeler arasında sosyal ağlar Türkiye’de diğer ülkelere göre daha fazla kullanılıyor.

 

Türkler blogculuğu çok sevdi!

 

Global Web Index Araştırması’na göre, Türkiye’de her gün en az 1 saat internete bağlanan kullanıcıların %24′ü kişisel blog yazdıklarını belirtiyor. Bu oran Avrupa ortalamasının üzerinde yer alıyor. Türkiye’deki her 4 aktif internet kullanıcısından 1′i kişisel blog yazıyor.

 

Mikro-blog kullanımı

 

Türkiye’deki aktif internet kullanıcılarının %16′sı mikro-blog servislerini kullandıklarını belirtirken, kullanıcıların çoğunluğunu 16-24 yaş arası gençler oluşturuyor. Türkiye’deki mikro-blog kullanıcılarının cinsiyet kırılımına bakıldığında ise erkeklerin %64′lük bir üstünlüğü bulunuyor.

 

Dünyada Online Satın Alma ve Araştırma Oranları

 

Sosyal Medya Kullanımı3 emresupcin - Türkiye’de E-Ticaret ve Sosyal Medya Kullanımı?

GWI verilerine göre; Dünyada en yüksek oranda online satın alma gerçekleşen ülkeler sırasıyla Güney Kore, Almanya ve İngiltere. Online satın alma oranlarında, Avrupa ülkelerinin dünya ortalamasının üzerinde olduğu görülürken, Türkiye ise dünya ortalamasına paralel bir düzeyde online satın alma gerçekleşiyor.Türkiye’deki her 2 aktif internet kullanıcısından 1′i internet üzerinden alışveriş yaptığını belirtiyor. Bu arada Türk İnternet kullanıcıları online alışverişte en çok kıyafet,kitap ve ayakkabı kategorilerine yöneliyor. Türkiye’deki internet kullanıcılarının neredeyse %50‘si online alışverişin yanında ürünler ve markalar hakkında araştırma yapıyorlar.

 

*  Global Web Index: Türkiye’nin de dahil olduğu, 36 ülkede 130.000′i aşkın katılımcıyla gerçekleştirilen Global Web Index Araştırması, “her gün bağlanan” internet kullanıcısını temsil etmektedir. Araştırmada, her gün internete bağlanan 16-64 yaş arası 1.501 kullanıcıya online anket yöntemi uygulanmakta ve 8 ana başlıkta yaklaşık 150 soru sorulmaktadır. Böylece, Türkiye’deki aktif internet kullanıcısının, online davranışları, tercihleri, ilgi alanları, motivasyon ve bariyerleri, sosyal medya davranışları, etkileme gücü ve fikir beyan etme sıklığı, biçimi ve platformları, markalardan beklentileri, online içerikle ilişkisileri, mobil&tablet kullanımları, vs. detaylı olarak incelenebilmektedir.

 

**  Global Web Index Araştırması’na göre aktif internet kullanıcısı, internete her gün bağlanan kullanıcı olarak tanımlanmaktadır.
Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
1 Dakikada Teklif, 3 Dakikada Poliçe! Türkiye İnternette, Pekii İnternet Ne Halde?
Benzer Yazılar
2 Yorum
  1. Yazar
    Handan

    Merhabalar, güzel yazı olmuş…

  2. Yazar
    Misafir

    Teşekkürler.

Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes