Responsive Reklam Alanı

Veri Kullanım Hesaplayıcı emresupcin - BTK Veri Kullanımı Hesaplayıcı Nedir?Merhaba arkadaşlar,

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Türkiye Cumhuriyeti’nde telekomünikasyon sektörünü düzenleyip denetleyen kurumdur. Türkiye’nin ilk sektörel düzenleyici kurumudur veçeşitli hizmetleri bize sunar. BTK’nın veri kullanım hesaplayıcısını hiç duymuş muydunuz?  Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, “Veri kullanım hesaplayıcı” adlı yeni servisi ile kotalı internet hizmeti alan kullanıcıların aylık ortalama veri kullanımını hesaplıyor.

 

 

 

Uygulamanın çıkış noktası, mobil cihaz kullanıcılarının aylık veri kotalarını aşması sonucu sürpriz faturalarla karşılaşması. İnternet üzerinden müzik dinlemek, video izlemek ve oyun oynamak kota aşılmasının en büyük sebebiyken, sadece e-posta almak/göndermek ve sayfa görüntülemeleri bile veri paketinizin aniden bitmesine sebep olabiliyor.

 

Kota şımı sonucunda kullanıcıların sürpriz faturalarla karşılaşmasına seyirci kalmak istemeyen BTK, kullanıcıların internet kullanım alışkanlıklarına göre yaklaşık olarak aylık kullanım oranını gösteriyor.

 

Veri Kullanımı Hesaplayıcı emresupcin - BTK Veri Kullanımı Hesaplayıcı Nedir?

 

Buradan ulaşabileceğiniz Veri Kullanım Hesaplayıcı sayesinde gün içerisinde görüntülediğiniz sayfa, e-posta, izlediğiniz video, dinlediğiniz müzik gibi verileri sisteme girip bu verilerin hangi cihazda ne kadarlık veri kullanımına sebep olacağını görebiliyorsunuz.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Türkiye'yi Hedef Alan Tinba Virüsü Nedir? En İyi Açık Kaynak Web Site Uygulamaları Nelerdir?
Benzer Yazılar
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes