Responsive Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar, Bu makalemde DNS önbelleği temizleme işlemini sizlere anlatacağım. İnterneti bölümlemeye, bölümleri adlandırmaya ve bölümlerin iletişimini sağlamaya yarayan dns internet servis sağlayıcısından otomatik olarak istemcilere verilmektedir. Ancak bazı durumlarda dns adresi isteğe bağlı olarak getirilebilmektedir. İnternet ağını oluşturan her birim sadece kendine ait bir IP adresine sahiptir. Bu IP adresleri kullanıcıların kullanımı için www.siteismi.com gibi kolay hatırlanır adreslere karşılık düşürülür.

DNS sunucuları, internet adreslerinin IP adresi karşılığını kayıtlı tutmaktadır.

Bir istemci (bilgisayar) internete bağlanırken, internet servis sağlayıcısından aldığı DNS adresini hafızasında tutar. Hafızasına aldığı bu DNS adresi için tekrar servis sağlayıcısından DNS adresi talebinde bulunmamaktadır. Bazen bu hafızadaki DNS sunucu adresleri geçerliliğini kaybeder veya ilgili web sitesinin DNS adresi değiştirebilmektedir. Her ne kadar DNS problemleri farklı yollarla da gelişmiş olabilse de genel anlamda bir web sitesine erişim problemi ya bilgisayarın daha önceden aldığı DNS adresinin geçerliliğini kaybetmesinden ya da bağlanılmak istenen web sitesinin DNS adresini değiştirmesinden kaynaklanmaktadır.

DNS adresi değişen veya geçerliliğini kaybeden web siteleri hiç açılmayabilir veya açılsa dahi güncel halini görüntüleyemeyebilirsiniz.  Bu sorunu çözmek için dns önbelleğini temizlemeniz gerekir. DNS temizleme işleminden sonra bilgisayarınızın dns hafızası silinecek ve yeni bir ip adresi alacaksınız.

DNS önbelleği temizleme aşamaları

1- Bilgisayarınızdan Başlat > Çalıştır yolunu izleyerek, karşınıza gelen ekrana cmd yazdıktan sonra Tamam butonuna basınız. (Dilerseniz ctrl+r tuş kombinasyonunu kullanabilirsiniz) Komut sisteminiz devre dışı bırakıldı uyarısı ile karşılaşırsanız buraya tıklayarak ilgili yazıdan sonunuzu çözebilirsiniz.

DNS Bellek Temizleme1 emresupcin - DNS Önbelleği Nasıl Temizlenir?

2- Karşınıza gelen dos ekranına sırasıyla aşağıdaki komutları yazarak; her bir komutu yazdıktan sonra klavyenizden enter tuşuna basınız.

  • ipconfig /flushdns
  • ipconfig /release
  • Ipconfig /renew
  • exit
DNS Bellek Temizleme2 emresupcin - DNS Önbelleği Nasıl Temizlenir?

Bu işlemlerden sonra dns önbelleği temizleme işlemi başarıyla gerçekleşecektir. Web tarayıcınızı yeniden başlatarak erişimlerinizi kontrol etmenizi öneririz. Herhangi bir sorunda ise makale altına yorum yaparak takıldığınız yeri belirtebilirsiniz.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
En İyi Açık Kaynak Web Site Uygulamaları Nelerdir? KVM Switch Nedir?
Benzer Yazılar
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes