Responsive Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar, Internet Information Service (IIS), Microsoft firmasının Windows Server ürünlerinde kullandığı, web servisini sunan alt yazılımı olduğunu öncelikle belirtelim. CSR Kodu’nu da kısaca açıklayacak olursak; Web sitemize SSL sertifikası yükleyebilmemiz için gerekli olan koddur. Bu Kodu ISS’den ve Plesk Panelden oluşturabilirsiniz. CSR Kodu oluşturma adımlarına geçmeden önce Web siteniz için static ip tanımlaması yapmanız gerekmektedir.

Daha da detayına girecek olursak ; CSR ( Certificate Signing Request ) web ortamında kullanılan şifreleme altyapısı içerisinde; sertifikaların üreticisi olan firma/firmalara gönderilen bir dijital mesaj bütünüdür. Bu mesaj içeriğinde sertifika isteğinde bulunan web site adresi ve bu siteye sahip kişi/firma bilgilerini içermektedir.

Web siteniz için herhangi bir amaç ile SSL sertifikası satın almak istediğinizde sertifikanızı satın almaya karar verdiğiniz firma sizden bu kodu talep edecektir. Bu kod SSL üretiminde olmaz ise olmaz bir aşamadır, çünkü sahip olacağınız sertifikanız bu kod içerisinde göndereceğiniz bilgiler bütününe göre üretilmektedir. Herhangi bir kontrol paneli kullanmayan veya kontrol paneli üzerinde CSR kodu oluşturma fonksiyonu bulunmayan Windows kullanıcıları için IIS7.x versiyonunda nasıl CSR kodu oluşturabileceğimize hep birlikte bakalım. CSR kodunuzu sunucunuzdan aşağıdaki adımları takip ederek oluşturabilirsiniz.

CSR kodu oluşturma adımları

  • Sunucunuzda Başlat->Çalıştır bölümüne inetmgr yazarak ok tıklayın.
CRR Kodu Olusturma 1 emresupcin - IIS 7 Üzerinde CSR Kodu Nasıl Oluşturulur?
  •  Açılacak ekranda “Server Certificates” bölümüne çift tıklayın.
CRR Kodu Olusturma 2 emresupcin 1024x527 - IIS 7 Üzerinde CSR Kodu Nasıl Oluşturulur?
  •  Sağ menüde yer alan “Create Certificate Request” linkine tıklayın.
CRR Kodu Olusturma 3 emresupcin - IIS 7 Üzerinde CSR Kodu Nasıl Oluşturulur?
  • Gelen ekrandaki bilgileri aşağıdaki yönergelere göre doldurunuz. Bu bölümde kullanacağınız bilgilerdeTürkçe karakter kullanmamanız daha sağlıklı olacaktır. “City/Location” ve “State/Province” bölümlerinde yazacağınız bilgilere dikkat etmeniz gerekmektedir. Bu alanlarda yazacağınız bilgiler sizin sertifika üreticisi üzerindeki bilgileriniz olduğundan önemlidir.
CRR Kodu Olusturma 4 emresupcin - IIS 7 Üzerinde CSR Kodu Nasıl Oluşturulur?
  • “Next ” diyerek devam ediyoruz. Bu adımda 2048 olarak tercihinizi düzenlemeniz oldukça önemlidir. 1024 bit uzunluğunda ürettiğiniz CSR kodu ile satın alacağınız sertifika hatalı oluşabilir veya siparişinizi ilk aşamada vermenize engel teşkil edebilir.
CRR Kodu Olusturma 5 emresupcin - IIS 7 Üzerinde CSR Kodu Nasıl Oluşturulur?
  • Bilgileri belirtildiği şekilde düzenledikten sonra yine “Next” diyerek devam ediyoruz. Gelen ekranda CSR kodunu kaydedeceğimiz dosya yolunu belirtiyoruz ve “Finish” e tıklıyoruz.
CRR Kodu Olusturma 6 emresupcin - IIS 7 Üzerinde CSR Kodu Nasıl Oluşturulur?
  • CSR kodunuz hazır, dosyanızı kaydettiğiniz yoldan “Notepad” kullanarak görüntüleyebilirsiniz.
CRR Kodu Olusturma 7 emresupcin - IIS 7 Üzerinde CSR Kodu Nasıl Oluşturulur?

Oluşturduğunuz CSR kodunuzun tamamını seçerek kopyalayın ; şimdi bu kodu kullanarak http://www.natro.com/Guvenlik/  adresimizden SSL siparişinizi tamamlayabilirsiniz. Siparişiniz esnasında Server Tipi olarak IIS7.x şeklinde seçim yapmayı unutmayın.

Natro Blog sitesinden yararlanılmıştır…

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
iPhone 'da E-Posta Kurulumu Nasıl Yapılır? Alan Adının Whois Bilgileri Size Ait Değilse ?
Benzer Yazılar
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes