Responsive Reklam Alanı

Access Nedir emresupcin - Access Veritabanı Nedir? Hangi Amaçla Kullanılmaktadır?Merhaba arkadaşlar,

Bu yazımda Access veri tabanının ne olduğundan ve ne amaçla kullanıldığından bahsedeceğim. Microsoft Access Windows işletim sisteminde çalışmak üzere hazırlanan veri tabanı programıdır. MsAccess veritabanı programları arasına sonradan katılmış olmasına rağmen önemli ölçüde başarı sağlayarak en çok kullanılan veri tabanı türlerinden biri haline gelmiştir. MsAccess  veritabanında bulunan nesnelerin bir çoğu sihirbazlar yardımıyla kolayca hazırlanabilir.

 

 

MsAccess’in iki yüzü bulunmaktadır. Bunlardan ilkinde program kodu kullanmadan veri tabanı hazırlamak mümkündür. Bu ortamda hiç programcılık bilgisi olmayan biri dahi kolaylıkla veritabanını oluşturabilir. Programcılık bilgisi olan kullanıcılar ise ikinci yüzü ile kendi hazırladıkları kodlamalarla veri tabanlarını daha ileri düzeyde oluşturabilirler. Access veritabanı ftp içerisinden çalıştırılmaktadır. Yani site dosyalarınız ile aynı sunucu içerisinde bulunması gerekmektedir.

 

Bu veritabanı ile ilgili en fazla gelen müşteri hataları veritabanı dizinini yani sunucudaki klasör yolunu yanlış yazmalarından kaynaklanır. Ayrıca veritabanının çalışabilmesi ve işlem yapabilmesi için bulunduğu klasör ve veritabanı dosyasına yazma yetkisi verilmesi gerekmektedir.
Genellikle veritabanıadı .mdb gibi dosya uzantısı olarak .mdb kullanılmaktadır. Aşağıdaki görüntüde örnek bir veritabanı görüntüleyebiliriz. Sol tarafta tablolar ve pencere içerisinde de tablolar içerisindeki verileri görebilirsiniz.

 

Microsoft Access Veri Tabanı Nedir emresupcin - Access Veritabanı Nedir? Hangi Amaçla Kullanılmaktadır?

 
Veri tabanı yönetim sistemleri arasına Access çok sonradan girmiş olmasına rağmen bu alanda önemli ölçüde başarı sağlayarak küçük ölçekli veri tabanları için çok kullanılan bir paket haline gelmiştir. Bunda, Access’in yazılım araçlarının yüksek kullanıcı kolaylığına sahip olmasının etkisi büyüktür. Access’de veri tabanında bulunan nesnelerin bir çoğu sihirbazlar yardımıyla kolayca hazırlanabilir. Çoğu zaman hiç tasarım ortamına girmeden, sadece sihirbazlar kullanılarak veri tabanı dosyaları hazırlanabilir.

 

Access’in iki yüzü vardır. Bunlardan birinde hiç program kodu kullanmadan veri tabanı hazırlamak mümkündür. Bu ortamda hiç programcılık bilgisi olmayan biri programcılığı öğrenmesine gerek kalmadan kendi veri tabanı dosyalarını hazırlayabilir. Programcılık bilgisi olanlar Access’de hazırladıkları veri tabanlarına kod yazarak daha ileri düzey işlemleri yapabilir…

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
RAID Nedir? 10. Yılın Kutlu Olsun Tamindir!
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes