Responsive Reklam Alanı

Değerli okurlarımız ve sevgili öğrenciler,

Çorum ilinin Osmancık ilçesinde bulunan eğitime ve yardıma gönül vermiş kişi, kuruluşların yaşatmış olduğu Koyunbaba Eğitim vakfı başka il ve ilçelerden Osmancık’a okumaya gelen öğrencilere kapısını açmaktadır. 2 Mart 1995 yılında eğiteme gönül vermiş değerli büyüklerimiz tarafından kurulan Koyun Baba Eğitim Ve Kültür Vakfı on iki yıldır eğitim ve birçok alanda faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu faaliyetlerin sürdürülmesinde yardımlarını esirgemeyen Osmancık halkına, faaliyetlerin yapılmasını organize eden vakıf yöneticilerimize ve görev alan gönüllü arkadaşlarımıza buradan da teşekkür ediyoruz.

Koyunbaba Eğitim ve Kültür Vakfı’nın biraz daha tarihini açıklayacak olursak; Yıl 1995. Ulu çınarda yeni bir filiz oluşmuş. Osmancıklılar su vermiş, kollamışlar çınarı. Çınar dallanmış gölge olmuş garibana fukaraya. Osmancık’ta uğrak yeri olmuş çınar gölgesi. Ramazanda iftar yemeği, okumak isteyen garip gençlere barınak – sığınak olmuş. Osmancıklı büyütmüş çınarı, ululaştırmış. Tam seksen yedi garip, fakir ama başarılı gence mekân olmuş çınar gölgesi. Adına yakışır hal almış.

Osmancık’ta KOYUNBABA EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI açıkta bırakmamış okumak isteyip de Osmancık’a gelen gençleri. Bağrına basmış, onlara aş vermiş, elbise vermiş, yurt vermiş. Osmancıklılar ne iyi etmişler bu çınarı büyütmüşler. Her sene ramazan ayında yine halkın yardımlarıyla iftar çadırı kurarak 400-450 kişiye iftar yemeği vermektedir. Bu çınar kurumasın bu vakıf yok olmasın. El verelim, birlik olalım hoş edelim insanları, hoşnut edelim YARADAN’I Koyunbaba Vakfı, Osmancıklı hayırseverlerle beraber yaşayacak, Hayırseverlerin göz nuru olacak. Osmancıklı yaşatacak Osmanlı’nın emaneti olan bu çınarı.

Koyunbaba Eğitim ve Kültür Vakfı’nın yönetim kurulu başkanı Emrullah KOÇAK’ın bir haber sitesinde yer alan vakıf için konuşmasının satır başları;

“ Kimsesizlerin kimsesi olması amacıyla kurulmuş olan Vakfımızın kıymetli misafir ve öğrencilerimiz, hepinize hoş geldiniz der, saygılar sunarım. Koyunbaba Vakfımız ilçemizde bulunan siz öğrencilerimize ve muhtaç ailelere elimizden geldiğince yardımcı olmak amacıyla, 1995 yılından itibaren faaliyet göstermektedir.

Bugüne kadar aşevimizde her gün 250 kişilik sıcak yemek çıkmaktadır. İnşallah bu sene Ramazan ayı boyunca da hem iftar hem de sahurda bu faaliyetimize hayırsever halkımızın desteği ile yine devam edeceğiz. Öğrencilerimizin öğrenim görmesini sağlamak amacıyla her türlü ihtiyacını gidermiş bulunmaktayız. İçerisinde bulunduğumuz 2014 yılında ise 84 öğrencimiz misafirhanemizde konaklama ve yemek ihtiyacından faydalanmış olup, 26 öğrencimizi mezun etmek üzere burada bulunmaktayız. Bu faaliyetlerimizi tamamen ilçemizde bulunan iş adamları ve hayırsever halkımızın sağlamış olduğu yardımlar ile yürütmekteyiz. Buradan amirlerime sizlerin huzurunda sonsuz şükranlarımızı sunuyor, hepsinden Allah razı olsun demek istiyorum.

Sevgili Öğrenciler; Diyorsunuz ki hakkını helal et, bize annemizin babamızın yapamadıklarını yaptınız. Ben ve Vakfımızın gönül verenleri adına hakkımı bir şekilde sizlere helal ederim. Allah’ınıza, annenize, babanıza, vatanınıza ve milletinize hayırlı birer insan olmanız ve zalimin yanında değil, mazlumun yanında yer alarak, doğru, dürüst, fedakâr birer gönül elçileri olarak kalmanız şartıyla, unutulmamak dileğiyle hakkımı helal eder bundan sonraki hayatınızda başarılar dilerim” dedi.

Koyunbaba Vakfı’na Destekleriniz İçin:

T.C Ziraat Bankası Osmancık Şubesi
Hesap No : 008226118724
İban No : TR280001000082261187245003

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Web Pazar Nedir? Girne Amerikan Üniversitesi ile Kıbrıs’ı Kazan, Kıbrıs ve İngiltere’de oku!
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes