Responsive Reklam Alanı

Merhaba sevgili okurlar,

Acronis True İmage kısaca adıyla Acronis programı bilgisayarın ghostunu alma ve Acronis True Image bir sistem yedekleme programıdır. Değişik amaçlarla kullanılabilir. Ghost Symantec firmasının yedekleme ve kurtarma  amaçlı üretmiş olduğu  bir yazılımdır. Tüm sistemi yedekleyebilir ve kolay bir şekilde geri yükleme yapabiliriz. Biz bugün diskten diske ghost almayı göstereceğiz. Bir deyim haline gelmiştir bizde “ghost atmak” Bu şekilde kullanımda da içinde bilgilerin ve sistemin kurulu olduğu harddiskimizin aynısından bir adet daha yapmak için kullanırız. Kısa sürede ve kolay bir işlemi olduğu için yeniden sistem kurulumuna gitmez ghost kullanırız.
 
Acronis True Image Kullanımı emresupcin - Acronis True İmage Nedir? Ne İşe Yarar?
 
Genelde internet kafeler, fabrikalar okullar gibi toplu bilgisayar sistemlerinin bulunduğu yerlerde kullanılabilir. Önemli nokta ise kullanacağımız makinelerinin konfigürasyonları aynı olmalıdır. Yani çoğaltmak istediğimiz makinenin işlemci yapısı ve çipseti aynı olmalıdır. İntel ise intel olarak devam etmeli amd ise amd şeklinde. Anakart uyumluluğu çok önemlidir, farklı markalarda anakartlar sıkıntı çıkarır genelde çipsetleri farklı olduğu için. Ram miktarları sorun olmaz. Ekran kartlarında problem çıkabilir, yeni makinede harddiski taktıktan sonra yeniden sürücü yüklemesi yapmanız gerekebilir.
 
Diyelim ki bilgisayarınıza tertemiz bir windows işletim sistemini kurdunuz, programları ve diğer kullanacağınız bileşenleri de en düzgün şekilde yüklediniz. Herşey bitti ve bilgisayarınız kullanıma hazır hale geldi ancak tüm bu kurulum işlemlerinden sonra Acronis programı ile bilgisayarınızın ghostunu alırsanız ileride çıkan aksaklıklarda ise aldığınız ghostu bilgisayarınız yükleyip ilk kurduğunuz gibi tertemiz bir windowsa ve programlarınıza uğraşmadan 20 dakikada ulaşabilirsiniz…
 
Adım Adım Ghost alma işlemini anlatalım…
 

Yedek Alma

1) Programı çalıştırdığımızda ana pencerede çıkan BACKUP yani yedek al tuşuna basıyoruz.

2) Çıkan pencerede NEXT tuşuna basıyoruz. Sonra bu ekran geliyor.

3) Yedeğini almak istediğimiz sürücüyü seçiyoruz.

4) Yedeği kaydedeceğimiz sürücüyü ve klasörü seçip NEXT‘e basıyoruz.

 


 

Not: Yedeği kaydedeceğimiz sürücü, yedeklediğimiz sürücüden farklı olmalıdır ! –

 


 

Create new full backup archive ‘i okeyleyip, NEXT‘e tıklıyoruz.

(*) İkinci seçenek (Create incremental backup) daha önce aldığımız yedeği güncellemek içindir. Farklılıklar önceki yedeğe eklenir.

(**) Üçüncüsü (Create differential backup archive) de eski yedeği güncelleme içindir. Sadece farklılıklar yeni bir dosya olarak kaydedilir.

Use default options‘u seçip NEXT‘e tıklıyoruz.

Yedekleme işlemi için tahmini süre 10-20 dakika

 


 

Yedeğe Geri Dönmek

Programı başlatıp, Recovery‘i seçin ve sonrada daha önce kaydettiğiniz yedeği seçiniz.

NEXT‘e tıklayın.

Restore disks or partitions‘u seçip NEXT‘e tıklayın.

Hedef Sürücüyü seçin.

Reboot‘a tıklayın. Bilgisayar baştan başlayacak. Windows açılmadan bu program açılacak aynı işlemleri tekrar yapacaksınız.

10-20 dakika içinde yedeğiniz yüklenecek ve bilgisayarınız eski haline dönecek.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
'Keşke' Dememek için Bu Haberi Mutlaka Okuyun! Facebook'un Otomatik Video Oynatma Özelliği Nasıl Kapatılır?
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes