Responsive Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar,

MySQL veritabanının ne olduğunu daha önceden anlatmıştım ancak kısa bir tekrar yapmakta fayda var. Kısaca MySQL’i açıklayalım ondan sonra nasıl kullanıldığına geçelim. Linux işletim sisteminin çok daha hızlı olarak kullanılmasında fayda sağlamakta olan MYSQL veritabanı, günümüzde pek çok kullanım alanına sahip olmaktadır. Ayrıca, çok daha kaliteli bir işletim sistemi arayışlarında da MySQL veritabanı, hızlı ve sağlam bir yapıya da sahip olmaktadır.

Aynı zamanda; UNIX, OS/2 ve Windows uygulamaları için de oldukça kullanışlı bir platform olarak nitelendirilebilen MYSQL veritabanı, çoklu kullanıcı özelliğine de sahip olmaktadır.

MYSQL Veritabanı Nasıl Kullanılır?

Bilgisayarlardaki verilerin saklanması ve depolanmasında etkin bir role sahip olan MYSQL veritabanı, kolay kullanım ve kolay kurulum özelliklerine de sahip olmaktadır. Bu doğrultuda; ücretsiz olarak elde edilebilecek olan MYSQL veritabanı, ilk etapta Cpanel yazılımında yer alan MYSQL Databases seçeneği tıklanarak açılmaktadır. Daha sonra, sistem üzerinden veritabanı oluşturma adımları dahilinde MYSQL veritabanı kurulum işlemleri başlatabilmektedir.

Bunlara dahil olarak; açılan sistem üzerinden oluşturulan veritabanı için bir isim belirlemesi yapılmakta ve ardından, Add Db tuşunun tıklanması ile birlikte, oluşturulmuş olan veritabanı sistem üzerinde görülebilmektedir. Ayrıca; sözü edilen basamaklara ek olarak, veritabanlarında özel ve kişisel bilgilerin çoklu kullanıcılar tarafından içerik erişimi sağlamaması için, mutlaka kişisel bilgiler kısıtlı tutularak işlem basamakları takip edilmelidir.

Kolay kullanım ve kurulum özelliklerine sahip olan MYSQL veritabanı ile kişisel veriler kısıtlanarak çok daha güvenli kullanımlar da elde edilebilmektedir. Ayrıca, oluşturulmakta olan veritabanları benzer sistemlerle bağdaştırılarak uygulanma şekli kazanılabilmektedir.

Böylelikle, çoklu kullanıcıya sahip olan MYSQL veritabanı oluşturulmuş olmakta ve binlerce kişi tarafından kullanılan MYSQL veritabanı ile çok daha hızlı olarak veri saklamaları sağlanabilmektedir.

Benzer nitelikte; oluşturulmuş olan veritabanı sonrası güvenli kullanım ile kişisel veriler de rahatlıkla saklanabilmektedir. Bu doğrultuda; MYSQL veritabanı ile birden çok işlemi aynı anda yapabilme ayrıcalıklarına da sahip olunabilmektedir. MYSQL veritabanı oluşturulduktan sonra, kayıt birleştirme, tablolardaki çift kaynakları silme gibi işlemler de ilgili basamaklar neticesinde kolaylıkla uygulanabilmektedir.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
TP-LINK Dış Mekan Access Pointlerde Sınırlı Bağlantı Problemi! Bu Yılın En iyi WordPress Güvenlik Eklentileri!
Benzer Yazılar
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes