Responsive Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar,
Zaman zaman farklı konularda makale yazıyorum ki internet dünyasında ki çoğu şeyde kafamızda soru işareti kalmasın. Bugün karşıma çıktı ve ilgimi çektiğinden ötürü sizinle paylaşmak istedim. Domain Alias yani Alias kelime anlamı olarak “takma isim” veya “öteki isim” anlamına gelen bir kelimedir. Bir yönlendirme şekli olarak kullanılıyor.
 
Domain Alias1 emresupcin - Domain Alias (Takma Alan Adı) Nedir?
 
Takma alan adı normal yönlendirmeden daha farklıdır. Tüm firmalarda bulabileceğiniz takma alan adı özelliğini herhangi bir ek ücret ödemeden sınırsız olarak kullanabilirsiniz. Takma alan adı teknolojisini örnekler üzerinden anlatalım:
 
Örneğin: “www.emresupcin1.com” diye bir alan adımız var ve üzerinde hosting kurulu ve verilerimizi sakladığımız aktif bir site diyelim. Ek olarak “www.emresupcin2.com” diye bir alan adı satın alıyoruz ve bunu takma alan adı ile “www.emresupcin1.com” alan adına yönlendiriyoruz. Bu aşamadan sonra www.emresupcin2.com alan adına giriş yapan ziyaretçiler otomatik olarak www.emresupcin1.com’a yönlendirilir. Bu işlem yapıldığında site adresiniz www.emresupcin1.com değil www.emresupcin2.com olarak kalması kullanıcılar için önemli bir durumdur.
 
Domain Alias2 emresupcin - Domain Alias (Takma Alan Adı) Nedir?
 
Buraya kadar anlatılanların hepsi normal yönlendirme ile de yapılabilen işlemler olduğundan dolayı hala Domain Alias’ın özelliğini anlayamamış olabilirsiniz. www.emresupcin2.com’a girdik ve aslında bize www.emresupcin1.com açıldı ama site adresi kısmında bir değişiklik yok. Ve biz örneğin hakkımızda sayfasına bastık. Hakkımızda sayfamıza ulaşabilmek için emresupcin1.com’daki hostumuza ulaşıp www.emresupcin1.com/hakkimizda.html sayfasına ulaşmalıyız ve buna ulaşıldığında artık emresupcin2.com ismi görünmez. İşte eğer domainlerinizi alias ile yönlendirirseniz hakkımızda sayfasına girildiğinde emresupcin2.com/hakkimizda.html sayfası olarak gözükür.
 
Sonuç olarak bir yönlendirme yapmak istiyorsunuz ve yönlendirme yapılan adres site adresi bölümünde görülmesin onun yerine yönlendirme yaptırdığınız adres görünsün istiyorsanız Alias kullanmanız sizin için çözüm olacaktır.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
CloudFlare Nedir? Ne İşe Yarar? Pardus Geliyor ve Microsoft Gidiyor!
1 Yorum
  1. Yazar

    Emre Bey; alias subdomain üzerinde de çalışabilir mi ?

    Yani domain.com > sub.baskadomain.com a yönendirilebilir mi ?

    boylece; domain.com/hakkimizda > sub.baskadomain.com/hakkimizda sayfası sorunsuz görüntülenebilir mi?

    Geri bildiriminiz için şimdiden çok teşekkür ederim.
    Ali.

Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes