Responsive Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar,
Bu günün son makalesini yine domain ile alakalı yazmak istiyorum. Domain yani bir diğer adıyla Alan Adını nasıl transfer ederiz ve süreçleri nasıl işler ondan bahsedeceğim. Müşteri kayıtlı olduğu hosting firmasından başka firmasına geçmek istiyorsa kayıtlı bulunduğu hosting firmasındaki kayıtlı web sitesini de başka hosting firmasına transfer etmek zorundadır. Alan Adları (Domain) sektörde sadece bir değil farklı yerlerden satın alınabilir halde olduğu için firmalar arasında fiyat farkları veya kalite farklarından dolayı değişim isteği olabiliyor.
 
Domain Transfer Süreçleri emresupcin - Alan Adı Transfer Süreçleri Nelerdir?
 
Özellikle toplu alan adı alan kişiler için çok küçük fiyat farkları bile büyük fark yaratıyor. Dolayısıyla firmalar alan adı satışında bir rekabet içerisine giriyor ve kişiler firma değişikliklerinde bulunuyorlar. Bu konuda bir firmadan bir firmaya taşımada bir süreç işleniyor. Alan Adı Transfer Süreci olarak adlandırılan bu süreç gittikçe hızlanıyor ve çok hızlı bir şekilde alan adınızı başka bir firmaya transfer etme şansına sahip oluyorsunuz.
 
* Alan Adı Transfer Sürecinde istenen belirli koşulları sıralayalım.
* Alan Adının tescil ediği tarihten 60 Gün geçmesi gerekmektedir.
* Alan Adının tescil bitiş süresine 20 Günden fazla bir zaman kalmış olması gerekir.
* Alan Adının kayıtlı olduğu firmaya borcunuzun bulunmaması gerekir.
* İletişim mailinizin kullanılabilir (Aktif) bir durumda olması gerekir.
* Alan Adınızın bekleme, silinme veya kilit gibi bir durumu olmamalı aktif gözükmesi gerekmektedir.
* Alan Adı transfer şifresini panelden alabilmeniz gerekmektedir.
 
Bu koşullar sağlandıktan sonra alan adınızın kayıtlı olduğu firmanın müşteri panelinden alan adı transfer işlemi isteği başlatmanız gerekmektedir. Çeşitli güvenlik ve onay kontrollerinden sonra alan adınız transfere açık hale gelmektedir. Bu durumda da transfer yapmak istediğiniz firmanın panelinden alan adı transfer isteği başlatmanız gerekmektedir. Burada çoğu zaman herhangi bir güvenlik önlemi ile karşılaşmazsınız. Genel olarak firmalar transfer işlemi sırasında domain sürenizi en az 1 yıl uzatmanızı ister. Bu zorunlu bir işlemdir. Uzatma işleminizi tamamladığınızda sıfırdan 1 yıl değil örneğin 1 yıl uzattığınızda 1 yıl+ eskiden kalan bitiş süreniz kadar süreniz olur.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
ESET Kullanıyorsanız Bilgisayarınızı Virüslerden Korursunuz! Mail Server Nedir? Protokolleri Nelerdir?
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes