Responsive Reklam Alanı

Mail Server Nedir Politikaları Nelerdir emresupcin - Mail Server Nedir? Protokolleri Nelerdir?
Merhaba arkadaşlar,
Bu makalemde mail server’dan ve protokollerinden bahsetmek istiyorum. Çağımız haberleşme çağı olduğu için bu çağda da çoğumuzun kullandığı haberleşme yöntemi internet üzerinden mail oluyor. İlk olarak şunu söylemeliyim ki; Microsoft Exchange Server, Microsoft tarafından üretilen bir haberleşme yazılımıdır.
 
 
Sunucu ürünlerinden Microsoft Servers’ın bir parçası olup Microsoft altyapısına sahip sistemlerde sıkça kullanılmaktadır. Exchange’in öne çıkan özellikleri e-posta, takvim, kişiler ve işler, bilgiye web tabanlı erişim olanağı ve veri depolama desteğidir.
 
Günümüz dünyasında haberleşme sisteminin ana çekirdeğini tamamlayan sisteme mail server adı verilmektedir. Yanı kısaca mail server çoklu cihazlar ve cpu sistemlerine destek amacı yürüten bir tamamlayıcı olmaktadır. Dünya da ve ülkemiz de yaşanan e-posta sıklığı güvenlik tedbirlerinin yüksek safhalarda alınmasına yol açmıştır.
 
Donanımsal anlamda daha önemli bir hale gelerek destek vermeye başlayan mail server, filtre kullanımları gibi pek çok anlamda referans vererek önemini farklı boyutlara taşımıştır. Kolay yoldan bilgi alışverişinin gerçekleşmesin de erken olan mail server antivirüs, anti spam sağlayıcılara aktarılmaktadır.
 
Günümüzde artık pek çok insanın kolaylıkla elektronik posta alım ve göndermelerini sağlayarak, bilgi alış -veriş işlemlerinde ihtiyaç haline dönüşen bir yazılım sistemi olmuştur. E-posta dalı altında pek çok uygulamaların kapsandığı hotmail server, postfix, qmail ve exchange gibi uygulamalarda posta alım gönderme işlerinin sağladığı çekirdek yazılımını içermektedir.
 
Mail Serverin sağladığı özellikler;
 
* Güvenli bir şekilde e-mail uygulamalarının yaşanması
* Antivirüs ve anti spamların entegre edilme işlemi
* Gerçek zamanda mesajlaşma olanağı
* Dosya değişimleri gibi daha pek çok uygulamalar mail server içerisinde yerleşerek hizmet haline çevrilmiştir.
* İnstant messaging
* ftp server
* voIp server
* Web server akışı kazanılırken antivirüs ve spam devre dışı bırakılmaktadır.
 
Mail hizmetlerinde servis hizmeti üç ana başlık altında sıralanmaktadır. Bunların smtp, pop3, imap olduğunu belirtebiliriz. Bu servis hizmetlerinin kullanım alanlarını ve özelliklerini şu şekilde sıralamak istersek;
 
Smtp: Mail gönderimi sırasında protokol sunucu ile bir iletişim halinde olarak, mail gönderim anında bilgisayarda işlem gören ilk servis smtp olmaktadır. Smtp sunucusuna bağlanılma eyleminin dışında ad, soyad ve şifre işlemlerinin bitiminin ardından mail diğer sunucu ile bağlantıya geçerek Outlook, kmail, Eudora gibi yazılımlar aracılığı ile mail gönderim işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

 
Pop 3: Bu servis ağı mail alım işinde görev yapmaktadır. Pop3 aracılığı ile mail alma ve gönderme işlemleri rahatlıkla sağlanabilmektedir.
 
Imap: İletişimin yaşandığı bir e-mail yazılımıdır. Eğer mailinizi silme işlemine yöneldiğiniz takdirde aynı şekilde sunucudan da silinme söz konusu olacaktır.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Alan Adı Transfer Süreçleri Nelerdir? Microsoft Windows 10'u Tanıyalım!
Benzer Yazılar
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes