Responsive Reklam Alanı

Merhaba sevgili arkadaşlar,
Chrome’u bilmeyen aramızda yoktur, facebook gibi birşey oldu yani 🙂 Bilgisayara format atınca virüs programından önce hemen kurduğumuz hızlı internet aracı dediğimiz browser. Duydunuz mu bilmiyorum da birde şöyle bir söz demişler; Sen chrome kullanırsın ama bilgisayarına format attıktan sonra internet explorer gelir 🙂 Neyse dersi kaynatmaya çalışan öğrenciler gibi konuyu farklı yerlere götürmeden asıl konumuza dönelim. Chrome; Google’ın üretip geliştirdiği bir internet ağ tarayıcısıdır. 2 Eylül 2008 tarihinde internet kullanıcılarına sunulmuştur.
 
Google Chrome Eklentileri emresupcin - En Popüler Chrome Eklentileri Nelerdir?
 
Güvenlik açıkları ve gelişen teknolojiye ayak uydurmak adına geliştiricileri tarafından sürekli güncellenmektedir. İlk çıktığı andan itibaren arkasında Google’ın olmasından dolayı çok fazla sayıda kullanıcıya ulaşmıştır. Google Chrome kullanıcılarına değişik türde birçok eklenti seçeneği sunmaktadır. Bu yazımızda Google Chrome’da eklentilere nasıl ulaşabileceğinizi ve bu eklentiler arasında en popüler olanlarına kısaca göz atacağız.
 
Google Chrome Eklentilerini Nereden Yüklerim?
 
Chrome eklentilerine ulaşmak ve tarayıcınıza yükleme yapmak için öncelikle Chrome’u açmalı ve sağ üst köşede bulunan üç çizgi şeklinde özelleştirme butonuna tıklamalısınız. Burada açılan menüden Araçlar ve Uzantılar sekmelerini tıkladığınız zaman eklentilerinizin yüklü olduğu sayfaya gideceksiniz. Herhangi bir eklenti yüklü değilse bu sayfa boş gözükecektir. Eklenti yüklemesi yapmak için “Daha fazla uzantı edinin” linkine tıklamalı ve Google Chrome Eklenti Sayfası’nı açmalısınız. Burada popüler eklentileri kategorik şekilde görebilirsiniz ve istediğiniz eklentileri aratarak tarayıcınıza yükleyebilirsiniz.
 
Google Drive: Dosyalarınıza birçok yerden erişebilir ve bu dosyaları istediğiniz kişilerle paylaşabilirsiniz. Ayrıca bu eklenti sayesinde birçok dosya tek bir yerde depolanabilir.
 
Google Haritalar: Dünyanın birçok yerinde bulunan işletmelerin bilgilerini, nerede olduklarını, yol tariflerini, paylaşılmışsa fotoğraflarını ve çalışma saatlerine dahi erişebilirsiniz.
 
Quick Note: İnternette gezinirken aklınıza gelen, hatırladığınız veya unutmak istemediğiniz bir bilgiyi bu küçük not defterine not edebilirsiniz.
 
Gmail Çevrimdışı: Bu eklenti adından anlaşıldığı gibi internet bağlantınız olmadığı zamanlarda Gmail hesabınıza erişim yapmanızı sağlar.
 
Angry Birds: Hepinizin bildiği kızgın kuşlar oyununu bu eklenti sayesinde dilediğiniz zaman oynayabilirsiniz. Yaklaşık 10 milyon kişi Chrome’da Angry Birds uygulamasını kullanmaktadır.
 
Adblock: Chrome tarayıcısı ile gezdiğiniz web sitelerindeki bütün reklamlar bu eklenti sayesinde engellenmiş ve size gözükmemiş olur.
 
Arkadaşlar, son zamanlarda artış göstermeye devam eden sosyal medya virüsleri de chrome veya chrome türü tarayıcınıza eklenti olarak eklenmektedir. Yani diyeceğim o ki eklenti indirirken veya tarayıcınız üzerindeki eklentileri kontrol ederken yüklü olan yabancı kaynaklı eklentileri devre dışı bırakın. Bazı zararlı eklentiler kişilerin özel bilgilerine erişim sağlayabilmektedir ve bununda açıklaması facebook gibi sosyal ağlarda istek dışı gerçekleşen bazı türde paylaşımlardır.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Botnet Nedir? Google Page Rank Nedir?
Benzer Yazılar
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes