Responsive Reklam Alanı

Google PageRank Nedir emresupcin - Google Page Rank Nedir?
Merhaba arkadaşlar,
Az önce google eklentilerinden bahsetmişken bir de Google Page Rank’tan bahsedelim diyerekten sizlere Google PR Nedir onu anlatacağım. Öncelikle söylemek istiyorum ki; PageRank, Google’ın site sıralamasında kullandığı algoritmanın sonucu sitenize verdiği değeri gösteren basitleştirilmiş 0’dan 10’a kadar olan bir değerdir. Bu değer genel olarak özgün bir içeriğe, sayfaya verilmiş bağlantılara ve bağlantı veren sayfaların kalitesine bağlı olarak değişir. Pagerank, değer olarak sitenizin Google tarafından arama sonuçlarında sıralanmasını ve Google tarayıcısının sitenizi kontrol etme sıklığını etkiler.
 
Google internetteki milyonlarca web sitesini birbirinden ayırt etmek ve bunlara bir değer vermek için çeşitli algoritmalar kullanılır. Bu algoritmalardan biriside Pagerank’tir. Pagerank kelimesinin Türkçe karşılığı tam olarak olmamakla birlikte, ayrı ayrı page(sayfa), rank(değer) olarak çevirip “sayfa değeri” veya Türk internet kullanıcıları ve webmasterlar tarafından verilen “link popülerliği” terimlerini kullanabiliriz. Web sitelerin pagerank değerleri 0 ile 10 arasında değişir. 0(sıfır), en zayıf web sitelerine, 10 ise en büyük bilinen ve güçlü web sitelerine verilir.
 
Google ve Pagerank Bağlantısı
 
Dünyanın bugünkü en büyük arama motoru 1998 senesinde Stanford Üniversitesinde okuyan iki üniversite öğrencisi Larry Page ve Sergey Brinn tarafından oluşturulmuştur. İki öğrenci yaptıkları arama motorunu Pagerank teknolojisine bağlı olarak oluşturup geliştirmişlerdir. Küçük bir not “Brinn ve Page“, Pagerank’in patentini üniversitede okudukları sırada üniversite adına aldıkları için patent bilinenin aksine Google’a değil Stanford Üniversitesine aittir.
 
Pagerank Önemlimidir ve Nasıl Yükseltilir?
 
Sitelerin değerleri sadece pagerank ile ölçülmese de bir sitenin “pagerank” inin yüksek olması o siteye olan güveni ve sitenin büyüklüğünü temsil eder. Siteniz yüksek bir değere sahipse Google arama motoru sitenizdeki içerikleri daha hızlı bir şekilde bünyesine kaydeder ve aranan kelimelerde içeriğinize göre daha üst sıralarda çıkmanıza yardımcı olur.
 
Pagerank‘i yükseltmek için öncelikle dikkat etmeniz gereken nokta sitenizin içeriğinin kalitesi, benzersiz ve özgün olmasıdır. Google bu tarz içerikleri sever ve değer verir. Özgün yazdığınız ve bilgilendirici yazılar elinde sonunda internet ziyaretçileri tarafından ilgi görecek ve diğer sitelerde linklerinizin paylaşılmasına, sitenizin tanıtılmasına neden olacaktır. Burada dikkat etmeniz gereken nokta doğal yöntemlerle kazandığınız tanıtımlardır. Aksi halde belirli bir ücret karşılığında yapılan aşırı derecede linkleme ve tanıtım yöntemleri sitenizin pagerankini yükseltmenin aksine, sitenizi SPAM e düşürebilir ve Google tarafından indexleriniz bir anda silinebilir.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
En Popüler Chrome Eklentileri Nelerdir? SubDomain Nedir? Ne İşe Yarar?
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes