Responsive Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar,
Yazılım firmalarının birbirleri ile olan rekabetleri ve işbirlikleri gün gide gide başka firmalar için tehdit olabiliyor. Makaleye başlamadan önce merak eden arkadaşlarımız için CyanogenMod nedir söyleyelim: Cyanogen kelimesi yabancı forumlarda Steve Kondik tarafından kullanılan bir takma isimdir. Cyanogen mod ise bu şahsın geliştirmiş olduğu Android romudur. Cyanogen yani Steve Kondik ise bu geliştirmeleri profesonellik ile yerine getiren birisidir. Yaptığı güncellemeler, iyileştirmeler ve yenilikler yüzbinlerce kullanıcı tarafından merakla takip edilmektedir. Cyanogen Mod’un getirmişi olduğu yenilikler ve iyileştirmeler sebebi ile bu mod birçok kişinin gözdesi haline gelmiştir.
 
Microsoft CyanogenMod İşbirliği Google için Tehditmi emresupcin - Microsoft ve CyanogenMod İşbirliği Google için Tehdit mi?
 
Microsoft ve CyanogenMod arasında yapılan görüşmeler artık bir sır değil. Bugün Android için en popüler alternatif işletim sistemi olarak dikkat çeken CyanogenMod, Google’ın mobil gelir kaynağını ciddi ölçüde kesebilecek bir potansiyele sahip. CyanogenMod’un yapmış olduğu iş, Android işletim sisteminin kodlarını kullanarak alternatif bir arayüz ve kullanım şekli sunmak. Microsoft’un bu işletim sistemine 70 Milyon dolar yatırım yaptığı konuşuluyor. Peki bu sistem Microsoft tarafından destek görürse Google için işler kesat gider mi?
 
Öncelikle Microsoft’un bu eylemdeki amaçlarını veya çıkarlarını anlamak gerekiyor. Android, kaynak kodlarını olabildiğince açık kullanan bir işletim sistemi olarak göze çarpıyor. Yine de Google, Gmail ve YouTube gibi uygulamaların kaynak kodlarını paylaşmamak konusunda ısrarcı bir tavır sergiliyor. Hatta, bu sıkı yönetim her güncellemeyle biraz daha kendini göstermeye başladı ve geliştiricilerin alışık oldukları özgür çalışma alanı git gide daralıyor.
 
CyanogenMod’a yatırım yapmak Microsoft uygulamalarının gelecekte bu işletim sistemi içerisinde daha baskın bir rol almalarını sağlar. Microsoft, büyük bir ihtimalle, CyanogenMod’a verilecek destek ile Google tarafından geliştirilen Android’den daha iyi bir işletim sistemi yaratacağını düşünüyor. Windows 10 ile başarılmak istenen ortak platform idealleri için alternatif bir rotanın da bağlanabileceğini varsaymak mümkün.
 
CyanogenMod’un resmi açıklamasına göre işletim sistemleri 50 Milyon kullanıcı tarafından kullanılıyor ve Microsoft için bu kitleye ulaşmanın büyük bir faydası olacaktır. Google kanadına bakılacak olursa bu durum yakın bir gelecekte büyük bir tehlike arz etmiyor. Windows Phone şu an Android ile rekabete girişebilecek kullanıcı sayısından mahrum ve CyanogenMod da aslında Android’den türemiş olan bir alternatif. İşletim sistemi açısından Google büyük bir tehditle karşılaşmasa da, Google uygulamaları yerine Microsoft uygulamaları tercih edebilecek olan kitlenin büyük bir zarar açma olasılığı mevcut.
 
CyanogenMod aslında Google’a gözle görülür bir savaş açmış durumda. Android’i Google’dan geri alma kampanyası hazırlayan ekip %80’lik bir mobil pazar payıyla kendi uygulamalarını direttiğini dile getiriyor. Yine de Microsoft ile olan işbirliği Google’a fayda sağlamaya devam edecektir. Bunun en büyük sebebi, Microsoft’un destek vermesine rağmen Android temelli olan işletim sisteminin Google Play mağazasında bağımlı bir halde kalacak olması.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Bilinçli İnternet Kullanımı! Google Chrome'un Kullanıcı Menüsü Nasıl Kapatılır?
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes