Responsive Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar

Power Supply türkçe ismiyle Güç Kaynağı, Bilgisayar güç kaynağı , genellikle metal bir kasa yerleştirilmiş, içinde transformatör ve/veya elektronik devreler bulunan, bilgisayar birimlerinin çalışmaları için gereksinim duyulan farklı gerilim değerlerinde doğru akım sağlayan donanımdır. Sıradan bir bilgisayarın kullandığı güç kaynağı yaklaşık 300-600 Watt güçtedir.
 
Yarı iletken teknolojisindeki gelişmeler sayesinde günümüz güç kaynaklarında, pahalı olan ve çok yer kaplayan transformatörler genellikle kullanılmamaktadır. Bilgisayar güç kaynakları: +3,3 V, +5 V, +12 V, -12 V, -5 V gibi gerilimleri aynı anda ve belirli bir sapma aralığında üretim yapar.
Power Suply Dikkat Edilmesi Gerekenler emresupcin - Bilgisayarınıza Power Supply Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler?
Güç kaynağı seçerken mümkün olduğunca en yüksek watt’ta seçin. Çünkü bir gün bilgisayarınız eğer ihtiyaçlarınıza cevap vermezse ek donanım ekleyebilir veya yükseltme işlemine gidebilirsiniz. O zaman güç kaynağınız yetersiz kalacaktır. Veya overclock işlemi ile donanımı iyileştirmeye çalışırsanız elemanların harcayacağı güç artacaktır. Şu da bilinmelidir ki, güç kaynağı yüzde yüz verimli çalışmayabilir. İşlemci, harddisk, ram gibi tüm donanımlarınızın toplam kaç watt güç harcayacağını bilmeniz lazım. Sahip olduğunuz bilgisayar toplam olarak 500 Watt gibi enerji harcıyor ise güç kaynağınızın 600 Watt olması bilgisayarınızın biraz daha performanslı çalışmasını sağlar.
 
İnternnette gezinmek, film izlemek ya da bilgisayarda yazı yazmak gibi rutin işlemlerin dışında yüksek grafikli oyun oynuyorsanız, AutoCAD gibi grafik programlarnı bilgisayarınızda kullanıyorsanız daha güçlü power supply almanız yararınıza olacaktır.
 
İpucu : Bilgisayarınız için gerekli parçaları aldığınız yere, onları çalıştırmak için ne kadarlık bir güç kaynağının uygun olacağını da sorun. Eğer bilgisayarınızla beraber yazıcı, tarayıcı gibi çevre birimleri de kullanacaksanız, bunları da satıcınıza belirtin. Ve gelecekte de başka çevre birimleri kullanma olasılığınızı da göz önünde tutarak, satıcınızın size önerdiğinin de üzerinde güçte bir güç kaynağı satın alın.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
ARP Virüsü Nedir? Çözümü Nasıldır? Türkiye Dijital Saldırı Fırtınası Altında!
Benzer Yazılar
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes