Responsive Reklam Alanı

Değerli okurlar,

Günümüzün sosyal medya favorilerinden instagram hesabı olmayan yoktur. Neredeyse akıllı telefon ve tabletlerde bile kurulu olarak geliyor. Instagram, ücretsiz fotoğraf paylaşma programı olduğundan kullanıcıları sürekli fotoğraf çekerek takipçileriyle paylaşıyorlar. Az takipçisi olan arkadaşlarımız için sıkıcı bir durum olursa eğer Instagram’da takipçi sayınızı arttırmak ve bir Instagram fenomeni olmak düşünüldüğü kadar zor değil, işte size izlemeniz gereken yollar.

Beğendiğiniz Kişileri Takip Edin

Gerçekten bir şeylere ulaşmak istiyorsanız, beğendiğiniz fotoğrafları paylaşan kişileri takip edin. Çok açık ve net işin özeti budur.

İlgi Çekebilmek için Beğenin ve Yorum Yapın

Mutlaka ilgilinizi çeken fotoğraflara yorum yapın ve beğenin fakat fazla da abartmayın, yoksa istenmeyen kişi konumuna düşersiniz.

Her Fotoğrafınızı Paylaşmayın

İlginç ve yaratıcı resimlerin daha çok dikkat çektiğini göz önünde bulundurmak lazım. Birçok kaliteli kullanıcı her zaman Instagram’ın sanatsal açıdan çok başarılı bir uygulama olduğunu söylerler. Bu yüzden her fotoğrafınızı koymak yerine sanatsal fikirler ve yaratıcılıklar ile fotoğraflar paylaşın.

Resimlerinizi asla üst üste yüklemeyin. Zaman aralıkları çok önemlidir. Zaman aralıklarında paylaşın; bir anda hepsini yüklemeniz sizin faydanıza değil zararınıza olacaktır.

Zirvede Olan Fotoğraflardan Fikir Üretin

Çekeceğiniz fotoğraflar için bir fikir üretemiyorsanız, “Keşfet” kısmından popüler fotoğraflara bakın. Popüler fotoğrafları taklit etmeden fikir üreterek ilham alın. Bu sırada kendi resimlerimizin de etkileşimini takip etmeyi unutmayalım. Instagram’ın analitik servisi Statigr.am ‘dır. Bu servis üzerinden fotoğraflarınızın beğeni oranını takip edebilirsiniz.

Popüler Olan Hastagleri Kullanın

Instagram’da da Twitter’da olduğu gibi kullanıcılar hashtag kullanmayı çok seviyor. Resimlere tag koymak, o resimleri daha çok kişinin görebilmesi demektir. Siz de resimlerinizi etiketlemek ve kategorize etme için hashtag kullanmaya özen gösterin. Webstagram uygulaması üzerinden popüler hastagleri keşfedebilirsiniz. Uygun ve özgün olması durumunda popüler hashtaglerle etiketlemek, resimlerinizin daha çok kişi tarafından görüntülenmesine yardımcı olacaktır.

Harita Üzerinde Yer Bildirimi

Instagram’da lokasyonunuzu belirtmeniz, o harita üzerinde paylaşılan fotoğraflarda çıkmanızı sağlar. Daha önce etiketlenmiş bir yerde yeni bir resim çekildiği zaman, o yerde etiketlenen diğer resimleri görmek mümkün olduğundan siz de bulunduğunuz yeri etiketleyin.

İşte en çok kullanılan hashtagler:

#love #instagood #me #follow #tbt #cute #photooftheday #followme #picoftheday#instadaily

Sadece Türk kullanıcılara hitap etmek istiyorsanız, #instaturk, #ig_turkey, #gununkaresi, #benimkarem, #turkinsta gibi hashtagleri kullanabilirsiniz. Hashtaglerin, Instagram profiliniz herkese açık olmadığı takdirde işe yaramadığını belirtmekte fayda var.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Microsoft Excel’de Hücre Kilitleme İşlemi? Blog Türleri Nelerdir?
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes