Responsive Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar, Blog; genellikle güncelden eskiye doğru sıralanmış yazı ve yorumların yayınlandığı, web tabanlı bir yayını belirtir. Çoğunlukla her gönderinin sonunda yazarın adı ve gönderi zamanı belirtilir. Yayıncının seçimine göre okuyucular yazılara yorum yapılabilmektedir. Yorumlar, blog kültürünün çok önemli bir dinamiğidir; bu sayede yazar ve okuyucular arasında iletişim sağlanmaktadır. Bu yazımda Blog türleri hakkında bilgi vermek istiyorum.

Blogların içeriği geleneksel internet içeriğinden farklılık gösterdiği için; sadece bloglar için kurulmuş özel indeksleme mekanizmaları ve arama motorları bulunmaktadır. Technorati en başarılı blog teknolojilerinden biridir. Ayrıca Google Blog Search adında bir blog arama motoru işletmektedir. 2005 yılında Verisign tarafından satın alınan Weblogs.com; dünyanın en büyük blog ping servisi olarak tüm internet indeksleme mekanizmalarına veri sağlamaktadır.

İnstagram hesabımızı takip ederek blog dünyasındaki gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.
https://www.instagram.com/webografya/

blog site emresupcin - Blog Türleri Nelerdir?

Blog Türleri

Kişisel Blog

İnternet üzerinde bireysel olarak oluşturulan, genel veya belli bir odak noktası olan blog çeşididir. Büyük oranda blog yazarının ismini veya takma adını alırlar. Yazarın bireysel günlüğü olmak dışında gündemi kendi kalemi ile yansıttığı ortamdır. Bu tür bloglar çok fazla deneyimi olmayan kişilerin bile kullanabileceği ve sayfalarını düzenleyebileceği yapıdadır ve daha çok günlük olarak kullanılırlar. Kişilerin günlük yaşamda yaşadıkları olayları, karşılaştıkları durumları okurlarıyla paylaşmasını sağlar. Bloglarda en fazla rastlanan türdür. Kişisel bloglar özelliklede son dönemde oldukça büyük yaygınlaşma göstermiştir.

Temasal Blog

Sadece belirli bir alanda yazılan gönderilerin yer aldığı; belirli bir konuda uzman kişilerin yazdığı ve düzenlediği bloglardır. Politika, pazarlama, yemek, internet, ekonomi, tasarım, fotoğraf, programlama dilleri, blogger temaları ve benzeri konularda; odaklanmış bloglar bulunmaktadır. Türkçe olarak yayınlanan bloglarda en fazla ilgiyi yemek ve blogger eklentileri konulu bloglar çekmekte; sayı olarak ise bilgisayar blogları göze çarpmaktadır.

Topluluk Blogu

Üyelik sistemine sahip olan ve bu üyelerin yazdıkları gönderilerden meydana gelen bloglardır. Komünite olarak da adlandırılan bu türdeki blogların çoğu kendi sunucularındaki blog yazılımını kullanmaktadır. Tarihsel olarak ise, LiveJournal’da oluşan bir kültür mirasını devam ettirmektedirler.

Kurumsal Blog

Şirketlerin kendileri ile ilgili haber ve duyurularını daha samimi bir şekilde halka açtıkları bloglardır. Dünyada ve iş hayatında giderek önem kazanmaktadır. Türkiye’de az sayıda olsa da bazı şirketler şirket bloglarını hizmete sunmaya başlamıştır. Aslında yeryüzündeki akım, şirketin doğrudan değil, samimi karakterdeki bazı çalışanların desteklenmesi yoluyla bloglamaktır. Hatta en ünlü şirket bloglarını tutan Microsoft çalışanları; samimiyetlerine inandırmak için ara sıra rakip firmaların ürünlerini de övmekte, reklamını yapmaktadır.

Kurumsal blog, muhataplarınızla daha samimi bir iletişim kurmanıza yardımcı olur. Kurumla ilgili basın bültenlerinizde paylaşamayacağınız birçok bilgiyi kurumsal blogunuz aracılığıyla paylaşabilirsiniz. Örneğin; kurumun geliştirdiği önemli bir ürünün geliştirme takımını, ürünün geliştirme sürecini ayrıntılı olarak basın bülteninde paylaşamazsınız; fakat kurumsal blogda bu tip içerikler oldukça sıcak karşılanmaktadır.

Arama Terimleri: https://emresupcin com/2015/01/24/blog-turleri-nelerdir/
Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
İnstagram İpuçları! Android’de En İyi E-mail Uygulamaları Nelerdir?
Benzer Yazılar
1 Yorum
  1. Yazar

    Teşekkür ederim faydalandım 🙂

Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes