Responsive Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar,
Android, Google, Open Handset Alliance ve özgür yazılım topluluğu tarafından geliştirilmiş olan, Linux tabanlı, mobil cihaz ve cep telefonları için geliştirilmekte olan, açık kaynak kodlu bir mobil işletim sistemidir. Desteklenen uygulama uzantısı “.apk”dir. Buna istinaden bu yazımda Android e-mail uygulamalarını na değineceğim. Hepsini olmasa da en çok tavsiye edilen uygulamaları yazacağım.
 
android email uygulama emresupcin - Android’de En İyi E-mail Uygulamaları Nelerdir?
 
myMail
 
Uygulama geliştiriciler için A noktasından B noktasına en az dokunuşla ulaşılmanın sağlanması için zorlu yazılımsal süreçler söz konusudur. Sizi kullanımı kolay bir arayüzle karşılayan, üstelik anlaşılır bir formda istediğiniz her şeyi yapabildiğiniz uygulamalar çok uzun süre mobil cihazlarınızda yer almayı başarır. İşte e-mail uygulamaları arasında yukarıda bahsedilen yapıyı sunan en iyi alternatiflerden biri de myMail.
 
myMail en çok tercih edilen e-posta sağlayıcıların yanı sıra POP3 ve IMAP desteğine sahip. Hotmail, Gmail, Yahoo, AOL, Outlook, iCloud, Live, me.com, mac.com, Exchange, GMX gibi hesaplarınızı myMail üzerinden kullanabiliyorsunuz. Geniş bir çerçevedeki kurumsal e-mail desteği de dikkat çekiyor. myMail e-mail istemcisi ile iletilerinizi ön izlemenin, okumanın ve iletmenin yanında eklerinizi ekleyip görüntüleyebiliyorsunuz.
 
Uygulamanın avantajları menü simgeleri ve kişilerin avantajlarıyla konuşmalarınızın yer aldığı gelen kutusunda gezinmek, posta kutusunun iş takviminize daha uygun olması için özelleştirebilir gerçek zamanlı anlık bildirimler, anlaşılır bir düzen ile şık tasarım ve ActiveSync protokol desteği öne çıkanlar arasında. Filtreleme, bayraklama, güvenlik temelindeki özellikleri de oldukça başarılı.
 
K-9 Mail
 
Hoş bir retro havası olduğunu düşünebilirsiniz. Eskilerden, 90’lardan hafif esintiler… K-9 Mail; uygulama geliştirme konusunda yetenekli bir topluluk tarafından geliştirilen deneysel, tasarım odaklı öğelere sahip mobil e-mail yazılımlarının tamamen dışında kalan bir uygulama. Örneğine az rastlanır şekilde açık kaynak kodlu ve bu sayede yazılım geliştiricilerin önerilerine ve ilgili yapıyı farklı yönlere taşımalarına da son derece açık.
 
O, grafik bazlı bir arayüzden ziyade fonksiyonelliği ile ön planda. Karmaşadan uzak ve tüm bu sadeliği, görsel ve ilginç özelliklerin tepesine yerleştiren kullanıcılara hitap ediyor. Her şey yerli yerinde, klasörler ve diğer her şey açıkça görülüyor. Bu arada Gmail’den izler taşıdığını da belirtmek gerek.
 
Uygulamanın görsel ve yapısal özelliklerinin haricinde geniş bir özellik yelpazesi sunduğu görülüyor. Birden çok klasör üzerinde kontrol, senkronizasyon seçenekleri, her bir hesap için farklı imza kullanımı, IMAP, POP3 ve Exchange 2003/2007 desteği özelliklerine sahip. Henüz geliştirilme aşamasında olduğu ne kadar vurgulansa da hali hazırda en çok beğenilen, en fonksiyonel uygulamalardan biri. Gelecekte ‘en iyi’ e-mail uygulaması olmaya aday.
 
Type Mail (Blue Mail)
 
Blue Mail olarak da bilinen uygulama, oldukça modern ve zarif bir tasarımla sizi karşılıyor. Gmail, Hotmail, Yahoo gibi e-mail hesaplarını aynı anda kullanması gereken kimseler için giriş ekranının üst kısmında, ilgili hesap sağlayıcıların logoları yer alıyor. Bunlara tıklayarak hesaplarınıza geliyorsunuz. Yine bolca kutucuk ve sezgisel bir yapı ile sizi karşılayan Type Mail, tek bir ekranda birçok işlemin başlatılabilmesinin önünü açıyor. Bu kadar çok butonun yer aldığı bir arayüz size ürpertici gelebilir, ancak bu da düşünülmüş ve geniş ekran seçeneği sunulmuş. Ayrıca tasarımın başarısına yönelik bir diğer detay olarak çok sayıda seçenek sunulan arayüzde, yine de ferah bir kullanım ve okuma alanı söz konusu.
 
Gmail, Yahoo, AOL, Outlook gibi büyük e-mail sağlayıcılarının hesapları için eş zamanlı kullanım olanağı sunan Type Mail, yapılacaklar listesi gibi özellikleriyle de beğeni kazanıyor. Bir e-mail’in gönderildikten sonra otomatik olarak silinmesi gibi bir dizi zekice özelliği de bünyesinde barındıran uygulamada yanıtlanmamış e-mail’ler konusunda da sempatik bir özellik bulunuyor. Size hatırlatma gönderiliyor; bu sayede geniş e-mail trafikleri arasında unuttuğunuz yanıtların sonunu da getirmiş oluyorsunuz.
 
Gmail
 
Google imzalı e-mail hizmeti Gmail, Android cihazınızı açtığınız anda karşınızda. Yenilikçi ve verimli kullanımı ile gerek eski kullanıcılar gerekse yeniler için mobil platformdaki adaptasyon oranı çok yüksek olan Gmail, bu sayede geniş bir kesim tarafından beğeni ile kullanılıyor. Uygulama @gmail.com hesaplarına sahip olan ve başka sağlayıcıların e-mail hesaplarına ihtiyaç duymayan kimseler için en ideal alternatif.
 
Basit arayüzü ile hızlı bir kullanım sunan uygulama gelen bir e-mail’e tıklandığında arşivle, sil, etiketle, yanıtla gibi fonksiyonel seçenekler sunuyor. Push bildirimleri ile anında e-posta alma özelliği de dikkat çekiyor. Sevilen uygulamanın belki de en sevilmeyen özelliği ise zaman zaman karşınıza çıkan reklamlar.
 
CloudMagic
 
Tuhaf paradokslara ne gerek var? Bir yazılımda görsel tasarımın karmaşadan uzak ve kullanıcı dostu yapıda sunulmasından daha incelikli, daha gelişkin ne olabilir? Kullanıcı dostu görünüm, bir iki kez tıklanıldığı anda sizi gitmek istediğiniz yere götüren mobil platform uygulamaları…
 
Maksimum sadelik içeren uygulamada, yazılar kolaylıkla okunuyor. Geniş boşluklar sayesinde karmaşadan da uzak bir e-mail kullanımı CloucMagic de sizi ilk karşılayanlar arasında. Gmail, Exchange Yahoo, Outlook, iCloud, Google Apps, Ofis 365 ve herhangi bir IMAP hesabı ile çalışan uygulama; ToDoist, Evernote, OneNote, Zendesk, Asana, Instapaper gibi araçlara da bağlanabiliyor.
 
EWS desteği sayesinde Microsoft Exchange ile verimli bir uyum içinde çalışan uygulama, bu yönüyle henüz (Mart 2015 itibarıyla)EWS desteğine sahip olmayan myMail’in bir adım önüne geçiyor. Özel klasör senkronizasyonu, akıllı saatler için Android Wear desteği, uzaktan veri silme gibi öne çıkan diğer özellikleri ile gayet kullanışlı.
 
Aqua Mail
 
Google Play’de en yüksek puan alan e-mail uygulamaları arasında yer alan Aqua Mail, Gmail, Yahoo, Hotmail, FastMail, Apple e-mail hizmetleri (@me.com, mac.com), GMX, AOL ve diğer önemli sağlayıcıların yanı sıra IMAP, POP3, SMTP ile Microsoft’un EWS (Exchange Web Hizmetleri) protokolünü destekliyor. Office 365 ve Exchange Online konusunda birçok e-mail uygulamasından ayrılarak kolay kuruluma merhaba demenizi sağlıyor.
 
Widget’larıyla da sevilen uygulama; zengin metin biçimlendirme, Android Wear desteği, Gmail için kimlik doğrulama protokolü OAuth2 desteği, Cloud Print Pro Apex Launcher, Nova Launcher, Tasker gibi üçüncü parti uygulamalarla entegrasyon gibi özelliklerinin yanı sıra hücresel bağlantı/Wi-Fi bağlantısı için ayrı ayrı ayar yapabilme olanağıyla da dikkat çekiyor.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Blog Türleri Nelerdir? Sosyal Ticaretin Güç Kazanmasıyla Actiontag Farklılaştırıyor!
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes