Responsive Reklam Alanı

E ticaret Online Satış Artırma Yöntemleri emresupcin - E-ticaret 'te Online Satış Artırma Yöntemlerini Biliyor musunuz?Değerli takipçiler,

Günümüzün göz bebeği olan ve her geçen gün büyümeye devam eden e-ticaret sektörü hızla ilerliyor ve haliyle firmalar satış ve pazarlama faaliyetlerini giderek dijital platforma kaydırıyor. Hem büyük ölçekli firmalar hem de küçük ve ortak ölçekli işletmeler online satış siteleri kurarak ürün ve hizmetlerini bu kanallardan müşterilerine ulaştırıyor.

 

 

 

E-ticaret sitesini açmakla da iş bitmiyor dolayısıyla, diğer firmalarla olan rekabetinizi güçlendirebilmek ve online satış artırma yöntemlerini uygulamanız gerekiyor. Şimdi 3 ana madde ve açıklamasıyla bu yöntemleri hep birlikte inceleyelim.

 

E-ticaret Sitenizin Görsel Kullanımı

 

Online alışveriş sitenizde ürünlerinizin fotoğraflarına yer vermeniz müşterilerinizi etkilemenizi sağlar. Hatta ürünlerin mankenler üzerinde denenmiş hallerinin yer aldığı fotoğraflar müşterilerin kafasında daha olumlu bir algı yaratabilir. Müşterilerinizin dikkatini daha fazla çekmek istiyorsanız, ürünlere ait farklı açılardan çekilmiş fotoğrafları da sitenize ekleyebilirsiniz.

 

Web Sitenizde Canlı Müşteri Desteği Sunmak

 

Sitenizi ziyaret eden müşterilerinizin incelediği ürün ya da hizmetlerle ilgili kafasında bazı soru işaretleri olabilir. Sorularını cevaplayacak birini bulamadığında da rakip bir alışveriş sitesini tercih edebilirler. Sitenizde müşterilerinizin aklına takılan soruları cevaplandıracağınız canlı müşteri desteği sunmanız da fayda var. Ayrıca, müşterilerinize canlı destek sunarken günlük konuşma diline yakın bir dil kullanmanız, daha sıcak ilişkiler kurmanızı sağlayabilir.

 

Kampanya ve Promosyonlar Her Zaman İlgi Çekicidir

 

Müşteriler birçok alışveriş sitesindeki alternatifleri değerlendirdikten sonra bir ürün ya da hizmeti satın almaya karar veriyor. Dolayısıyla müşterilerinize sunduğunuz ürün ve hizmetlerin tercih edilmesi için, rakip sitelerden daha uygun fiyatlar sunmanız da fayda var. Bunun yanı sıra, sitenize yeni üye olmuş ve alışveriş yapma konusunda tereddüt yaşayan müşterileriniz için, Kişiye özel indirim kuponları ve promosyonlar sunmanız da satışlarını artırabilir. ya da bir ürün alındığında ikinci ürünü ücretsiz sepete eklemek müşterilerinizi daha fazla ürün satın almaya yönlendirebilir.

 

Bahsi geçen maddelerin anlatımını baz alarak hareket edilirse e-ticaret sektöründe varlığınızı koruyabilir ve güçlü firmalar arasında rekabetinizi güçlendirebilirsiniz. En önemlisi fakat çoğu e-ticaret sahibinin de atladığı bir konu olan facebook, twitter, google+,… gibi sosyal medya kanalları üzerinden yapacağınız reklamlarda önemli faktörler arasındadır.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
2015’in Mobil Uygulamaları Yarışıyor! Online Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi?
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes