Responsive Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar,

Döndük dolaştık yine geldik aynı istasyona. Takipçilerimizden gelen yoğun talep üzerine e-ticaret’te kafalara takılan soruları çözüme kavuşturmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. E-ticaret sisteminde anlatmamız gereken bir konuyu atlamışız buna istinaden bu makalemde atladığımız ve önemli bir husus olan e-ticaret sitesini kurarken kaçınmamız gereken 4 ana kuraldan bahsetmek istiyorum…

E ticaret Kuralları Nelerdir emresupcin 1024x563 - E-ticaret Sitesi Kurarken Nelerden Kaçınılmalıdır?

E-ticarete ilk kez adım atan girişimcilerin, doğru stratejilerle hareket etmesi ise bu mecrada uzun vadeli bir başarı elde etmelerini sağlıyor. Bu anlamda online iş kurmak, özellikle ilk seferinde zor olabilir. Ancak, ilk kez olduğu için de mutlaka hata yapacağınızı düşünmemelisiniz. Yapılan hatalar e-ticaret girişiminizin karlılığını düşüreceği gibi gereksiz zaman kaybı yaşamanıza da sebep olabilir. Sık yapılan hatalara geçelim;

 

1 – Çok fazla farklı konuya odaklanmak…

 

E-ticaret kendi başına zor ve karmaşık bir alan olarak görünebilir. Ancak yaptığınız bazı hatalar da, e-ticaretin size daha zorlu bir sektör olarak görünmesine neden olabilir. Bu hatalardan biri de çok fazla farklı noktaya odaklanarak, ayrıntılarda kaybolmak.

 

Bir defada birden fazla operasyon yapan bir beyin cerrahı düşünün. Tahmin edeceğiniz gibi bu bir felaket olurdu. Aynı şey bir iş kurarken de geçerli. Çoğu zaman girişimciler, başladıkları işi bitirmek yerine ayrıntılarda fazlaca dağılıyorlar. Bu da girişim için olumsuz sonuçlar doğuruyor. Bu yüzden, e-ticaret sitenizi oluştururken, mümkün olduğunca ana planınıza sadık kalmanızda ve çok önemli olmayan konulara fazla vakit harcamamanızda yarar var.

 

2 – Genel SEO stratejisi üzerine çalışma yapmamak…

 

Muhtemelen yeni online mağazalar arasında görülen en yaygın sorunların arasında, site için herhangi bir SEO (arama motoru optimizasyonu) çalışmasının yapılmaması ya da bu konuda eksikliklerin olması yer alıyor. Bu anlamda SEO, çok zor olmasa da üzerinde belli bir miktar zaman harcanması gereken bir konu. Siteniz için gerçekleştirdiğiniz SEO çalışmalarının başarılı olup olmadığını görmek biraz zaman alabilir.

 

3 – “Siteyi kurunca müşteri gelir” bakış açısı…

 

Online ticaret sitesi kurmak, enerji ve çaba gerektirir ancak sitenizi kurduktan sonra da tanıtımı için enerji ve çaba harcamaya devam etmelisiniz. İnternetle ilgili istatistiksel bilgilerin bulunduğu “Internet Live Stats” verilerine göre, internette şu anda yaklaşık 1.202.012.086 adet web sitesi ve “WorldWideWebSize”a göre 4.650.000.000 adet sayfa bulunuyor. Bu konuda düşünmek için bir dakikanızı ayırın. Siz mağazanızı oluşturduğunuzda, web sitesi sayısı 1.202.012.087 olacak. Çünkü bu sayı her dakika artırıyor. Bu kadar site içinde, kullanıcıların hiçbir şey yapmadığınız halde, alışveriş yapmak için sizin sitenizi tercih etmesini bekleyemezsiniz. Bu nedenle sitenizi tanıtacak, kullanıcıları mağazanızdan alışveriş yapmaya teşvik edecek pazarlama araçlarını kullanmanızda yapmanızda fayda var.

 

4 – Düzgün hazırlanmamış “Hakkımızda” ve “İletişim” sayfası…

 

E-ticaret sitesi sahiplerinin “Hakkımızda” sayfasının satış potansiyeline etkisini küçümsemesi de sık yapılan hatalardan biri. Analitik bir gözlem yaptığınızda sitenizin “Hakkımızda” sayfasının en çok ziyaret edilen ilk üç sayfa arasında olduğunu görebilirsiniz. Bu durum, “Hakkımızda” ve “İletişim” sayfalarının ziyaretçiler için önemli olduğu anlamına gelir. Buna rağmen, birçok yeni e-ticaret sitesi sahibi, bu sayfalarla ilgili yeterli çalışma yapmadıkları için potansiyel müşterilerini de kaçırabiliyor.

 

Bahsettiğimiz bu yanlışlar, özellikle yeni kurulan online ticaret sitelerinin sık yaptığı ve girişimin karlılığını düşüren sonuçlar arasında yer alıyor. Arkadaşlar, temel olarak bu işe girmek istiyorsanız bahsettiğim hatalardan özellikle 3. madde de yer alan “Siteyi kurunca müşteri gelir” bakış açısını ortadan kaldırmanız lazım. Yeni açılan bir işletmeyi baz alın. İşletme müşterinin gelmesi için enerji ve çaba harcıyor. Kampanya yapıyor, reklam yapıyor ve bunun gibi çalışmalar sonucu da müşterisini çekiyor. Hiç bir şey imkansız değildir, bu sektörde olsun başka sektörde olsun asıl önemli olan şey başarı değil, çabadır!

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
bbPress Nedir? Nerelerde Kullanılır? Online Mağazanıza Trafik Sağlamak için Ne Yapmalısınız?
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes