Responsive Reklam Alanı

Online Satis Artirma Yontemleri emresupcin - Online Mağazanıza Trafik Sağlamak için Ne Yapmalısınız?Değerli okurlar,

Online mağaza denilince akla ilk gelecek olan E-ticaret’tir. Online Mağaza yani Sanal Mağaza dediğimiz olay, İnternet üzerinden ürün ya da hizmet satışı gerçekleştiren firmaların web sitelerine sanal mağaza denir. Fiziksel bir mağaza donanımı olmamasına rağmen her türlü ürün ya da hizmet bu mağazalar aracılığıyla kullanıcılara sunulabilir. Her e-ticaret sitesi aynı zamanda bir sanal mağazadır.

 

 

Yeni kurulmuş bir web sitesi için satış rakamlarından çok sitenin ne kadar trafiğe sahip olduğu önem taşıyor. Çünkü satışların artması için öncelikle site trafiğinin artması gerekiyor. Satışlarınızı artıracak düzenli bir web sitesi trafiği oluşturmak, için başarılı bir dijital pazarlama stratejisi oluşturarak uzun vadeli bir plan yapmak gerekiyor. Peki yeni kurduğunuz web sitenizin trafiğini artırmak için nasıl bir strateji oluşturmanız ve nelere dikkat etmeniz gerekiyor?

 

1. Sosyal Medya

 

Sosyal medya alanında yapılacak iyi bir çalışma, müşteriler arasında sadık bir grup oluşturmak için en doğru yöntem olabilir. Eğer hava filtreleri satıyorsanız, alerji üzerine insanların yaroumda bulunacağı, tavsiyeler veren paylaşımlar oluşturabilirsiniz. Havuz malzemeleri gibi mevsimlik ürünler satıyorsanız, kış ayları boyunca, tatil, havuz, güneş fotoğrafları yayınlayarak sezon dışı dönemde de kitlenizin aklında kalmayı sağlayabilirsiniz.

 

2. SEO (Arama Motoru Optimizasyonu)

 

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO), arama motoru algoritmalarının gelişmesiyle birlikte mutlaka üzerinde çalışma yapılması gereken bir konu haline geldi. Kullanılabilecek düzinelerce taktik ve strateji yardımıyla sitenizi optimize edebilir, kategori ve ürün sayfaları için benzersiz içerikler oluşturabilirsiniz. Sektördeki online mağazaların çoğu aynı üretici tarafından sağlanan ürün bilgilerini kullandığı için özgün içerikler üretmek sitenize avantaj sağlayabilir.

 

3. Tıklama Başına Ödeme (PPC) Reklamları

 

Piyasada pek çok “tıklama başına ödeme” seçeneği bulunmakta ancak “PPC” genellikle, arama sonuçlarında üst sıralarda görünen ve sadece metinden oluşan reklamlar olarak karşımıza çıkıyor. Bu metin reklamları, diğer göz alıcı reklam türlerinden farklı olsa da mağazanızın ve ürünlerinizin benzersiz özelliklerini anlatmak için iyi bir fırsat olabilir.

 

4. E-posta Pazarlaması

 

E-posta pazarlaması, site ziyaretçilerinin mağazanıza geri dönüş yapmaları için gereken teşvikleri sağlamada önemli bir araç olarak kullanılabilir. Hedef kitlenizin ilgi alanlarıyla ilgili promosyonlar, indirimler, kuponlar ve makaleler kullanarak e-posta pazarlaması çalışmalarınızı daha etkin hale getirebilirsiniz.

 

5. Blog Oluşturmak

 

İyi hazırlanmış bir blog, firmanızın sanal dünyadaki sesi olabilir. E-ticaret sitenize ait bir blog, müşterilerle aranızda bağ kurmayı ve sitenizin sektörde prestij sağlamasını kolaylaştırabilir. Bu sayede yeni potansiyel müşterilerin yanı sıra, olası iş ortakları ile bağlantı kurma imkanı da elde edebilirsiniz. Özellikle de büyüme aşamasında olan e-ticaret siteleri blog’lardan beklentilerinin de üzerinde bir fayda sağlayabilir.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
E-ticaret Sitesi Kurarken Nelerden Kaçınılmalıdır? Python Nedir? Nasıl Kullanılır?
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes