Responsive Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar,

Footer; daha çok sitemizden verilen backlinklerin ve copyright alanı olarak bilinse de bu kadarla sınırlı değildir. Footer sitenin gövdesinin bittiği, yani anasayfada gösterilen içeriğin bitiminden itibaren başlayan bölümdür. Yani işi biraz daha türkçeleştirmek gerekirse footer, Copyright, lisans, temanın veya sitenin kime ait olduğu, hangi yıllar arasında yayın hayatını sürdürdüğü özet bölümlerin yer aldığı kısımdır. Bazı WordPress tema tasarımcıları ya da geliştiricileri, özellikle de ücretsiz paylaşıma sundukları temanın en alt bölümüne kendi reklam linklerini yerleştirirler ve bu linkleri temadan silmemizi istemezler.

 

Kilitli Footer Düzenleme emresupcin - WordPress Şifreli footer.php Sayfası Nasıl Düzenlenir?

 

Ben bu makalemde footer.php dosyasının nasıl çözüleceğini bilindik bir yol ile anlatmak istiyorum. Başka yolları da olabilir ama bu bana biraz daha mantıklı geldiğinden sizlerle bu düzenleme yolundan bahsedeceğim…

 

Bu yöntem gerçekten de çağın biraz daha gerisinde kalmış ama bu konudaki en basit yöntem. Tabi dinamik yapılarla dolu bir footer.php sayfasında bazen işe yaramayabiliyor. Ama tüm standart WordPress temalarındaki footer.php sayfasında sorunsuz bir şekilde işe yarıyor. Yöntemin nasıl uygulanacağına gelecek olursak, işlem sırasını maddeler halinde belirtmemizde fayda olduğunu düşünüyorum.

 

Madde 1: Temanızın index.php sayfasını bir editör (Dreamweaver, Notepad, vs) ile açın.

 

Madde 2: index.php sayfasının en alt kısımlarında yer alan <?php get_footer(); ?> kodunu bulun ve bu kodu aşağıdaki satırlarla değiştirin ve kaydedin.

 

<!–– // Kilitli Bölüm ––>
<!–?php get_footer(); ?–>
<!–– // Kilitli Bölüm Son ––>

 

Madde 3: index.php dosyasının yeni halini sunucunuza FTP ya da hosting yönetim panelinden yükleyin.

 

Madde 4: Tarayıcı ile siteyi görüntüleyin. Sitenin yeni halinin yüklendiğinden emin olmak için tarayıcının geçmişini silmekte fayda var.

 

Madde 5: Tarayıcıda sitenin Html kaynağını görüntüleyin. (Sağ tıklayarak “kaynağı görüntüle”)

 

Madde 6: Html kaynağında <!–– // ŞİFRELİ BÖLÜM ––> ile <!–– // ŞİFRELİ BÖLÜM SON ––> arasındaki bütün satırların tamamını kopyalayın.

 

Madde 7: Footer.php dosyasını editör ile açın ve içindeki bütün kodları silerek, html kaynağından kopyaladığınız bölümü footer.php sayfasına yapıştırın ve kaydedin. Ve footer.php dosyasının yeni halini sunucunuza yükleyin.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Python Nedir? Nasıl Kullanılır? Etkili Sosyal Medya Araçları Hangileridir?
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes