Responsive Reklam Alanı

Değerli okurlar,

Bu yazımızda Kişisel Blog’a değineceğiz. Kişisel bloglar normal tabanlı bloglara göre alan açısından daha çok kişisel düşüncelere dayanmış olan bir bloglama türünün örnekleridir. Yani teknik bilgi gerektirmeden, kendi istedikleri şeyleri, kendi istedikleri şekilde yazan insanların oluşturabildikleri, günlüğe benzeyen web siteleridir. Biraz açıklamak gerekirse aslında kimine göre teknik bilgi gerektiren ve yazdığı yazılara kişisel düşüncesini de aktarıp okuyuculara paylaşan web siteleri de demek mümkün. Sitemi kurarken özellikle kişisel blog türünde hizmet vermeyi amaçladım.

Bu mecrada gerek kendi bilgilerimle, gerekse internetten araştırdığım konulara kendi yorumumu da katarak sizlerle paylaştım. Kısaca kişisel blogun kategorilerine de değineyim daha sonra hedefleri ve ipuçlarına değinelim. Kategori olayını iyi çözmek gerekiyor, Her insanın kendine has ilgi alanı olması lazım. Örneğin ben bilgisayar, donanım, yazılım yani kısacası bilgisayar adı altında bazı konulara ağırlık veriyorum çünkü benim alanım bu. Bunların dışında sağlık, yeme – içme, seyahat gibi makalelere de değinirsem bu benim alanımın ne olduğunu açıklayamaz. Kişisel blog açacaksanız benim size tavsiyem tek bir konu üzerine yoğunlaşın en iyisini yapın. Çok kategorim olsun çok ziyaretçim olur anlayışını benimsemeyin. Herkes yapabildiği işin en güzelini yaparsa ortaya daha güzel bir iş çıkar.

Kişisel Blogların Hedef Noktası?

Web dünyası üzerinde bir yayın organının artık başarı elde edebilmesi çok daha zor. Çünkü artık birçok blog yazarı ve bunun yanı sıra blogların dişli rakibi olan sosyal ağlar var. Yani, bu nedenle gerçekten ilgi çekecek şeyler yazmalısınız ki insanlar bu mecraları bırakıp sizin bloğunuzu belirli aralıklar ile ziyarete gelsin. Bu nedenle öncelikle bir hedef belirlemeniz gerekiyor. Bu kendi yakın ilgi alanlarınız veya hobileriniz olabilir. Hatta bu düşünceleriniz dahi olabilir. Ancak eğer içeriği kendiniz oluşturmuyorsanız ve deneyimlemediğiniz veya araştırmadığınız birşeyi blogluyorsanız işiniz bayağı zor. Ziyaretçi size yazdığınız yazı ile alakalı sorular soracaktır ve başkasının yazdığı yazıyı yorumlamak zordur.

Blogunuzu Gereksiz Reklamlar ile Donatmayın!

Hobi ama hobi de bir yere kadar. Herkes yaptığı işin karşılığını ister ve olay maddiyat bakımından kazanç sağlama isteğine kadar gelir. Bloggerlarn en doğal hakkıdır tabii ki para kazanabilirsiniz amaaa kullanıcılarınızı da düşünerek sitenizi reklama boğmayın. Açılır pop-up reklamlarında kaçının kullanıcıyı makalenizi okurken rahatsız etmeyeceği yerlere reklamlarınızı yerleştirebilirsiniz.

Güçlü Bir Blog İçin İpuçları Nelerdir?

* Kendiniz olun. Yazarken tesir altında kalmayın.

* Spesifik olun. Alanında uzman olduğunuz konuları baz alın.

* Eğlenceli olun. Yaptığınız işten keyif alın.

* Dinamik olun. Herhangi bir konu hakkında yazmaktan korkmayın.

* Tetikte olun. Gündemde ucu size dokunan hikayeleri asla kaçırmayın.

* Öğretici olun. Klavyenizi çalıştırırken bilgi vermeyi ihmal etmeyin.

* Sempatik olun. Okuyucularınızı, blogunuzu keşfettikleri sırada gülümsetin.

* Karizmatik olun. Tasarımınızı, logonuz ve üslubunuz online mecralarda sizi konuştursun.

* Net olun. Yazılarınızda kısa kesin, yani konuyu çok fazla uzatmayın.

* Dijital olun. Blog yazıyorsunuz, dijital trendleri yakından takip edin.

* Güçlü olun. Tüm bu saydıklarımı aklınızdan çıkarmayın.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Etkili Sosyal Medya Araçları Hangileridir? Sosyal Medya’nın Topluma Etkileri Nelerdir?
Benzer Yazılar
1 Yorum
  1. Yazar

    SSL artık tüm internet alemi için gereklidir. Yeni başlayanlar için güzel rehber hazırlamışsınız. Başarılar herkese.

Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes