Responsive Reklam Alanı

Değerli arkadaşlar,

Uzun zamandır veri tabanı makalelerine değinmemiştik. Bu makalemizde ve ilerleyen makalelerimiz de derslere biraz daha ağırlık vereceğiz. Kısaca MS SQL’den bahsedelim daha sonra database’in nasıl oluşturduğumuz anlatalım. Veritabanı düzenli birçok verilerin toplandığı bir yapıdır. Daha geniş anlamda birbirleri ile bir şekilde ilişkili olan verilerin birçok amaç dahilinde depolanmasına imkan veren yapılara veritabanı denir. Şimdi gelelim MSSQL ‘e. MSSQL Microsoft firmasının oluşturduğu bir veritabanı türüdür.

MSSQL Database Nasil Olusturulur emresupcin - MS SQL'de Database Nasıl Oluşturulur?

Çoğu zaman MYSQL ile karıştırılabilir. MYSQL açık kaynak kodlu bir yazılım iken MSSQL bu anlamda kullanıcılara maliyetli gelebilir. Web ya da masaüstü programlamada programcılar veritabanı kullanacaklarsa eğer öncelikle bir veritabanı sistemi seçmelidir. Bu ihtiyaçlara göre değişir. Bazı programcılar programdaki yapıları gereği Access’ i seçerken, bazıları da yine programın ihtiyaçları gereği MSSQL ya da MYSQL gibi veritabanı sistemlerinden birini seçerler. Yani MSSQL aslında bir veritabanı türüdür.

Veritabanı (Database Oluşturma)

Ms Sql Server Management Studioyu açtıktan sonra en sol üstte New Query adında bir sekme vardır. (Yeni Sorgu) Bu sekemeye bastığımızda karşımıza sorgumuzu yazabileceğimiz ekran gelecektir. Ms Sql server Managemen Studio açıldığında otomatik olarak sizi Master adında bir veri tabanına bağlar. Ancak biz bu veri tabanı üzerinde değil kendi oluşturacağımız veri tabanı üzerinde çalışacağız. Bu dersimizde daha sonraki derslerde kullanmak üzere “Sınıf” adında bir veritabanı oluşturacağız.

1  CREATE DATABASE "database adı"
2
3  CREATE DATABASE SINIF
Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Telefonunuzu Mouse ve Klavye Olarak Kullanabilirsiniz… Sunucu Dosyası Nedir ve Nasıl Kullanılır?
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes