Responsive Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar,

Kişisel Web sitelerinize ve bloglarınıza kaç kişi girmiş, kim hangi kategoriye ve makaleye bakmış, Sitenin günlük, haftalık ve Aylık raporlarını alarak takip etmek için Google Analytics sistemini neredeyse çoğu web site ve blog sahibi kullanıyor. Geçenlerde aklıma birşey takıldı ve Google Türkiye’ye e-posta attım onlarda geri dönüş yaparak Google Analytics Premium hakkında bilgi verdiler. Farklı bir sistem mi acaba diye sorduğumda aynı ama biraz daha geniş özelliği olan ücretli bir sistem olduğunu belirttiler. Google Analytics Premium diye bir şey olduğunu ben çok geç öğrendim, sizinle de Google Analytics ile Google Analytics Premium Farkını paylaşmak istiyorum. Kısacası bu yazımızda Bu yazıda Google Analytics Premium versiyonunun Google Analytics’e ek olarak getirdiklerine göz atacağız.

Google Analytics Premium emresupcin - Google Analytics ile Google Analytics Premium Arasındaki Fark?

Google Analytics Premium Kimin için?

Daha yüksek ziyaretçi, data hacmi, geliri olan siteler. Kısaca yıllık 150.000 dolar ödeyebilecek siteler. Ki zaten fiyat olarak da Türkiye piyasasında birkaç büyük aktörü dışında bir web analiz aracına bu kadar parayı verebilecek çok şirket yok. Piyasanın en kapsamlı ürünü olarak bilinen Omniture SiteCatalyst’ten bile daha pahalı.

Daha Fazla Özel Değişken (Custom Variable)

An itibari ile Google Analytics kullanıcılarına 5 özel değişken tanımlama limiti koyuyor. Birçok site için bu kabul edilemeyecek bir rakam. Danışmalığını yaptığım firmalardan 100 taneden daha fazla değişken tanımlayan bir sürü e-ticaret firması olduğunu söyleyebilirim. Çünkü web analizi asıl gücünü araçların siteye göre özelleştirilmesinden (customization) alıyor. Premium 5 olan slot sayısını 50’ye çıkarıyor.

Daha Hızlı Rapor Çekme

Datanın process edilme hızı Premium’la beraber artıyor (extra processing power). Data en fazla 4 saate kadar olmak şartıyla daha güncel. Standart Google Analytics’te bu rakam ortalama 8 saat idi.

Ürün Desteği

Google Analytics kullanıcılarının en büyük problemlerinden biri dökümantasyon dışında herhangi bir yardım kaynağının olmaması. Sorununuzun çözümünü internette bulamadıysanız çalacak başka kapı kalmıyor. Premium’da ise Google size destek sözü veriyor ve hatta eğitim vaat ediyor.

Data Limitinin Kalkması

Birçok kişi bunu bilmese de Google Analytics’te gördüğünüz data datanızın tamamı değil. Sadece temsili bir kısmı tutuluyor (%3 gibi) ve bu ziyaretçilerinizin kalanı için genelleniyor. Buna literatürde sampling deniyor. Premium ile sampling ortadan kalkıyor ve tüm analizlerinizi datanın tamamı üzerinden yapıyorsunuz.

Data’nın Sahibi Olmak

Bu özellikle bankalar için çok önemli. Datanızın sahibi Google ise onu istediği gibi kullanır. Sahibi odur. İsterse datanızı alıp kendi Adwords algoritmasını güncelleyebilir mesela. Premium’da ise datanızın sahibinin siz olduğunuz sözleşmeyle tescillenir.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Doğuş Otomotiv Trafik Hayattır! Android İşletim Sisteminde Recovery Menüsündekiler Nedir?
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes