Responsive Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar, Android işletim sistemi kurulu olan cihazlarımıza yavaşladığından, virüs girdiğinden dolayı ve en çokta desen kilidi unutulduğu zaman format atarız. Format atma işlemlerini de genellikle tuş kombinasyonlarını (Ses açma/kapama – power – home tuşu) kullanarak atıyoruz. Android recovery menüsündekiler nedir? İnternette yazılanlar doğrultusunda hareket edip ne işe yaradığı konusunda bilgi sahibi olmuyoruz. İnternette öyle yazıyor, ondan o seçeneği işaretliyoruz dediğinizi duyar gibi oldum.

Bu yazımızda recovery ekranında karşımıza çıkan maddelerin neler olduğuna değineceğiz. Recovery menüsü Root yetkisine sahip olmayan telefonlarda sınırlı olarak kullanılabilir. CF-Root adlı dosyanın telefona yüklenmesiyle Recovery menüsü “Clockworkmod CWM Recovery” menüsüne dönüşür.Bu sayede telefon üzerinde daha fazla yetkiye sahip oluruz.

Android Recovery Menu emresupcin - Android İşletim Sisteminde Recovery Menüsündekiler Nedir?

Android Recovery Menüsündekiler Nedir

Reboot system now; Recovery menüsünden işiniz bittiğinde cihazı otomatik yeniden başlatmanızı sağlıyor.

Apply sdcard:update.zip; update.zip uzantılı dosyayı hafıza kartına attıysanız dosyayı flaşlamak için ziyaret etmeniz gerek bölüm.

Wipe data / factory reset; Cihazınıza kurulu olan rom’un dosyalarının silinmesi ve aynı zamanda kullanıcı verilerinizi silmeye yarar. Özellikle desen kilidini üst üste hatalı giren kullanıcıların Gmail adrisleriyle giriş yapmaları sonuç vermediği anlarda kilit seçeneğini ortadan kaldırır. Rom yükleme işlemi yapmadan önce bu işlemin daha temiz bir kurulum adına önerilmektedir.

Wipe cache partition; Eski rom’dan kalan kalıntıları temizler. Rom yüklemeden önce kesinlikle yapılması gereklidir. Not: Eğer özel bir rom yüklüyorsanız ve telefonunuz giriş ekranda takılı kalıyorsa CWM Recovery menüsüne gidilerek bu işlemin yapıldığı takdirde telefonunuz açılacaktır.

İnstall zip from sd card

Bu ve bunun altındaki seçenekler rom yükleme işlemini gerekli zipli dosyayı (rom’u) yüklemenizi sağlar. Bu seçeneğin içinde yer alan diğer sekmelerde hafıza kartından mı yükleme yapılsın ya da varsa cihazın hafızasındaki rom mu yüklensin seçenekleri vardır. Rom, kernel, tema ve diğer zip uzantılı dosyaların tümü buradan yüklenir.

Backup and restore

Bu seçenekte cihazınıza rom kuracaksınız ama daha önce yedeğini backup (yedekleme) işlemini yapmanızı sağlar ve aynı zamanda yedekteki bir rom’unuzu restore (geri yükle) seçeneği ile geri yükleme işlemini yapar. Eğer yedekleme yapmanız gerekiyorsa (yapılması önerilir) bu işlemi mutlaka Wipe seçeneklerinden önce uygulayın. Hatırlanacağı üzere Wipe işlemleri telefondaki tüm bilgiler siler. Söz konusu yedeklemede telefonda yer alan mesaj, rehber, uygulama, arama kaydı vb. birçok dosya yedeklenir.

Mounts and Storage; Bu seçenekte ise hafıza birimleri yer almaktadır. Bu bölüm daha çok üst düzey kullanıcılar içindir. Bu bölümde sistem ve imei numarasını formatlanma işlemleri yapılmakta. Bu bölüme ihtiyaç duymadıkça girmemeniz sizin adınıza daha iyi olacaktır.

Advanced; Burada yer alan Wipe Dalvik Cache seçeneği rom kurduktan sonra gerekli bir işlemdir. Yine buradaki işlemleri daha temiz bir rom kurulumu adına yapabilirsiniz. Tabi buradaki işlemlerin yazılımın yüklenmesinden sonra yapılması gerekiyor.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Google Analytics ile Google Analytics Premium Arasındaki Fark? Samsung Galaxy Serilerinin Bilinmeyen Bazı Özellikleri?
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes