Responsive Reklam Alanı

Değerli okurlar,

Periyodik zaman aralıklarında wordpress ile ilgili makalelere bilgimiz ve vaktimiz yettiğince değinebiliyoruz. Blogumda çok az wordpress ile ilgili konu var lakin bunları da zaman zaman çoğaltacağız. Kafanıza takılan her türlü konu ve sorunda emre@emresupcin.com adresine mail atarak isteğinizi dile getirebilirsiniz. Bu makalemizde ise WordPress’e entegre edebileceğiniz Outbrain sisteminden ve kurulumundan bahsedeceğim.

WordPress Outbrain Nasil Kurulur emresupcin 1024x192 - WordPress Outbrain Kurulumu Nasıldır?

Çoğu blogda rastladığınız bazı oylama sistemi için yapılmış farklı bir uygulama olan Outbrain sayesinde blogunuza siz de bu sistemi entegre edebilir ve makalelerinizin oylanmasını sağlayabilirsiniz. Öncelikle Outbrain.com adresine giriyoruz. Sağ üst tarafta “Register” adresini tıklıyoruz ve formu doldurup kayıt oluyoruz.

Giriş yaptıktan sonra “Manage Blogs” seçeneğini tıklıyoruz ve açılan sayfadaki “claim a blog here” seçeniğini tıklayıp altta web sitemizin URL’si ve hangi sistem için kullanacağımızı seçiyoruz. (Outbrain uygulası sadece WordPress için değildir arkadaşlar, Blogger ve Typepad için de kullanabiliriz.) Blogumuzu ekledikten sonra açılan sayfada “Get Widget Now!” butonun tıklıyarak gerekli eklentiyi indiriyoruz ve alt kısımda bize bir “key” verecektir bu key numarasını kopyalayın.

Eklentiyi aktifleştirdikten sonra panelden “Ayarlar/Outbrain Options” sekmesine geliyoruz. “Outbrain Key” yazan bölüme eklentiyi indirirken aldığımız key numarasını yazıp “Send” diyoruz. Daha sonra altta dil seçeneğini istediğimiz gibi yapıyoruz ve arkadaşlar en allta “Pages” bölümünde eklentinin hangi sayfalarda (single, index, archive) gösterileceğini seçiyoruz ve bundan sonra sizin de yazılarınız Outbrain sayesinde oylanabilir şekilde olacaktır.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
PC’de Gereksiz Programları Kaldırırken Nelere Dikkat Etmelisiniz? WordPress SQL İşlemleri Nasıl Yapılır?
1 Yorum
  1. Yazar

    Emre Bey merhaba,

    Outbrain Register’da bilgileri dıldurduğumda hemen üye yapmadı ve mailime böyle bir mail geldi..

    We have received your request, and will get back to you as soon as possible.

    In the meantime, feel free to check out our Help Center to see if our FAQ section answers any questions ahead of time.

    Sincerely,
    Outbrain

    Ben benzer yazılar eklentisi yapmak istiyorum fakat bir türlü olmadı üyeliğim aktifleşmedi. Yardımcı olabilir misiniz lütfen ?
    Mailime dönebilirseniz çok mutlu olurum..
    Teşekkürler

Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes