Responsive Reklam Alanı

Değerli okurlar,

Diyeceksiniz ki bu yazarda gta’da bölüm açar gibi google servislerini teker teker bize anlatıyor diye ama şimdilik bu son servis olsun, yenisi çıkınca da hemen bir sonraki level’a pardon ürünü sizlere aktarırız 🙂 Şimdi AdMob size AdSense’den tanıdık gelebilir çünkü AdMob google’ın reklam servislerinden biridir ancak bu sistem mobil uygulamalarınızda gelir elde edebileceğiniz bir reklam sistemidir.

Tıpkı web sitelerindeki reklam alanında Adsense ve Adwords ile piyasanın büyük bir payını ele aldığı gibi Google mobil uygulamalarda da yeri kimseye bırakmıyor. 750 Milyon dolara Admob servisini satın alan Google mobil uygulamalarda da reklam yayınına devam ediyor.

Yine aynı sistemde reklamveren ve yayıncıları buluşturan Google bu servisi sayesinde mobil uygulama geliştiricilerine büyük bir kazanç kapısı açmış ve dolayısıyla mobil uygulama sektörünün gelişimine katkı sunmuş oluyor. Tıpkı Adsense’deki gibi yine aylık-kiralık veya işte mobil uygulamaların indirmesine bağlı değil tamamen reklamlara tıklama oranlarına bağlı bir gelir elde ediliyor. Aynı zamanda Google’ın geliştirdiği ilgili reklam çıkarma özelliği sayesinde kullanıcıların ilgileneceği reklamlar yayınlayarak gelirinizi arttırmış oluyorsunuz.

Eğer hali hazırda bir Adsense hesabınız var ise bunu hemen mobil uygulamalar için AdMob ile senkronize edip kullanmaya başlayabilirsiniz. Eğer bir reklam hesabınız bulunmuyorsa hemen buraya tıklayarak AdMob ile başvuru yapıp onaylandıktan sonra reklam yayınlayabilirsiniz. Aynı zamanda AdMob’un özel raporlama sistemleri sayesinde, en çok tıklama nereden alıyorsunuz, hangi yaş aralığı ve hangi ülke sizi ne kadar takip ediyor gibi bir çok detayı görebilirsiniz.

Kısaca özetleyecek olursak; AdMob, mobil reklamcılık sektöründe faaliyet gösteren Omar Hamoui tarafından kurulmuş bir şirkettir. AdMob sözcüğü, mobilde reklamcılık anlamındaki “Advertising on mobile”in birleştirilerek kısaltılmasınden gelmektedir. Şirket 2006 yılında kurulmuştur ve merkezi San Mateo, Kaliforniya’dadır. Kasım 2009’da Google tarafından 750 milyon ABD dolarına satın alınmıştır. AdMob aralarında Android, iOS ve Windows Phone’un da olduğu birçok platforma reklamcılık çözümleri sunmaktadır.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Google Keep Nedir? Ne İşe Yarar? YouTube’da Özel kanal URL’si Nasıl Oluşturulur?
Benzer Yazılar
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes