Responsive Reklam Alanı

Değerli okurlar,

Bu makalemizde Lawrence Page, bilinen adıyla Larry Page, İnternet arama motoru Google’ın temel algoritmalarının geliştiricisi ve Sergey Brin ile birlikte Google şirketinin kurucusunun bir diğer ürünü olan Google Drive’ı anlatacağız. Drive, Google’ın sunduğu bulut üzerinde çevrimiçi olarak dosya depolama ve eşleştirme servisidir. Bulut teknolojisinin gelişiminde büyük etkisi olan depolama servislerinde Google’da tahmin edileceği gibi eksik kalmadı.

Bu servislerin belkide en büyük yarışlarının bir tanesi sundukları depolama alanının büyüklüğü olmaktadır. Bu yarışta Google Drive 15 GB’a kadar ücretsiz depolama alanı sunmaktadır.

Google Drive’ı hem bilgisayarınızdan drive.google.com adresinden servisi kullanmaya başlayabilirsiniz.. Bunun yanı sıra iOS ve Android işletim sistemlerini kullanan diğer cihazlarınızdan da kullanabilirsiniz. Bu sayede hem bilgisayarınızı hem diğer cihazlarınızı senkronize tutmuş oluyor ve dosyalarınıza nerede olursanız olun ulaşma şansına sahip oluyorsunuz. Fotoğraflarınızı , müziğinizi veya herhangi bir dökümanınızı cihazınızdan paylaşabilirsiniz. Aynı zamanda Google Docs entegresi sayesinde hemen yeni bir ofis dosyası oluşturabilirsiniz. Eğer isterseniz bu dosya depolama alanınızı ücretli olarak arttırabilirsiniz.

Eğer daha fazla depolama alanına sahip olmak istiyorsanız bunların fiyatlandırması burada göreceğiniz gibi aylık 2$’a 100 Gb ve aylık 10$’a 1 TB gibi depolama alanlarına sahip olabilirsiniz. Özellikle fotoğraf ve video yüklerken hem silinmemesi ve kaybolmaması hemde istediğiniz anda erişebilme imkanı servisin kullanımı arttırmaktadır.

Kısaca söylemek gerekirse Google Drive, dokümanların, elektronik tabloların, sunumların, çizimlerin, formların ve daha fazlasını işbirliği halinde düzenlenebilmesini sağlayan, Google Dokümanlar, E-Tablolar ve Slaytlar’dan oluşan bir ofis paketidir. Google Drive’da genele açık olarak paylaşılan dosyalar internet arama motorları tarafından aranabilir.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Raw Formatına Dönüşen HDD’den Veri Alınabilir mi? Google Keep Nedir? Ne İşe Yarar?
Benzer Yazılar
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes