Responsive Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar, Hep dediğimiz gibi her sabah kalkıp nasıl yüzümüzü yıkamayı standart haline getirdiysek, facebook’a da gün içinde girip bakmayı standart hale getirdik. Sosyal Medya ile biraz daha fazla haşır neşir olanlar farklı farklı uygulamalar ile karşılaşıyorlar ve biraz da merak uyandırdığı için karşılaşılan uygulamayı araştırmadan facebook ya da twitter hesabına entegre ediyor. Konuyu getireceğim husus yine bununla alakalı, bildiğiniz üzere Vikipedi, kullanıcıları tarafından ortaklaşa olarak birçok dilde hazırlanan, özgür, bağımsız, ücretsiz, reklamsız, kâr amacı gütmeyen bir internet ansiklopedisi. (Bana göre dünya ansiklopedisi) Wikipedia Sayfanı Oluştur tuzağından bahsedeceğim…

Günlerdir Facebook haber kaynağımızı süsleyen ‘Kendi Wikipedia Sayfanı Oluştur’ fırtınası gündeme bomba gibi düştü. Özellikle son günlerde sosyal medya hesaplarından sıkça paylaşılan ve moda haline gelen uygulamanın bir tuzak olduğu ortaya çıktı. Çeşitli bilgilerimize ulaşmasına izin verdiğimiz uygulama bir süre sonra can sıkıcı bir hal alıyor. Bu yazımızda ise bu uygulamayı facebook hesabımızdan nasıl temizleriz onu anlatacağım.

Wikipedia Sayfanı Oluştur Tuzağı

Komik ve sahte Wikipedia sayfası hazırlama uygulaması bizlerin verdiği izinler neticesinde bilgilerimizi ve e-posta adreslerimizi Almanya’da bir şirketin bilgi havuzuna aktarıyor. Buna da veri madenciliği (data mining) deniyor. Veri madenciliği kullanıcı bilgilerinin çeşitli meblağlar karşılığında başka şirketlere satılması amacını güdüyor ve kolayca kişisel bilgilerimizi ele geçirebiliyorlar.

Şimdi bu uygulamadan nasıl kurtulacağımıza gelelim. Öncelikle Facebook sayfamızın sağ üst köşesindeki menüden Ayarlar kısmına giriyoruz.

Facebbok Vikipedi Uygulamasi emresupcin - Kendi Wikipedia Sayfanı Oluştur Tuzağı!

Ayarlar kısmına geldikten sonra soldaki menüden Uygulamalar sekmesine tıklıyoruz. Burada karşımıza bilgilerimize erişmesine izin verdiğimiz uygulamalar geliyor. Bu uygulamalar tamamen bizlerin verdiği izinler doğrultusunda listeleniyor ve her birinin sizden erişmeyi istediği bilgiler farklı olabiliyor. Buradan ‘Eğlenceli Vikipedi’ uygulamasını bularak üzerine geliyoruz ve çarpı işaretine basıyoruz.

Facebbok Wikipedi Uygulamasi emresupcin - Kendi Wikipedia Sayfanı Oluştur Tuzağı!

Daha sonra karşımıza yukarıda görmüş olduğunuz ekran geliyor. Sağ tarafta ise izin verdiğiniz uygulamalar var. ‘Eğlenceli Vikipedi’ uygulamasının bir an önce kaldırmaya bakalım. Burada Kaldır işlemini yaptıktan sonra uygulamanın sizin verilerinize ulaşması kısıtlanacaktır. Facebook veya daha farklı sosyal medya hesaplarınıza uygulama eklerken biraz daha dikkatli olmanızı tavsiye ederim.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Pardus İşletim Sisteminde Kullanıcı ve Grup Hesabı Nedir? Vikipedi Nedir? Vikipedi Hangi Özelliklere Sahiptir?
Benzer Yazılar
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes