Responsive Reklam Alanı

Merhaba sitemizin değerli takipçileri,

Mobil oyun tutkunlarına özel yazacağımız bu makalede ayın (Haziran) en iyi android oyunlarını paylaşacağız. İOS kullanıcıları da alınmasın onların makaleleri yarına artık 🙂 Cep telefonu oyunları özellikle android akıllı telefonlarınıza yüklediğiniz oyunlar vakit geçirmek için güzel birşey ve bazı oyunlarda var ki kullanıcılar başından kalkamıyor. Makalemizin devamında ayın en’leri olarak adlandırılan oyunlardan bahsedeceğiz. Arkadaşlar bu arada şunu da belirtmek isterim ki bugünkü ve yarın ki yazacağım makalemde tamindir blog sitesinden kaynak olarak bazı içerikler aldım.

 
Top On Android Games emresupcin - Haziran Ayının En İyi Android Oyunları!
 

1. Heroes and Castles 2

 

Aksiyon RPG oynamayı seviyorsanız ara sıra mobil oyunlarda karşınıza çıkan örneklerde keşke kula savunma ve toplu savaş seçenekleri olsaydı dediğiniz oldu mu? Heroes and Castles 2 bu boşluğu sizin için dolduruyor. Genel olarak epik bir dünya içerisinde ihtişamlı kahramanların savaşlarını tematize eden bu oyunda birçok mini oyun da cep telefonunuzda çok vaktiniz olmadığında da oynayabileceğiniz birçok alternatifi size sunmak konusunda başarılı. 3 boyutlu grafikler günümüzün standartlarında biraz demode kalsa da oyun zevkini belirleyen birçok farklı unsur bulunduğu için bu durum gözünüze batmayacak. Rol yapma oyunlarından beklediğiniz level atlama standartlarına bu oyunda da rastlayacaksınız. Elbette bu işin içine savaşarak kazanmış olduğunuz para, ganimet ve giyebileceğiniz yeni teçhizatlar da dahil. Bunun haricinde gelişim gösteren karakterleriniz sınıflarına göre farklı yetenek ağaçlarına sahip oluyor. Kendi oyun tarzınıza uygun bir stratejiyi buradan da belirleyebiliyorsunuz.

 

2. The Hit Car

 

GTA oyunlarıyla mı yoksa Carmageddon ile mı başladı bilinmez, araba sürerken etrafı terörize etmek birçok oyunseverimizin hoşuna giden bir hal aldı. Buna kayıtsız kalmayan The Hit Car isimli oyun da adının da belirttiği gibi arabanızla etrafa çarparak ilerlemeye çalıştığınız bir oyun. 3 boyutlu grafikleri poligon sadeliğinde tutup minimalist bir estetik yakalamayı başaran yapımcılar renk ve ortam seçimlerinde de epey iyi bir iş çıkarmışlar. Oynamaya başladığınız andan itibaren mobil cihazınızı elinizden bırakamayacaksınız. Bir başka ilginç olan unsur da üzerinde iyi düşünülmüş olan oyun içi fizikler. Arabanızla insanlara veya tellere çarptığınızda aldığınız tepkimeler size bu hissiyatı aktarmak konusunda oldukça başarılı. Evet, oyunun içerisinde şiddet içeren bir mantık var, ama etrafı kana bulamayı gerçekçi görünmek istemedikleri için bunu bir eğlence olarak deneyimlemek mümkün.

 

3. Kung Fury: Street Rage

 

Bu senenin en büyük YouTube fenomeni olacağına kesin gözüyle bakılan Kung Fury filmi bizleri bir oyun ile ödüllendirmeseydi bir gözümüz açık kalacaktı. Neyse ki, karşımıza harika bir aksiyon oyunu çıkıyor. Kung Fury: Street Rage isimli bu çalışma 80’li ve 90’lı yıllar arasında oldukça sevilerek oynanan beat’em up ruhunu mıbil cihazınıza getiriyor. Üstelik bunu yaparken Commodore 64 havasını sizlere aktarmaktan da geri kalmıyor. Pataklamayı seviyorsanız adabına göre hazırlanmış bir oyun sizi bekliyor. Pixel Art olarak da adlandırılan klasik oyun grafiklerin yeni dönem teknolojiyle daha sanatsal olarak ifade edilişine bu oyunun her yerinde rastlayabiliyorsunuz. Retro oyunseverlerin dünyasına bir adım atmak istiyorsanız bu oyun size doğru koşacaktır. Olur da filmi kaçırdıysanız, sadece yarım saatinizi alacak bu fenomeni kaçırmayın derim. Milyonlarca insanın izlemiş olduğu bu filme YouTube üzerinden de ücretsiz ulaşabiliyorsunuz.

 

4. Tofu Hunter

 

AdultSwim gibi eğlenceli bir portal tarafından hazırlanan Tofu Hunter tam anlamıyla modern dünya hayvan severlere eleştiri yağmurları yönelten bir oyun. Oyun içerisinde Deer Hunter gibi bir mobil klasiğin tüm izlerine rastlarken avlamış olduğunuz canlı bu kez tamamen bitkisel. Tofu olarak da bilinen bir nevi bir Uzak Doğu peyniri olarak adlandırabileceğimiz bir karakter yaratıp buna can katan oyun sizden avlanmanızı istiyor. Avlanıp öldürdüğü hayvanı besin amaçlı kullanan avcıların PETA ile savaştıkları dünya içerisinde silahı kullananın bakış açısından yakaladığınız oyun, türünde yapılan birçok çalışmadan yoksun kalmayan mekaniklere sahip. Bununla birlikte oyunseverleri güldüren bir yapıya da sahip olması farklı bir oyun keyfini sizlere servis ediyor.

 

5. Rise of Darkness

 

Aksiyon RPG oyunlarının sayısının bu kadar yükselmesi bizleri şaşırtmamalı. Ancak şöyle bir durum var ki, bu oyunların içerisinden nadiren karanlık dünyanın bir parçası olmanızı isteyen bir örnek çıkıyor. Özellikle de mobilde buna rastlamak neredeyse imkansızken Rise of Darkness yaptığı işi bir o kadar da ciddiye alan bir oyun. Aksiyon yüklü bir dövüiş sistemi ile oyun severleri şaşırtacak bir dinamikliğe sahip olan oyun daha büyük bir ekranla da büyük bir zevkle oynayacağınız türden bir örnek teşkil ediyor. Dünyayı kurtaran saf ruhlu beyaz ve sarışın şövalye karakterinden size de artık sıkıntılar gelmeye başladıysa kendini daha ciddiye alan bir oyuna doğru adım atmak istemez misiniz? Rol yapma oyunlarına aradığınız eşya, seviye, yetenek ağacı gibi mekanikler yanı sıra daha kasvetli bir ortam sizin meraklı gözlerinizi bekliyor.

 

6. Chronology

 

Platform oyunlarını seviyor musunuz? Mobil platformda bu tarzı oynamak aslında oldukça zor, ama içine sıkıştırılan bulmaca unsurları kullanılınca zekice hazırlanmış çalışmalara da rastlamamış mümkün oluyor. Chronology tam da bahsetmiş olduğumuz bu örneklerden bir tanesi. Braid benzeri bir oyun temposu olan oyunda zamanı bir düzen içerisine sokup yolunda başarılı bir şekilde ilerleyen yaşlı bir adamı oynuyorsunuz. Yunan mitolojisinden Chronos ile referansları yakalamanız mümkün olacaktır. Bilmeyenler için, kendisi zamanın mitolojik tanrısıdır. Bölüm içerisinde yer alan parkurların tasarımı mobil oyuncuları yormayacak ama sıkmayacak ortalamayı tutturmuş. Platform oyunları içerisinde en önemli unsurlardan biri olan renk kullanımı ve ortam ambiyansı yine başarılı bir şekilde uygulanmış diyebiliriz. Klasik bir oyun zevkine harcayacak vaktiniz varsa bu oyuna göz atmalısınız.

 

7. Green Ninja

 

Arcade tarzı bir eğlence arayanla sunulmuş hızlı ritimli bir oyun olan Green Ninja, uzak doğu dövüş sanatlarıyla rakiplerinizi haritadan temizlemekle yükümlü olduğunuz bir oyun. Bulmaca ynarken oyun temposu birçok oyuncuyu rahatsız ederken burada ritimler size son derece doğal gelecektir. Bunun en büyük sebebi, harita sizden istenen şeyin zekanıcı konuşturmaktan çok reflekslerinizi açık tutmak olması. Arada bir kısa sürelerde oynayabileceğiniz bu oyun kısa süre içerisinde enerjinizi tüketecektir. Year of the Frog isim takısıyla yürüyen oyun Çin takviminin mitolojisine dokunan bir referans yapıyor. Bunun kaçınılmaz bir örneği olarak zıplayan kurbağamız uçan tekmelerle karşılık veriyor. Street Fighter’a dokunan Shoryuken hareketi de gözümüzden kaçmadı değil. Piksel grafiklerinin büyük bir titizlikle yer aldığı bu oyunda animasyonlar ve renkler gözlerinizi kamaştıracak.

 

8. Guncat

 

Ormanda tatlı bir huzur peşine düşmüs sevimli bir kedi uykusunu uyumak isterken etrafı istila eden göçmen kuşlar nedeniyle dinlenmekten vazgeçmek zorunda. Bu durumun bitmeyeceğinin farkına varınca da çözümü silah kullanıp uçan her kuşu vurmakta buluyor. Beceri oyunlarına çizgi film mizahı katan bu oyun şarjör değiştire değitire uçan kuşlar içerisinden elinizden geldiği kadarını vurup puan kazanmanız gerekiyor. Oyun içerisinde artan puanlarınızla birlikte yeni silahlar almanız mümkün olacak. Bunların içerisinde birçok namludan ateş edeninden tutun, patlama tesirli mermileri olan veya daha uzun şarjörleri bulunan modellere rastlayacaksınız. Sade bir oyun olsa da eğlence dozunu eksik bırakmayan bir oyun olan Guncat, reflekslerini sınamak isteyenleri bekliyor.

 

9. Angry Birds Fight

 

Angry Birds çılgınlığı bitmiyor ve Rovio da bunun farkında. Mobil cihazların Super Mario muadili olmaya aday olan maskot birçok farklı oyun türü içerisinde yer almaya başladı. Peki Angry Birds Fight bir dövüş oyunu mu? Aslında bakarsanız değil. Oyunun elt ekranında yer alan bir eşleştirme oyunu paneli içerisinde aynı avatarları bir araya getirdiğiniz bu oyunda elde ettiğiniz başarılar ve combo varyasyonları yukarıda ekranda size bir dövüş animasyonu olarak sunuluyor. Bir eşleştirme oyununda arayacağınız aksiyonu bu oyunda fazlasıyla buluyorsunuz. Bu oyunun başarılı olduğunu inkar etmek oldukça güç. Etrafta birçok eşleştirme oyunu var ama bu oyundaki gibi karakteristik animasyonları her yerde bulamıyorsunuz. Üstellik sevilen karakterlerle karşılaştığınız bu oyun içerisinde Angry Birds mirasını günümüze aktaran birçok hoş hatırlatıcı ve oyun serisi içerisinde kıymetli olan mizahi içeriğe de rastlayacaksınız.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Bilgisayar Yardımıyla ProBook Tablete Yazılım Nasıl Yüklenir? Haziran Ayının En İyi iOS Oyunları!
Benzer Yazılar
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes