Responsive Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar,

Amblem ve logo tasarımı kurumsal kimliğin temel taşıdır. Amblem ve logo tasarımı ile sayfalar dolusu yazıyı tek sembolle anlatabilirsiniz. Şirketlerin markalaşma yolundaki ortak dili ve alfabesi amblem ve logodur. Bu çalışmanın amacı, bir firma veya kuruma kimlik kazandırmaktır. İlk etapta kurumsal kimlik ürünlerini oluşturmak daha sonra da bu ürünlerin kullanımı ile ilgili bir kılavuz oluşturmaktır.

Firma tanıtımı ile ilgili bütün tasarımsal kurallarının yazılı olduğu kitapçığa “kurumsal kimlik kılavuzu” denebilir.

Amblem

Amblemler, kurumlara görsel kimlik kazandıran, sözcük özelliği göstermeyen, soyut veya nesnel görüntülerle ya da harflerle oluşturulan simgelerdir. Amblem, bir kurumun felsefesinin basit bir çizim içine sığdırılmasına imkân verir. O kurumun kendisini dış dünyaya tanıtmasında ve dış dünya ile görsel iletişim sağlamasında kurum amblemi önemli bir işleve sahiptir.

Bir amblemin birincil görevi, ait olduğu kurum hakkında amblemi gören kişide o kuruma ilişkin olumlu bir kurum imajının oluşmasına imkân sağlamaktır. Bu özelliğinin yanı sıra bir amblem, kurum felsefesinin ve kurumsal kimliğin kurum içi personel ve kurum dışındaki müşteriler tarafından görsel olarak algılanmasında ve görsel kimliğin oluşturulmasında çok önemli bir yere sahiptir. Amblem, kurum hakkında sayfalar dolusu yazıyı tek bir özel işaretle anlatma sanatını içinde barındırmalıdır. Bir sergi, bir kongre, bir fuar, dernek ya da her kuruluşun hedef kitlesine kendisini tanıtabilmesi için amblem gereklidir.

 

Amblem Ornekleri emresupcin - Amblem Nedir? Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir?

 

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
x64 Windows 7 ve 8 'de E-Beyanname Nasıl Çalıştırılır? Office Outlook 2010 E-Posta Kurulumu Nasıl Yapılır?
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes