Responsive Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar,

Bu aralar ağ sistemleri ağırlıklı gidiyoruz ama faydalı bilgilere değindiğimizi belirtmek isterim. Bu yazımız da ise Print Server cihazının ne olduğuna ve ne işe yaradığına değinmek istiyorum.
Kullandığınız yazıcıyı ağ paylaşımı üzerinden diğer bilgisayarlar ile paylaştırdığınız zaman yazıcınız sizin bilgisayarınız üzerinden diğer kullanıcıların erişimine açılır.

Ancak; Yazıcınıza erişimin sürekli açık olması için bilgisayarınızında açık olması lazım, bilgisayarınızın kapalı olduğu durumunda diğer bilgisayarlar paylaşıma açtığınız yazıcı üzerinden çıktı alamazlar. Anlatacağım bu cihaz sayesinde yazıcınız herhangi bir bilgisayara bağlı kalmadan ağda görünür olacaktır.

Kablo karmaşasını ortadan kaldırmak için günümüz ev ve ofislerinde kablosuz ağların kullanımı gittikçe yaygınlaşmaktadır. Bu teknolojideki gelişmeler sonucunda sadece bilgisayarlar değil diğer aygıtlarda kablosuz ağlarda kullanılabilir olmaya başlamıştır. Bu aygıtlardan biride kablosuz yazıcılardır. Yazıcılar artık üzerlerinde kablosuz ağ kartlarını da bulundurmaktadırlar.

Print Server yani yazdırma sunucusu ev veya iş yerinizde bulunan herhangi bir yazıcıyı sunucunuzun tipine bağlı olarak kablolu ve kablosuz bir şekilde çalışma ortamınızdaki tüm bilgisayarları kullanımına açan bir cihazdır. Bu cihaz sayesinde ağınıza bağlı olan diğer bilgisayarların çalışıp çalışmadığına bakmadan yazıcınızdan istediğiniz gibi çıktı alabilirsiniz.

Bu makalemizde de anlatacağımız örnek cihaz olarak TL-WPS510U ürününü seçtim. Ağ ürünlerinde vazgeçilmez ve kalite bakımından üstün bir marka olan TP-LINK her zaman tercihim olmuştur. USB bir yazıcının kablosuz ağ üzerinden paylaştırılmasını sağlayarak sadece USB üzerinden bağlanacağı cihaz tarafından değil tüm cihazlar trafından kullanımına olanak veren ultra gelişmiş bir yazdırma sunucusudur. USB yazıcının kablosuz ağ adaptörü olarak çalışan print server yazıcıyı ağ yazıcısı haline getirmekle kalmaz, kablosuz bağlantı imkanı sağlaması dolayısıyla da yazıcıyı kablolama zorunluluğundan kurtararak evinizin veya ofisinizin dilediğiniz noktasına yerleştirmenize olanak verir. USB üzerinden diğer cihazlar ile de paylaştırabilmek için yazıcıya sürekli bağlı bir PC olması ihtiyacını da USB yazıcıyı ağ yazıcısına çevirerek ortadan kaldırır.

TL-WPS510U print server yazıcıyı IEEE 802.11b/g/n kablosuz standardına uygun şekilde kablosuz olarak ağınıza dahil eder. Kablosuz özelliği sayesinde kablo çekemediğiniz noktalara dahi yazıcıyı kurabilme esnekliği sağlar. Yazıcıyı dilediğiniz noktaya yerleştirin ve kablosuz olarak hazır bir yazıcıya erişimin keyfini çıkarın. TL-WPS510U farklı işletim sistemlerinin olduğu ortamlar için ideal yazdırma sunucusu olacak şekilde bir çok işletim sistemini desteklemektedir. TL-WPS510U Windows 2000/xp/2003/Vista, Mac OS X 10 ve yukarısı ile Linux dışında Windows 7 işletim sisteminde de çalışabilmektedir. Ağınızda farklı işletim sistemleri mevcut olsa da TL-WPS510U tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilir. Bu arada da kablosuz ağlardaki mevcut güvenlik şifrelemelerinin tümünü (64/128-bit sanayi standardı WEP, WPA (Wi-Fi Protected Access) destekliyor.

Arama Terimleri: https://emresupcin com/2015/08/20/print-server-nedir-ne-ise-yarar/
Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Access Point ve Router Arasındaki Farklar Nelerdir? Chrome'da Yazı Tipi Bozulma Sorununun Çözümü?
1 Yorum
  1. Yazar

    TL-WPS510U nolu üründe yazılan her çıktının ne yazdırdığını görebileceğimiz log yazılımı varmıdır

Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes