Responsive Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar,

Bu sefer sizlere anlatacağım makalemde bu sorunun mağdur oyuncusu benim 🙂 Siz sevgili okurlarıma photoshop derslerini güzel fontlar ile sunayım diye bilgisayarıma internetten bulduğum birkaç bin fontu yükledim. Daha sonra Chrome’u açıp facebook’a girdim ki yazılar farklı bir şekile geçmiş. Aynı şekilde hepsiburada gibi bazı sitelerde farklı ve karmaşık bir yazı şekline geçmiş. Bende uğraşırken uğraşırken buldum çözümü 🙂

Bilgisiyarınızda “Helvetica” adlı (Helvetica Normal olarakta geçebilir) font yüklü ise chrome kapatıp dosyayı silin. Ardından yazı tipi düzelmiş olacak. Bu sorun çoğunlukla “Arial” font kullanan sitelerde sorun çıkarıyor. Helveticayı yüklediğimizden Arial fontunu Helveticaya dönüştürüyor. Chrome kapatıp Helvetica adlı fontu sildiğinizde tamamen sorun çözülmüş oluyor.

Eğer bu çözüm işe yaramadıysa birde bu çözümü deneyin;

Tarayıcımızın adres çubuğuna chrome://flags yazalım…
Açılan listeden DirectWrite‘ı bulalım ve “Etkinleştir” düğmesine basalım, daha sonra flags sayfasının altındaki kaydet ve tarayıcı yeniden başlat düğmesine basalım.

Arkadaşlar bahsettiğim iki ayrı yolu deneyerek sorunu çözebilirsiniz. Sizlere belirtmek istediğim bir diğer konu ise; Bilgisayarınıza yüklediğiniz uygulamaların kaynağını ve nelere erişebileceğiniz kontrol edin. En basit örnek ise, bazı yüklenilen uygulamalar yüzünden google chrome’a eklenen herhangi bir uzantı yüzünden tarayıcınız yavaşlayabilir, durabilir ve hatta saçma sekmeler açarak kullanımınızı zorlaştırır.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Print Server Nedir? Ne İşe Yarar? Windows 10 'God Mode' Nedir?
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes