Responsive Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar,

Bugünkü yazımızda ağ sistemleri ile alakalı günlük hayatta da işimize yarayacak bir sistemden bahsetmek istiyorum. Evde ya da ofiste internete bağlı cihazların artması ile kablosuz ağın kapsama alanı daha da önem kazanmaya başladı. Kablosuz Menzil Genişletici isminden de anlaşılacağı üzere kablosuz internet ağının çekim mesafesini genişletmektir. Eviniz veya ofisinizde güvenilir WiFi kapsama alanı sunmak üzere sinyal çakışmalarını engeller.

WiFi Menzil Genişletici Nedir?

Menzil Genişletici (range extender) adı verilen cihazlar bu soruna yönelik en önemli araçlar. Evde ya da ofiste mevcut modem ya da router’ı değiştirmeden kablosuz internetin menzilini artırmayı sağlayan ürünler, aynı zamanda bağlantı hızını ve kalitesini de belli noktada sabitleyebiliyor.

Kurulumu ve kullanımı da son derece basit olan menzil genişleticiler, modem ya da router’ın kapsama alanı içindeki yakın bir noktaya kurulduğunda kablosuz internetin menzilini artırarak, en uç noktada dahi daha iyi erişim sağlıyor. Makalemizin konusuyla alakalı olarak TP-Link TL-WA850RE cihazından örneklendirme yapmak istiyorum. Şık tasarımı, kolay taşınabilen boyutu ile dikkat çeken ürün, kolay taşınması nedeniyle farklı ortamlarda da kullanılma olanağı sağlıyor. 300Mbps kablosuz hız sağlayan cihaz, daha önce eşleştiği ağları tanıyabiliyor. Böylece taşınarak farklı ağlarda kullanıldığında her seferinde ağ tanımlamak gerekmiyor. Ürün üzerindeki Ethernet yuvası sayesinde farklı cihazları (Blu-ray oynatıcı, oyun konsolları, DVR, internet TV vb) kablosuz ağa bağlayan bir adaptör görevi de görebiliyor.

300Mbps Evrensel WiFi Menzil Genişletici TL-WA850RE cihazını detaylı inceleyecek olursak; 5 adet sinyal ışığı TL-WA850RE’nin var olan Router dan aldığı sinyalin gücünü gösterir ve menzil genişleticinizi yerleştirmek için doğru konumu bulmanıza yardımcı olur. İyi bir performans garantilemek için en azından 3 adet sinyal ışığının mavi yandığı bir konumu seçmeniz önerilir. Menzil Genişletici modu, daha önce erişilemeyen alanlara veya kablo çekmenin zor olduğu alanlara kusursuz bir şekilde kablosuz sinyallerin erişmesini sağlar. Küçük boyutu ve duvara monte edilebilecek şekildeki tasarımı onun esnek bir şekilde dağıtımını ve taşınmasını kolaylaştırır. Menzil Genişletici düğmesine basılarak kablosuz kapsama alanı kolaylıkla genişletilir. Ethernet portu, Genişleticinin kablolu cihazlara bağlanmak için kablosuz bir adaptör fonksiyonuna sahip olmasına izin verir.

Dipnot olarak da şunu belirtelim; Tüm TP-LINK Menzil Genişleticiler WPA/WPA2 şifrelemeyi destekliyor. Böylece güvenliğiniz her daim devam ediyor.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Eset Antivirüs Bilgisayardan Nasıl Kaldırılır? C Dilinde Değişken Bildirim Yerleri (Ders 1)
Benzer Yazılar
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes