Responsive Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar,

WiFi bağlantısının hayatımızda yeni bir çığır açtığı bir gerçek. İnternete her an hızlı bir şekilde ulaşmamıza, bunun için kablo mecburiyetinden kurtulmamıza yardımcı oldu, bu arada mobil internet faturamızı da hafifletti ve tıpkı su ve elektrik gibi hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi. Öyle ki herhangi bir kesinti ya da yavaşlamada hemen telefona sarılıp servis sağlayıcının müşteri hizmetleri yetkilisine hiddetle çıkışıyoruz.

Diğer taraftan WiFi mükemmel bir bağlantı sayılmaz. Veri iletimi için radyo dalgaları kullandığı için bazı sınırlandırmaları ve tabii ki birçok cihaz aynı anda bağlandığında karşılaşabileceğimiz bant genişliği problemleri de var. Ayrıca, özellikle sinyaller evimizin duvarlarını aştığında şifreleri kırılarak tanımadığımız veya istemediğimiz kişiler tarafından ele geçirilebiliyor.

1. Cihazlarınız güncel mi?

Mümkün olan en iyi WİFİ sinyalini alabilmek için öncelikle cihazlarınızın güncel olduğundan emin olun. Tümünde aynı rakamları göreceksiniz: 802.1. Fakat önemli olan, bu rakamlardan sonra gelen harfler. Şu anda en iyi standartlar 802.11n ve 802.11ac. En yüksek hızı da bu ikincisi veriyor. Yönlendirici cihazınızın özelliklerine bakın, istediğiniz sinyal kalitesi veya hızı alamıyorsanız yenilemeyi düşünebilirsiniz. Servis sağlayıcınız da bu konuda size yardımcı olabilir.

2. En iyi WİFİ sinyali için router cihazını açık bir alana yerleştirin

Ayrıca yönlendirici ve alıcı arasındaki iletişim duvarlar, kapılar, katlar gibi engeller tarafından sekteye uğrayacaktır. Kablosuz modeminizi telefon sinyalinin de yüksek olduğu bir noktaya konuşlandırmanız akıllıca olacaktır. Bunlar işinize yaramıyorsa sinyal yükselticiler, tekrarlayıcılar hatta elektrik hattı üzerinden iletişim sağlayan HomePlug gibi çözümler de düşünebilirsiniz.

3. Girişim sinyallerinden kaçının

WİFİ bağlantı sinyallerimizi bozmakla tanınan birkaç önemli cihaz var. Bunların başında mikrodalga fırın ve kablosuz telefonlar geliyor. Yönlendirici bu gibi cihazların yakınında bulundurmayın, aksi takdirde sinyaliniz size ulaşmakta sorun yaşayacaktır. Özellikle mikrodalga fırın, 802.11n standardının da kullandığı 2,4 GHz bandına yakın bir frekansta çalışır. Hatta mikrodalga fırınınızın korumasının zedelenmiş olması sinyal girişimini çok büyük seviyelere çıkarabilir. Belki de fırını yenilemenin zamanı gelmiştir.

4. Doğru kanalı bulun

WİFİ sinyalinizin düşük olması şikayetiyle servis sağlayıcınızı aradıysanız size ilk tavsiyelerden biri, yönlendiricinizin kullandığı sinyal kanalını değiştirmeniz olacaktır. Bunu yaparak çevrenizdeki diğer abonelere ait yönlendiricilerin sinyalleri ile çakışmayı engelleyebilirsiniz. Fakat kanalları deneyin ya da WİFİ Analyzer gibi ücretsiz bir uygulama ile en müsait kanalı bulun.

5. WİFİ şifrenizi güçlü tutun

LİFİ bağlantısının WİFİ iletişimine göre avantajlı özelliklerinden biri de, sinyallerin daha doğrudan iletilmesi nedeniyle sokaktan geçen insanların bir anda WİFİ sinyalinize erişemeyecek olmaları. Böylece WİFİ ağınıza tanımadığınız kişiler ortak olamayacak, en azından bağlantı hızınız yavaşlamayacak. Kablosuz ağınızın sadece sizin ve izin verdiğiniz insanların erişmesine olanak verecek yeterli güvenliğe sahip olduğunu kontrol edin.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Anakartlar: Platforma Yönelik Esas İpuçları? 10 İpucu ile Windows 10! – 1
Benzer Yazılar
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes