Responsive Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar, Mobil mesajlaşma ve arama uygulamalarında iletişim internet üzerinden sağlanır ve bu uygulamalar bir veri planı kullanımı gerektirir. Çoğu mobil iletişim uygulaması metin mesajlaşmalarının yanı sıra sesli arama ve görüntülü arama gibi özellikler de sunmaktadır. Başkalarına metin mesajı gönderme ihtiyacınızın gitgide azaldığı bu günlerde mesajlaşma uygulamaları açısından önümüzde sayısız seçenek var. Peki en iyi başarılı mobil mesajlaşma uygulamaları hangileri?

Populer Mobil Mesajlasma Ugulamasi emresupcin - En Başarılı Mobil Mesajlaşma Uygulamaları?

Başarılı Mobil Mesajlaşma Uygulamaları

Google Hangouts’un Beğendiğimiz yönleri?

Google Hangouts, mesaj gönderebilmenizi, sesli ve görüntülü görüşmeler yapabilmenizi telefon, bilgisayar veya tabletiniz ile arkadaş grupları oluşturabilmenizi sağlıyor ve dostlarınızla irtibatı koparmamanızı her zamankinden basit hale getiriyor. Google’ın bu hizmeti ücretsiz ve çoğu Android cihazda önceden yüklü halde geliyor. Tek yapmanız gereken uygulamayı açmak ve Google hesabınız ile giriş yapmak. Hangouts’u açtıktan sonra listeden hangi arkadaşlarınızın halihazırda Hangouts kullandığını görebilir, kullanmayanlara ise davet yollayabilirsiniz.

Mesajlaşmalarınız Google’ın sunucularına kaydedildiğinden, Hangouts, mesajlaşmalarınıza başka bir cihazdan veya bilgisayar tarayıcınız ile hangouts.google.com adresini ziyaret ederek kaldığınız yerden devam edebilmenize olanak sağlıyor. Mesajlaşmalarınızın yanlış ellere geçmesinden endişeleniyorsanız, aktive etmesi kolay bir seçenek ile ilgili mesajların depolanmasını engelleyebilir, görüşme geçmişlerini silebilir veya depolama işlemine izin verebilirsiniz. Test ettiğimiz bazı uygulamaların aksine Google Hangouts, mobil cihazınız ile hem görüntülü hem de sesli görüşmeler yapabilmenize imkan tanıyor. Ayrıca Hangouts, yine telefon ve tablet üzerinden grup halinde video görüşmesi yapabildiğiniz tek uygulama. Tüm bu özellikler ek bir yazılım indirmeye gerek duyulmadan Hangouts’u kullanarak ev ve cep telefonlarını arayabiliyorsunuz. Android telefonunuzdan Google’ın ucuz tarifesiyle aramalar gerçekleştirmek için ayrı bir uygulama olan Hangouts Dialer’ı edinmelisiniz.

Muhtemelen çoğu arkadaşınızın Google hesabı olduğundan Hangouts görüşmeleri başlatmak yalnızca birkaç dokunuş almalı. Gerçekten de Gmail kullanıyorsanız Hangouts’a sosyal bölümünden kolayca ulaşabilirsiniz.

Nasıl Geliştirilebilir: Google Hangouts, yalnızca konum bilgisi ve fotoğraf göndermenize izin veriyor. Yani video, ses ve diğer dosya türleri için Google Drive’ı kullanmalısınız. Ayrıca gönderdiğiniz mesajların okunduğuna dair bir bildirim de yerinde olurdu doğrusu.

Sonuç: Google Hangouts çok yönlü ve kullanımı kolay bir uygulama. Ayrıca çoğu rakibi tarafından sunulmayan özelliklere sahip. Eğer mesaj göndermenin yanında tüm cihazlarınızdan sesli ve görüntülü görüşmeler de yapmak istiyorsanız Hangouts en iyi seçim olacaktır.

WhatsApp Messenger’ın Beğendiğimiz yönleri?

WhatsApp mesajlaşma uygulamalarının en popüleri ve en iyilerinden de bir tanesi. Kullanımı için herhangi bir hesaba ihtiyaç duymuyorsunuz zira uygulama, telefon numaranızı hesap kimliği olarak kullanıyor. Yani rehberinizde kayıtlı olup WhatsApp kullanan tanıdıklarınıza uygulama listesinden kolayca erişebiliyorsunuz.

Metin mesajları göndermenin ve gruplara katılma imkanının yanı sıra WhatsApp, fotoğraf, video ve ses dosyalarını paylaşmanıza ayrıca Wİ-Fİ veya mobil ağ üzerinden sesli ve görüntülü görüşmeler yapmanıza da fırsat tanıyor. Diğer uygulamalarda olduğu gibi WhatsApp’ta da sesli görüntülü arama seçeneği, telefon sinyali alamadığınız durumlarda veya yurtdışında iken operatör ile görüşmenin yüksek masraflarından kaçınmanız gerektiği durumlarda sevdikleriniz ile iletişiminizin kopmamasını sağlıyor.

Çoğu rakibinin aksine WhatsApp’ta gönderdiğiniz mesajların alıcı tarafından okunup okunmadığı bilgisini alıyorsunuz. Ayrıca arkadaşlarınızın en son çevrimiçi olduğu zamanları görebilmek de mümkün. Sürekli mesaj alıp gönderen insanlar için bu iki özellik oldukça kullanışlı.

Nasıl geliştirilebilir: İnternet portalı, tarayıcınızdan WhatsApp mesajlarına cevap verebilmeyi mümkün kılsa da, WhatsApp genel olarak akıllı telefonlarda kullanılan bir uygulama. Cep telefonunuzun şarjının bitmesi WhatsApp faaliyetlerinizi sona erdiriyor. Ayrıca uygulama yalnızca iki yıl ücretsiz. Ardından yıllık 0.99 dolar ödeme yapmanız isteniyor.

Sonuç: WhatsApp’ın kurulumu ve kullanımı son derece kolay. Ayrıca telefon numaranızdan başka bir hesap bilgisine ihtiyaç duymadan cep telefonu kullanarak dosya paylaşımı için ideal bir araç. Yine de tek tip cihazlarda çalıştığından altın madalyayı kendisine veremedik.

Facebook Messenger’ın beğendiğimiz yönleri?

Birkaç ay öncesine kadar Facebook Messenger’ı yalnızca Facebook hesabınız varsa kullanabiliyordunuz. Fakat artık uygulamayı sadece telefon numaranız ile kullanmak mümkün. Şayet halihazırda Facebook hesabınız mevcut ise Messenger uygulaması ile arkadaş listenizdekiler ile iletişiminizi sürdürebilir ve arzu ederseniz uygulamayı telefon rehberiniz ile senkronize ederek kimlerin Messenger uygulamasını kullandığından haberdar olabilirsiniz.

Tıpkı WhatsApp gibi, Facebook Messenger da dosya paylaşımı yapmanıza ve sesli görüntülü görüşmeler gerçekleştirmenize izin veriyor. En büyük avantajı ise görüşmelerinize herhangi bir platformda Facebook hesabınıza giriş yaparak www.messenger.com sayfasını ziyaret ederek veya başka bir cihazda uygulamayı açarak devam edebilme özelliğine sahip oluşu. Bunun anlamı telefonunuzun başına bir şey geldiği durumlarda dahi mesajlaşmalarınıza ve görüşmelerinize devam edebilmek. Hangi yoldan kullanıyor olursanız olun, Facebook uygulaması da mesajlarınızın ne zaman okunduğu bilgisini size sunuyor.

Nasıl geliştirilebilir: Messenger’a telefon numaranız ile kayıt yaptığınız durumlarda yalnızca telefonunuzu kullanabiliyor ve yine sadece Facebook hesaplarına telefon numarası bilgisini girmiş olan arkadaşlarınız ile iletişime geçebiliyorsunuz Hangouts’un aksine ev ve cep telefonlarını direkt aktarma seçeneği bulunmuyor.
Sonuç: Facebook Messenger’ın harikulade özellikleri var fakat bu özelliklere tam erişim için Facebook hesabınızın olması şart. Numara ile hesap oluşturma seçeneği işe yarar fakat aynı işlevi WhatsApp daha iyi görüyor.

DİĞER UYGULAMALARDAN SEÇMELER

Skype

Skype‘ın yazımızda madalya alamaması biraz talihsizlik aslında. Uygulama, mesaj göndermek, sesli ve görüntülü görüşme yapmak için oldukça faydalı. Ayrıca Microsoft hesabınızla kolayca üye olabiliyorsunuz. Maalesef dosya gönderimi söz konusu olduğunda WhatsApp kadar başarılı değil ve internet düzeyi henüz beta safhasında. Yani tüm bu özellikleri herhangi bir cihazda kullanmak isterseniz madalya sahibi uygulamalara yönelmelisiniz.

Telegram

Telegram diğer bazı uygulamalar gibi yanardöner özelliklere sahip değil. Uygulama, bunun yerine sadelik, hız ve güvenliğe odaklanmayı tercih etmiş. Telegram tüm konuşmalarınızı bulut sistemine kaydediyor. Böylece istediğiniz zaman arzu ettiğiniz cihazdan erişim sağlayabiliyorsunuz. Bu görüşmeler şifrelenerek istenmeyen gözlerden saklanılıyor elbette. Telegram uygulaması ile istediğiniz türden dosyaları gönderebilir ve Screen Chats özelliği ile belli bir süre sonra kendini yok eden mesajlar ve dosyalar gönderebiliyorsunuz.

WeChat

WeChat, gizliliğinizi maksimum düzeyde gözettiğini iddia eden, pek çok özelliğe sahip, ücretsiz bir uygulama. Bu iddia ile çelişkiye düşecek şekilde, test ettiğimiz uygulamalar arasında Shake ve People Nearby özellikleri aracılığıyla yeni insanlar tanımanızı sağlayan yegane uygulama. 600 milyona varan kullanıcı sayısına rağmen Birleşik Krallık dışında pek popüler olmadığından çevrenizde WeChat kullanan birileri olma ihtimali düşük.

Başarılı mobil mesajlaşma uygulamalarının yanı sıra WhatsApp alternatifi mesajlaşma uygulamaları rehberimize buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
10 İpucu ile Windows 10! – 2 Algoritma | Dosyalama Sistemleri…
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes