Responsive Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar,

Sabit disk ya da Hard disk kısaca HDD ya da Türkçesi ile sabit disk sürücüsü veri depolanması amacı ile kullanılan manyetik kayıt ortamlarıdır. Genellikle bilgisayarlarımızda dahili olarak kullanmaktayız. HDD’ler üzerinde işletim sistemi ve kurulu olan programlar olduğu için ve sürekli bilgi kayıt edip silmekten zaman zaman yıpranmaktadırlar.

Bilgisayarını arızalanmak olduğunu düşünüyorsanız yapabileceğiniz en iyi şey sorunun kaynağını tespit etmeye çalışmak. Hard Disk Sentinel, donanımınızın sağlığını gerçek zamanlı olarak görüntüler ve herhangi bir sorun olduğunda tespit eder. Bu rehberde 30 günlük deneme sürümünü anlatıyoruz. Aynı zamanda USB bellekten çalıştırılabilen MemTest86+ yazılımına bakıyoruz.

www.hardsentinel.com adresinden Download düğmesine tıklayın ve ‘’Hard DiskSentinel Professional Setup v4.50 (ZIP)’’ dosyasını indirin, programı kurun. HD Sentinel, sabit disklerinizi gerçek zamanlı olarak izlemek için SMART teknolojisi kullanılıyor. Disklerin sağlık durumunu ve kalan boş alan görmek için soldaki bölmeye göz atın.

HDD Sentinel  emresupcin - PC’nizin Sağlığını Kontrolden Geçirin!

Soldaki bölme sabit diskiniz ve SSD’nizin model numarası, boyutu, sıcaklığı ve genel sağlık durumu gibi üzere tüm temel bilgileri gösterir. Üst kısımdaki ‘’Show Status Windows ‘’ düğmesine (baştan 3. Düğme tıklarsanız ayrı bir durum penceresi açılır ve bunu ekranın herhangi bir yerine sürükleyebilirsiniz.
Sol bölmedeki bir disk adına tıklarsanız ona ait ayrıntılar ortadaki Overview belirir. Varsayılan olarak sabit diskiniz en üstte gösterilir. Overview sekmesinin solundaki işaret sarı yada kırmızı ise kontrol edilmesi gerekir ve HD Sentinel dize öneri sunar.

Sistem etkinliği ve işlemci hızını görmek için Disk Performance sekmesine tıklayın. Pencerenin alt tarafında göreceğiniz Disk Activity grafiğindeki mavi çizgi sabit diskin ne kadar yoğun çalıştığını, Transfer Rate ise veri aktarım hızlarını gösterir. Mavi ve turuncu noktalar gerçek zamanlı okuma yazma işlemlerini yansıtır.

30 günlük deneme süresi bittikten sonra sürücülerinizi izlemeye devam etmek isterseniz Standart sürümü satın almayı düşünebilirsiniz (18 avro). Bu sayede testler yapabilir, uyarılar alabilir ve sorunları onarabilirsiniz.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Outlook.com Kurtarıcıları Nelerdir? Can Sıkıcı Facebook Özelliklerinden Kurtulun…
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes