Responsive Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar,

İş şifrelere geldiğinde, pratikte yolunuza sıklıkla engeller çıkacaktır: İkinci aygıtlar, test hesapları ve şifre hırsızlığı konusunda ne yapmalı?

1. Diğer aygıtlarınızda da kullanın…

Eğer birden çok bilgisayar kullanıyorsanız, ücretsiz KeePass şifre yöneticisinin portatif sürümünü (dergi DVD’sinde mevcut) kullanabilirsiniz. ZIP dosyasını bir USB belleğe çıkartın ve diğer aygıtlarınıza taşıyın. Akıllı telefon, tabletiniz ve diğer PC’nizde kullanacağınız şifreler konusunda alternatif statejiler denemek istiyorsanız,sayfa 77’deki kurulum kiti prensibi ya da parola kartlarını deneyebilirsiniz.

2. Aygıtlar arası senkronizasyon…

LastPass veya IPassword gibi farklı aygıtlar arası otomatik olarak şifre senkronlayan hizmetler mevcut.Veri senkronizasyon işlemi ya yerel ya da bulut depolarda yapılıor.Bu hizmetler oldukça uygun,fakat ücretliler.Eğer KeePass şifre kasasını PC’nizde kullanıyorsanız,MiniKeePass (İOS)veya KeePass-Droid (android) yazılımlarını şifre veri tabanını akıllı telefon ve tabletten açabilen ücretsiz uygulamaları edinmek için de kullanabilirsiniz Fakat şifre veri tabanını sizin senkronlamanız gerekmekte: Her iki uygulama da Dropbox’tan şifre edinebiliyor.

Önemli Dropbox’a şifrelenmiş konteynır saklamayın. Senkrozanisyon işlemi bittikten sonra verilerinizi silin.

3. Kolay şifreler ve Facebook!

Eğer yeni bir hizmeti denemek istiyorsanız,>>123bc<< gibi kolay bir şifre kullanabilirsiniz. Facebook ve Twitter’ın da sıklıkla vurguladığı gibi bu hizmetler sosyal ağzınıza gereksiz erişim sağlamıyorlar.Fakat eğer hizmeti kalıcı biçimde kullanmak istiyorsanız ve içerisine hassas veriler yükleyeceksiniz,sağlam bir şifreye geçmeniz şart.

4. İki kat güvenlik…

İki faktörlü kimlik doğrulama tek bir şifreye göre daha güvenli bir yöntem: tek bir şifreyle erişim yerine,ikinci bir gizli kod (genellikle PIN)girmeniz de gerekiyor.İkinci kod kısa süreli bir kullanıma sahip ve SMS ile gönderiliyor ya da Google Authenticator gibi bir uygulama tarafından oluşturuluyor.Bu hizmet GMail gibi hizmetlerin bazılarında çoktandır mevcut.Tek yapmanız gereken>>Güvenlik<>İki adımlı doğrulamak<< y tıklamanız.

5. Sık değişiklik…

Hiçbir şifrenin çalınmadığı bir hafta neredeyse yok denecek kadar az.Eğer tüm hesaplarınız KeePass gibi tek bir şifre yöneticisi tarafından korunuyorsa,kodları hızlı bir şekilde değiştirebilirsiniz.Tek yapmanız gereken listedeki sorudaki ilgili hizmeti bulmak.Girişe sağ tıklayın ve >>Open URL(s)<<‘i seçin.Normal şartlarda tüm şifrelerinizi en az yılda bir değiştirmeniz gerekmekte.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
YouTube Seo Rehberi! Powerline ile Gigabit Ev Ağı…
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes