Responsive Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar,

Dinamik olarak veri girişini yapacaksınız. Web servis bileşeni oluşturarak gerekli bağlantıyı sağlayıp, web sitesindeki bilgileri alacak ve animasyonda kullanabileceksiniz. Geri bildirim formunu kullanarak size mail atılmasını sağlayabilecek. anket oluşturabileceksiniz. Animasyon programınız size metinleri dinamik olarak görüntüleyebileceğiniz alanları tanımlamanıza olanak sağlar. Dosyanızı dinamik verileri alacak şekilde ayarlayarak verilerinizin dosyanız çalışırken işlenmesi, değiştirilmesi veya depolanmasını sağlayabilirsiniz.

Dinamik veriler 3 şekilde karşınıza çıkar. Bunlar;

  • Kullanıcı destekli bilgiler
  • Dinamik metin alanları oluşturarak bilgi alma
  • Kontrol edemeyeceğiniz veriler olabilir.

Kullanıcı destekli bilgiler programınız çalışırken kullanıcı tarafından girilen verilerdir. Dinamik metin alanlarından yüklenen verilerde ise verilerinizin dış ortamda bir metin dosyasından verileri alarak animasyonunuza yüklenmesi işlemidir. Son olarak kullanıcı tarafından değiştirilemeyen verileri ise örneğin sistem saati, günü vb. işlemler dinamik verilerdir.

Animasyonunuzda en çok dinamik metin alanları oluşturarak bilgi alma işlemini kullanırsınız. Bunun sebebi ise animasyonunuza yazdığınız her metnin statik (durağan) olmasıdır. Bu metinde bir değişiklik yapacağınızda, her seferinde animasyonunuzu açarak değişiklik yapmanız gerekir. Bunu önlemek ve text tool (Metin aracını) dinamik olarak tanımlamanız ve dış ortamda hazırlayacağınız metin dosyasından almanız, yapacağınız işlemleri daha da kolaylaştıracaktır.

Animasyon programınızda 3 tür metin vardır. Bunlar;

  • Durağan metin (Statik Text)
  • Giriş metni (Input Text)
  • Dinamik metin (Dynamic Text)

Durağan metin Text Tool (metin aracı) ile oluşturulmuş ve animasyon dosyanızla bir kere oluşturulur. Yazının boyutu rengi gibi ayarlamaları yapamaz ve içeriği değiştiremezsiniz. Giriş metni ile çalışma anında düzenlenebilecek bir metin alanıdır. Text Tool (metin aracı) ile kullanıcıların metin girebildikleri yerdir. Bu metin türü genelde kullanıcı tarafından girilen verilerin işlenmesi için sunucuya gönderilecek metinsel bilgiyi almak için kullanılır.

Flash Metin Turleri emresupcin - Dinamik Veriler?

Dinamik metin alanı ise Text Tool (metin aracı) ile oluşturulmuş ve animasyon dosyanız çalışırken metnin istediğiniz doğrultuda değiştirilmesini sağlar. Bu seçimlerin değiştirilmesi sonucunda özellikler penceresinde de değişiklikler meydana gelir.

Dinamik Metin (Dynamic Text) seçtiğinizde çıkan önemli özellikleri şunlardır:

    • Line Type (satır tipi): Single line seçilirse tek satırlık bir yazı yazdırılır. Multiline seçeneği ile birden çok satırla yazdırma olanağı sağlanır.
    • Selectable (seçilebilirlik): Bu seçeneğe tıklarsanız, fare imleci I çizgisine dönüşecektir. Böylece metini seçme veya kopyalama işlemi yaptırılabilir.
    • Show Border (kenarlık görüntüle): Bu seçenek işaretlenirse text tool ile yazdığınız alanın kenarlıkları görüntülenecektir. Bu özellik kullanıcıya dışarıdan veri girişi (Input Text) yaptırılacaksa kullanılmalıdır.
    • Var (değişken): Metin alanına değişken ismi vermek için kullanılır. Bir değişken ismini doğrudan bir metin alanına atadığınızda, içeriği her zaman bu değişkenin değerini yansıtacaktır.
Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Flash Animasyon Bileşenleri Nelerdir? PHP’de Dizi Değişkenlerin Düzenlenmesi…
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes