Responsive Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar, Adobe Photoshop, dünyanın en gelişmiş grafik tasarım programları içerisinde başarılı bir şekilde yer almıştır. Son zamanlarda başarılı bir şekilde reklamcılık sektörünün yükselmesinde ki en önemli etkenlerden birisi olarak bu tip grafik tasarım programları gösterilebilir. Bildiğiniz üzere Adobe’nin web ve grafik alanında türlü türlü programları var, Photoshop‘u bu programların özeti olarak düşünebiliriz.

Mesela; Adobe Flash ile grafik animasyon ve video yapabilirken photoshop ile de basit bir şekilde bu işlemi yapabilirsiniz. Başka bir örnek daha vereyim; Adobe Dreamweaver ile web tasarım yaparken photoshop ile de temel bir web sayfası oluşturabilirsiniz. Neyse bu örnekler böyle uzayıp gitmeden konumuz olan photoshop programı ile resmi boyutlandırmayı anlatayım.

Adım 1: Photoshop CS2 programını açtıktan sonra sol üst menüden File-Open seçeneği seçilerek işlem yapacağımız resmi açarız. Resmi sürükleme işlemi ile de programa atabilirsiniz.

Adım 2: Üst bölümde yer alan araç çubuğundan Image-Image Size seçeneğine geliyoruz. Açılan pencere aşağıdaki ekran görüntüsü gibi olacaktır.

Photoshop CS2 Resim Boyutlandırma emresupcin - Photoshop CS2 ile Görüntüyü Ölçekleme İşlemi?

Arkadaşlar, yukarıdaki resim üzerinden anlatıma devam edeyim. Şimdi programlar ile ilgili bilginiz olduğundan Width ve Height olayına pek girmek istemiyorum 🙂 Şaka bir yana belirttiğim kırmızı oklardan resminizin genişliğini ve yüksekliğini ayarlayabilirsiniz. (Genelde pixels cinsinden işlem yapılır) Burada dikkat etmeniz gereken bir olayda şu; Siz genişliğe (width) istediğiniz değeri verdiğinizde yükseklik (height) değeri de genişliğe göre otomatik ayarlanır. Varsayalım ki siz genişliği ve yüksekliği kendi istediğiniz değerlere göre ayarlayacaksınız. Bunun için ise yeşil ok ile belirttiğim Constrain Proportions (Genişlik yükseklik oranlarını koru) kutusunun işaretini kaldırmanız gerekiyor.

Tüm bu işlemler yapıldıktan sonra resmi File-Save diye kayıt edebilirsiniz. (Bu yöntem ile kayıt ettiğinizde varolan resmin üzerine kayıt yapmış olursunuz.) Varolan resmin elinizde kalmasını istiyorsanız File-Save as yollarını izleyerek yaptığınız işlemi farklı kayıt edebilirsiniz.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
İnternet Adresleri Nelerdir? Donanımınızı Geliştirin, Çöpe Atmayın! – 1
Benzer Yazılar
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes