Responsive Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar,

Bu yazımızda sizlere Eset NOD32 Antivirüs programının nasıl kurulduğunu ve nasıl kaldırmanız gerektiğini bahsedeceğim. Esasında bu kurulum ve kaldırma olayını lisanslı bir eset için değilde deneme sürümü olan (1 aylık kullanım) versiyonunu kurmak için anlatacağım. Fiyat bazında ele alacak olursak çoğu kullanıcı pahalı olduğunu düşünerek lisanlı kullanmaya pek sıcak bakmıyor. Eset Antivirüs son zamanlarda gelişmiş versiyonları ile karşımıza çıkıyor ve çıkmaya da devam ediyor ancak son versiyonların deneme süreleri 15 gün olarak kullanıcılara sunulmuş. Bu da demek oluyor ki eğer 1 aylık koruma istiyorsanız ESET NOD32 Antivirus 8 (8.0) ve alt versiyonları kurmanız gerekiyor. Bence ideal olan 7 ve 8 versiyonu. (Deneme sürümü için kullanılacaksa)

Öncelikle Eset NOD32 kurulumundan başlayalım;

Not: Eset Antivirüs kurulumuna geçmeden önce bilgisayarınızda herhangi bir virüs programı olmadığından emin olun eğer varsa denetim masasından programı (birden fazla virüs programı varsa programları) kaldırın.

Adım 1. Buraya tıklayarak sisteminize uygun olan programı kurmak için programı indirin.

Adım 2. Programa çift tıklayrak kurulum ekranını açın.

Adım 3. Kurulum ekranı açıldığında “En son sürümü karşıdan yükleyip kurun” seçeneğinin işaretini kaldırıp ileri tıklayın.

Adım 4. Lisans sözleşmesini kabul edip ileri tıklayın. Gelen pencereden de hiçbir şey yapmadan tekrar ileri tıklayın.

Adım 5. “İstenmeyen türden olabilecek uygulamaların algılanmasını etkinleştir” seçip Yükle butonuna tıklayın. Program kurulumu bittikten sonra Son’u tıklayın.

Adım 6. Ekrana gelen “Ürün etkinleştirme türü” penceresinden “Deneme Lisansını Etkinleştir” kısmını seçip ileri butonuna tıklayın. Karşınıza gelen yeni pencerede ise E-posta adresi yazan yerlere mail adresini yazın ve Etkinleştir’i tıklayın. (E-posta hesapları yazılırken TR karakter kullanılmamalıdır.)

Not: Program kurulumu bittiğinde herhangi bir güncelleme uyarısı gelirse “Tekrar Hatırlarma” kısmına tıklanılmalıdır. Hiçbir şekilde güncelleme yapılmamalıdır. (En son sürüme güncelleme yapılırsa virüs programınızın deneme süresi 15 gün olarak güncellenir.)

Eset NOD32 kurulumu nasıl kaldırılır;

Not: Eset virüs programınızın deneme sürümünün süresi bittiğinde tekrar kurabilmek için Denetim Masasın’dan programı kaldırmanız gerekiyor.

Adım 1. Bilgisayarınızın Denetim Masası kısmından Programlar ve Özellikler (Program Kaldır) kısmına girin.

Adım 2. Eset NOD32 Antivirüs’e gelip çift tıklanarak kaldırma işlemine başlanılır.

Adım 3. İleri seçilip devam edilirken Kaldır’a tıklanır. Anket penceresi açılırsa herhangi bir kutuyu işaretleyerek ileri denir ve tekrar Kaldır’a tıklanır. (Geçici olarak kaldırılıyor ve ESET’e geri dönülecek kısmını işaretleyebilirsiniz. Eset candır 😉 )

Adım 4. Son denildikten sonra Evet’e tıklanır ve Bilgisayar Yeniden Başlatılır. Bilgisayarınız açıldıktan sonra virüs programını tekrar kurabilirsiniz.

Arkadaşlar makalemizde ESET Antivirüs programının nasıl kurulup kaldırıldığından bahsettik. Belirttiğim gibi deneme sürümü kullanılacaksa aydan aya süresi dolduğunda tekrar kurup kullanmanız gerekecektir. Ben lisanslı eset ürünü kullanıyorum, eğer bilgileriniz sizin içinde önemliyse güvenliğiniz için eset antivirüs kullanmanızı tavsiye ederim.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Avansas’dan iPhone 6 Kampanyası Uzun Süre Kullanılmayan Otomobil Lastiklerinin Havası Neden İner?
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes