Responsive Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar, iphone neden yavaşlar? Apple ne zaman yeni bir iPhone modeli çıkarsa, birkaç nesil geriden gelen modellerin hemen yavaşlamaya başladığı konuşulur. Bunun olası bir sebebi de geçtiğimiz ay başlayan bir tartışma sonucunda ortaya çıktı. Meğer Apple, eskiyen cihazların batarya kapasitesinin azaldığı gerekçesiyle “yüksek performans göstermek için bataryaya yüklenip cihazın aniden kapanmasına neden olmasın” diye işlemci hızını düşürüyormuş.

Üstelik bununla ilgili herhangi bir uyarıda bulunmadan. Yani elinizde 1400 MHz işlemciye sahip bir telefon var, batarya iyice eskidiği için cihaz birden kapanmasın diye işletim sistemi işlemci hızını 600 MHz’e düşürüyor ve bunu da haber vermiyor. Siz de ne oldu da cihaz böyle yavaşladı diye kendinize soruyorsunuz. İşin ilginç başka bir yanı da bataryayı yenisiyle değiştirdiğinizde cihazın tekrar eski performansına kavuşmasıymış. Eskiden, kullandığımız cihazın performansı artsın diye işlemci modelini, belleğini yükseltirdik. Şimdi buna bir de batarya eklendi.

iPhone Neden Yavaşlar?

Kısacası Apple, kullanıcıların sadece yeni telefon almaları için iPhone’ları yavaşlattığını doğrulamıyor. Onun yerine lityum iyon pillerin, iPhone’ların kapanmasına yol açtığını belirtiyor. Yani şimdiye kadar aşırı sıcak ya da soğuk havalarda ani kapanmalar yaşayan iPhone sahipleri pillerini değiştirerek bu konuyu çözebilir. Yine de Apple bu sorunu çözmek için yeni güncellemeler yayınlamak yerine kullanıcılarını bu konuda bilgilendirebilirdi.

Bir çok iPhone uygulaması hafızada çevrimdışı dosya tutmakta, örn; facebook, instagram, foursquare vb. Bu uygulamalar belirli bir süre sonra (kullanıma göre) telefonunuzun hafızasını ciddi şekilde doldurmaya ve uygulamaları açmaya çalıştığınızda yavaşlamaya neden oluyor. Yeniden başlat yapabilir, telefonunuzu açıp kapayabilirsiniz.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Uzun Süre Kullanılmayan Otomobil Lastiklerinin Havası Neden İner? Luca Beyannameleri ile İlgili Karşılaşılan Sorunlar ve Çözümleri?
Benzer Yazılar
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes